Interview Litteratur

FORORD FRA TIDSSKRIFTET KULTURINFORMATION FORÅR 2020

Chefredaktøren byder 
velkommen om bord
 – fra vores forårsudgave 2020

 

Kære Læser, foråret står for døren…. 

Da vores jord er designet til at hælde 23½ grad, oplever vi årstidernes skiften på den nordlige cirkumsfære. Og heldigvis for det – tænk hvis det var forår altid, eller bare sommer året rundt, som det er i Miami. Foråret betyder, at mange kulturoplevelser ligger og venter lige om hjørnet. Det Kongelige Teater varsler ‘Hobbitten’ i Dyrehavens Ulvedale, og festival folket ser ikke bare frem til Copenhagen Jazz Festival, men vanen tro tapetseres det ganske danske land med festivaler ud over landkortet. 

Hyacinterne har trukket i arbejdstøjet. Vintergækker og krokuser finder boksehandskerne frem. Og de fleste af os har en stående aftale med landets bøgetræer om, at de gerne må grønnes den 10. maj. Samtidig har kong Vinter spillet lidt med musklerne, men det hindrer os ikke i at gå på opdagelse i kulturen.

 I denne udgave af Tidsskriftet KULTURINFORMATION skal vi en tur backstage på Det Kongelige Teater med balletdanser Magnus Christoffersen. Vi besøger også Nationalmuseet og ser deres stort anlagte udstilling ‘Tyskland’ som er et udlån fra British Museum, hvor vi udstyres med et ‘Rittersport’ katalog. Den danske rocklegende Niels Skousen fejrer en række jubilæer i disse år og vi anmelder en af koncerterne fra ‘Bremen’, hvor musikeren og fotografen Johan Deckmann serverer pletskud for os. Vi tager også hele turen til Ishøj og ser ‘Picasso’ og hans mange kvinder. Til ære for vores engelske læsere bringer Vivienne McKee os et spændende indblik i hendes kunstnerverden på de skrå brædder. Ny Carlsberg Glyptotek viser os rundt i ‘De Franske Mesterværker’ og ‘Teater UbeStemt’ har bestemt sig for at levere en af årets bedste forestillinger, hvor der bliver smidt med is. Solskinsøen Bornholm går heller ikke fri i denne udgave og vi besøger det multikulturelle SvankeGaarden. Forfatteren Asger Schnack spænder buen og sender et Manifest af sted – Pas på, måske bliver du ramt!

 Du har altid mulighed for at gå online og se de seneste opdateringer på portalen kulturformidleren.dk, som bestyres af Chefredaktør Jais Ikkala. Her i 2020 har kulturformidleren.dk 10års jubilæum – Til lykke med jubilæet Jais!

 

Mange oplevelses- og begivenhedsrige hilsnerJ. Hillestrøm, chefredaktør KULTURINFORMATION

 Velkommen om bord!

 

 

Se vores magasin her

 

Tidsskriftet KULTURINFORMATION forår 2022