Film Litteratur

Boganmeldelse: MANDEN FRA MØRKET

Boganmeldelse: MANDEN FRA MØRKET

 

 

 

 

 

Boganmeldelse: MANDEN FRA MØRKET

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ‘ …….. et godt tidsbillede af efterkrigstidens Danmark ……’

– G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

Bogen MANDEN FRA MØRKET er en Nordic noir krimi af Ole Christian Madsen. Den er inspireret af virkelige hændelser. Tidsangivelsen er 1948, så det er en efterkrigshistorie, der bl.a. handler om al den korruption, der fandt sted inden for politiets rækker i efterkrigstidens Danmark. Bogen skaber et godt tidsbillede af, hvordan Danmark udfoldede sig dengang.

Edderkopper

MANDEN FRA MØRKET skildrer bl.a. det netværk af kriminelle kaldet edderkopper, der styrede Danmarks underverden. De havde stor magt og kunne næsten udøve deres kriminalitet i fuldt lys, hvilket der dog blev sat et stopper for.

Handling

Setting er opklaringen af det dobbeltmord, der foregik på Peter Bangs Vej i februar 1948. Hovedpersonen politibetjent Villy Falk bliver sat til at opklare mordet. Han har traumer efter sit ophold i koncentrationslejr, hvor som bekendt en del af det danske politi blev interneret under krigen.

 

Villy Falk er fuld af hævntørst mod de tidligere nazister. Hans svoger Erik døde i lejren og det vil Villy gerne hævne.

 

Under sin jagt på gerningsmændene fra Peter Bangs vej støder Villy på en mystisk og meget stærk mand og det bliver ikke noget behageligt bekendtskab. Hvem er han og hvem har trænet ham og hvad er hans formål?

Tråde til tv-serien ‘Edderkoppen’

MANDEN FRA MØRKET er Ole Christian Madsens debutroman, der trækker tydelige tråde tilbage til hr. Madsens tv-serie ‘Edderkoppen’ fra år 2000, der som bekendt også handler om efterkrigstidens Danmark. Der er mange navne, der går igen som f.eks Væsel eller Oxford House, om end de handler om andre personer. Ole Christian har også før beskæftiget sig med Anden Verdenskrig, da han bl.a. instruerede filmen ‘Flammen og Citronen’ fra 2008.

Indblik

I værket får man indblik i både Villy Falks professionelle liv samt en del om hans privatliv, hans kærlighed og de udfordringer, det byder på, hans kammeratskab med sine kolleger og sine bestræbelser på at holde sig på dydens vej. Bogen har enkelte dele af clairvoyance, det er ikke lige min tekop.

 

MANDEN FRA MØRKET kan anbefales til nogle gode hyggestunder. Den er på næsten 500 sider, så der er lidt at gå i gang med.

 

Hvis man som læser kan lide ‘Babylon Berlin’, se vores anmeldelse her af ‘Dem der faldt i marts’ af Volker Kutscher, kan man sikkert også lide denne.

 

 

 

 

 

MANDEN FRA MØRKET er udgivet på forlaget Gyldendal.

 

 

Boganmeldelse: MANDEN FRA MØRKET – se mere her

 

 

 

Boganmeldelse: MANDEN FRA MØRKET er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm