Litteratur

‘Dem der faldt i marts’ – en boganmeldese af Volker Kutschers roman✮✮✮✮

 ‘Dem der faldt i marts’ –

en boganmeldese af Volker Kutschers roman

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

‘Dem der faldt i marts’ giver et godt indblik i, hvad der rørte sig i Berlin i 1933 omkring den tid Hitler kom til magten.

 

Værket er Volker Kutschers femte roman i rækken om kriminalkommissær Gereon Rath. Tv-serien ‘Babylon Berlin’ er bygget på de fire første romaner af Volker Kutscher om kriminalkommissær Rath. Charlotte Ritter, der har den kvindelige hovedrolle i tv-serien Babylon Berlin optræder også i denne roman. Hvis du kunne lide den danske tv-serie ‘Edderkoppen’ fra år 2000 af Ole Christian Madsen, vil du også kunne lide denne bog og ovennævnte tv-serie.

Det mystiske lig

Gereon Rath skal opklare et mord. Et lig er fundet ved Nollendorfplatz i Berlin. Der er noget mystik ved dette dødsfald. Liget er en vagabond, som der ikke skal sættes for mange kræfter ind på, bare en af de hjemløse, som befolkede Berlins gader, men er han den, man tror han er? Det bliver en lang og kompliceret mordgåde, der har tråde tilbage til første verdenskrig. Der bliver begået flere mord, men hvem står bag? To hjemløse børn bliver også involveret.

Branden i Rigsdagsbygningen

Romanen foregår i 1933, hvor der bliver sat ild til Rigsdagsbygningen i Berlin. Kriminalkommissær Rath bliver også involveret i at skulle opklare denne brand, da han bliver sat af sagen med mordet på Nollendorfplatz, da der jo ikke skal sættes for mange ressourcer ind på den, men kan Rath holde sig helt fra denne mystiske mordsag? Kommunisterne får skylden for branden på Rigsdagsbygningen, men er det virkelig dem, der har sat ild til?

Jøde- og kommunistforfølgelse

Værket giver et virkelig godt indblik i de begyndende jødeforfølgelser i Tyskland. Hvordan også fremtrædende jøder bliver frataget deres bestilling og set ned på. Også hetzen mod kommunisterne beskæftiger bogen sig med. Begge dele giver romanen et flot historisk blik på.

 

Det er ikke en bog, man kommer igennem på en formiddag. Man er i godt selskab i mange timer med værkets 623 sider.

 

Romanen er i paperback og er elegant fremstillet med guldprint på.

 

 

Se spot her

 

 

Indlægget er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION