Musik

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN

Et Mesterligt jubilæum – 50 år i TIVOLI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN

Foto: Rasmus BS Hansen

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

‘ ……. en magisk aften, der berørte sjælen og løftede musikken til et kunstnerisk crescendo …’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Glassalen i TIVOLI udfoldede sig en storslået begivenhed, hvor tonernes poesi forenede sig med åndens elegance. En aften, der vil blive husket som et uforglemmeligt 50 års jubilæum i TIVOLI sammenhænge, da vi fejrede en sand musikalsk virtuos – den inkarnerede sjæl bag navnet Sebastian – Knud Torben Grabow Christensen. Med hjertet som sit kompas og musikken som sin guide, indtog denne koryfæ af dansk musik scenen, og vi, som var til stede, blev vidner til et sammendrag af mesterværker, højdepunkter og hits der gik og har gået lige i hjertekuglen på danskeren i årtier.

 

I den pulserende belysning kom den erfarne kunstner ud på scenen. Han fremstod som en vismand af musik, og med en ydmyg mine hilste han sit trofaste publikum velkommen. Der var ingen tvivl om, at denne aften ville udfolde sig som en fejring af enestående talent, såvel som en påmindelse om hans uforlignelige bidrag til dansk kultur. Publikum var ikke besvimende teenagere, men bedagede mennesker med dybde og respekt for Sebastians musik.

En Tidsmaskine af Hits

I sit enestående solospil formåede troubadouren at forbinde med os på det dybeste plan. Hans fingerspil på guitaren var ømt, men samtidig stærkt, og det var som om, hver streng bar et fragment af sjælen bag det menneske hele Danmark kender som Sebastian. Med en unik blanding af nostalgi og tidløshed, fremtryllede han et kalejdoskop af velkendte toner, der spændte over 5 årtier. Vi blev vidne til en følelsesladet rejse gennem tid.

 

Gennem den skrøbelige lyrik og musikkens ekvilibristiske dans viste Sebastian, at musikken ikke blot er en sum af lyde, men en udforskning af menneskesindets dybeste kroge. Han tog os med på en følelsesmæssig rutsjebanetur op gennem 70’erne, hvor vi som publikum oplevede den glæde, kærlighed og smerte, der har været broderet ind i hvert eneste af hans værker. Den symbiose, som han formåede at opnå med sin guitar, skabte en fortrolighed mellem ham og os, og det føltes som om, vi alle var et, forankret i samme musikalske klangunivers.

 

Kunstneren havde fra første minut publikumskontakt. Han konverserede direkte med os. Og der kom en direkte opfordring om at fløjte og synge med på udvalgte passager. Før pausen gik der selvsving i den fremragende publikumsinddragelse – Her spillede Sebastian blot de første toner af sangen ‘Når Lyset Bryder Frem’ (Drømmeland), og publikum tog over og sang sangen, mens Sebastian spillede og ‘fik lov’ at synge med.

En fantastisk koncert

Sebastians stemme, nu lidt mere vejrbidt af tidens tand, var ikke desto mindre en lykkestrøm, der flød gennem luften og satte sit tydelige præg på hver en strofe. Hans vokale udtryk bar en dybde og patina, der nærmest fungerede som en portal til den æra, hvor han først skridtede ind i musikkens magiske verden. Denne transformation af musikken, når den gennemlever tidens gang, er enestående, og Sebastian fremviste en hengivenhed til sine mesterværker, der fangede essensen af tidløshed og fornyelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN

Foto: Michelle Berg

 

 

 

 

 

 

 

Den højtidelige atmosfære i Glassalen blev kun forstærket af den harmoniske symbiose mellem kunstner og publikum. Som én organisme delte vi latter og tårer, og i de magiske øjeblikke blev alder, køn og status overvundet. Det var en aften, hvor kunstens transcendens forenede os i en fælles forståelse af, at musik er en universel kraft, der kan forene selv de mest forskelligartede sjæle. Af de mange hits var naturligvis kendinge som ‘Du er ikke alene’ ‘Nana’ og ‘Ronja Røverdatter’. Vi savnede dog ‘Romeo og Julie’. Ekstranummeret var ROSE og der var ikke et øje tørt.

Lidt til historiebogen

Da den sidste tone forsvandt i det højtidelige rum, stod vi tilbage med følelsen af at have været vidne til en historisk begivenhed. Sebastians første solokoncert i Glassalen vil blive indskrevet i musikhistoriens gyldne bøger som et monument over et ikonisk musikalsk talent. Knud Torben Grabow Christensen, formåede at skabe en magisk aften, der berørte sjælen og løftede musikken til et kunstnerisk crescendo, som kun en mestertroubadour kan præstere.

 

Musikalsk genialitet har ingen alder, og denne aften var en hyldest til kunstens tidløse fortryllelse – et værdigt 50 års TIVOLI-jubilæum.

 

 

 

 

 

 

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN

Foto: Rasmus BS Hansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN – se mere her

 

 

 

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN – se mere her

 

 

 

 

SEBASTIAN SOLO I GLASSALEN er anmeldt af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION