Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE
Film

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE

 

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… går lige i hjertet ……’

– G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

EN VILD FAMILIE er en dokumentar film om en familie i Norge, der har valgt en alternativ livsstil langt fra alfarvej og det etablerede samfund, hvor de stort set er selvforsynende. Børnene får hjemmeundervisning. Vi skal som seere forholde os til civilisation kontra ikke civilisation.

 

 

 

De lever hovedsagelig af moderen Marias indtægt som fotograf. Det er derfra indtægten stammer til at betale gården med. Der er en kærlig og favnende stemning i familien. Moderen er norsk, faderen er englænder. De har fire børn. De har det rigtig godt. Men så indtræffer katastrofen, der vender det hele på hovedet – moderen dør af kræft, hvilket medfører, at den ældste datter, som kun er moderens barn, flytter hjem til sin far.

Skillevejen

Familien står nu ved en skillevej. Skal de droppe en del af deres idealer, da de nu ikke længere kan få det til at løbe rundt? Skal de tilpasse sig en moderne livsstil med almindelig skolegang og job væk fra huset, eller skal de flytte til noget familie i England, hvor de bedre kan fortsætte deres utraditionelle levemåde med de afsavn, det medfører?

 

Kameraet følger familien i flere år og det giver et rigtig godt indtryk af den. Man ser mest faderen og de to ældste døtre udtale sig, hvor de to småbrødre er mere i baggrunden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temaer

EN VILD FAMILIE lægger op til temaer som at tilpasse sig nye livsformer. Hvor god en tilpasningsevne har man til at affinde sig med omstændigheder, man ikke kan ændre? Den handler også om, familiesammenhold, om at åbne op og være ærlig og kunne se sig selv i øjnene. Det er også glimrende skildret med de to ældste døtres indbyrdes forhold.

 

Jalousi er også et tema i EN VILD FAMILIE, om at være det perfekte barn, eller i hvert fald kan det se sådan ud udefra.

Vurdering

Det er afgjort en seværdig film, der går lige i hjertet. Man er så tæt på familien, at man føler alle dens dilemmaer, deres indbyrdes tætte forhold og hvilke udfordringer, det bringer, når forhold kommer udefra og spolerer hele det verdensgrundlag, man har. Man følger børnenes kamp for at tilpasse sig de nye forhold. Det er en meget smuk film, om hvordan man holder sammen og tager hensyn til hinandens synspunkter og anskuelser, selv om det kan komme på tværs af det, man selv synes ville være det rigtige og mest fordelagtige at gøre.

Målgruppe

EN VILD FAMILIE er rated til en censur på 7 år. Filmen er for alle over den alder. Vi kan alle blive inspireret til at tage vores liv op til revision, om vi skulle foretage nogle justeringer, der ville være nærmere på det liv, vi egentlig ønsker os. Er vi blevet rykket for langt væk fra vores drømme? Og i hvilken grad kan det overhovedet lade sig gøre at foretage forandringer? Er det modelfly, vi gerne ville bygge?

 

EN VILD FAMILIE kommer i stand ved, at instruktøren Silje (NO) har fulgt moderen Marias blog. De bliver enige om at producere en film om familien, som vedvarer flere år. Under optagelserne indtræffer katastrofen og filmen, der følger hippiefamilien, får et andet udfald end tiltænkt. Filmen er fremstillet med en observational tilgang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE

© Angel Films

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silje Evensmo Jacobsen har som instruktør begået en medrivende film. Filmen er vinder af Grand Jury Prize – World Cinema Documentary på Sundance Film Festival.

 

 

 

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE – se trailer her

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE – se mere her

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: EN VILD FAMILIE er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm