AKTUELT Teater

MUSICALKOMEDIEN DIVA på Musicalteatret

MUSICALKOMEDIEN DIVA på Musicalteatret

 

 

 

MUSICALKOMEDIEN DIVA på Musicalteatret

Fotograf Jon Henriksen, © all rights reserved

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

‘ … DIVA er velskrevet, velspillet og veludført …’

– Jon Henriksen, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

Fire divaer men kun én hovedrolle! Vi skal med til casting. En casting, der udvikler sig til en indædt fejde. En fejde, hvor alle midler tages i brug i kampen om hovedrollen i den Oscar-vindende instruktør Gert Hammel’s nye film ‘Gudinden’, der er en hyldest til kvinden.

Hvem bliver vinderen? Hvad er prisen? Er det det værd?

Når divaerne under castingen skal forsøge at følge med den konstant selvmodsigende instruktør, hvis instruktioner er nærmest uforståelige og umulige at efterkomme og han siger ting som ‘ ….du skal være blød som en vandmand – en vandmand, på land, men hård …’. – er det lårklaskende morsomt.

 

 

 

 

 

 

 

MUSICALKOMEDIEN DIVA på Musicalteatret

Fotograf Ole Overgaard, Musicalteatret

 

 

 

Selvom stykket er dybt humoristisk, kommer vi også med bag facaden og ser bagsiden af medaljen. I form af divaernes noget håbløse privatliv fyldt med løgne, bedrag og ydmygelser. En verden, hvor valget står mellem ansigtsmimik og botox. Et valg mellem pest eller corona. Et sted, hvor jagten på drømmen langsomt, men sikkert fortærer den sidste selvrespekt. Samfundsrelevante emner som #metoo og misbrug bliver også belyst.

Toppræstationer

Udover de 4 divaers fremragende skuespil var alle de 40 medvirkendes præstation bestemt nævneværdige. Ikke en eneste gang registrerede jeg snublen i replikkerne eller, at suffløren måtte i aktion. Der var dog nogle, der gjorde sig ekstra bemærket gennem deres yderst troværdige og gennemførte udførelser.

 

 

MUSICALKOMEDIEN DIVA på Musicalteatret

Fotograf Ole Overgaard, Musicalteatret

 

 

 

 

For blot at nævne nogle få: Mie Marie Jørgensen (Thea). Lasse Robdrup Heltberg (Paw Dalsgaard). Og særligt Elise Madsen Kirkegaard, der i rollen som den overhypede og hyperoptimistiske Lisa har lært samtlige roller udenad, og ligesom de andre divaer forsøger at udnytte enhver lejlighed til at gøre sig bemærket – hvor upassende det end måtte være i den givne situation. Dette gjorde hun på en måde, der fik aktiveret lattermusklerne fuldt ud hos publikum. I øvrigt var ligheden mellem hende og Harley Quinn fra filmen ‘Suicide Squad’ ikke til at tage fejl af.

De tre V’er

DIVA er et inferno af lys, lyd og farver med masser af små overraskelses momenter hele vejen igennem. I en så stor produktion har det uden tvivl været en opgave af dimensioner at få det hele til at gå op i en højere enhed. Men det lykkedes og det lykkedes rigtig godt. Det er velskrevet, velspillet og veludført.

 

 

 

 

 

 

Folketeatrets Store Turnéscene

Fotograf Jon Henriksen, © all rights reserved

 

 

Læg godt mærke til de medvirkende, for der er helt sikkert nogle af dem, vi kommer til at se mere til i fremtiden.

 

DIVA er at finde netop nu på Folketeatrets Store Turnéscene (Hvidkildevej 64, København NV) Fra 21. april – 7. maj 2022. Musicalen varer ca. 2 timer og 30 minutter (inkl. pause) og er ikke egnet for børn under 12 år.

 

 

 

 

Folketeatrets Store Turnéscene

Fotograf Jon Henriksen, © all rights reserved

 

 

Se trailer her

 

MUSICALKOMEDIEN DIVA på Musicalteatret er anmeldt af Jon Henriksen @DanishStreetDocs