AKTUELT Teater

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA

STEVNS SOMMERSPIL

– En fortryllende og underholdende oplevelse

 

 

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. en vellykket og charmerende musical fra før verden gik af lave ….’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Forestillingen MØD MIG PÅ CASSIOPEIA på Gjorslev Slot på Stevns er en sand fornøjelse for ørerne og sjælen. De fleste vil huske urpremieren – en magisk film af samme navn fra 1951 i s/h – måske er det de færreste der kan skrive under på de netop har set filmen, med alle de folkekære skuespillere, eller at den er i frisk erindring – men der knytter sig en særlig magi til denne succes. Og en ting ligger fast: alle danskere kender sangen ‘Den allersidste dans’ fremført af Poul Reichhardt, med tekst af Børge Müller og musik af Kai Normann Andersen – et indbegreb af dansk kulturarv.

 

Det er i denne setting musicalen MØD MIG PÅ CASSIOPEIA på Gjorslev Slot møder os. Som bonus fremgår det at komponisten Kai Normann Andersen faktisk havde til huse på det over 600 år gamle Gjorslev Gods under Anden Verdenskrig. Der er lagt op til eventyr og dette er første opsætning af Stevns Sommerspil med ophavsmanden Nicolaj Cornelius der er både direktør, kunstnerisk leder og hovedrolleindehaver ved roret – og det varsles at der er mere på vej i fremtiden.

 

 

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plottet

Historien følger den talentfulde komponist John Berger, fremragende portrætteret af Nicolaj Cornelius selv, der mister sin inspiration, da hans hustru Irene (Sandra Elsfort) forlader ham. Men pludselig dukker musen Polyhymnia op, og alt ændrer sig. Hun kommer til Jorden for første gang og ønsker at forstå, hvordan hun påvirker mænd. Og som den muse hun er hjælper hun Berger godt på vej. Men samtidig finder hun flyveren Harry Schmidt, fabelagtigt spillet af Thor Vestergaard, spændende som mand.

 

Irene forelsker sig også i Harry, og er jo stadig på papiret gift med John. Det hele ender i et virvar af forviklinger, der involverer selv den mægtige tordengud Zeus – som også nyder amoriner i menneskenes verden. Sjov og finurligheder udebliver ikke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

 

Skønne skuespillere

Susanne Breuning beklæder rollen som Rosa Elias, Harrys tante, og optræder med sin sædvanlige yndefulde facon – sprælsk og ligetil. Breunings mangeårige erfaring og talent er en gevinst for forestillingen.

 

Alle skuespillerne udfører i det hele taget deres roller på en overbevisende måde. Især Marie Louise Hansen som Polyhymnia formår at portrættere musens fascination af mennesker med stor karisma. Endelig spiller Sune Svanekier teaterdirektøren Hilmer – mange kender Svanekier som en dreven figur i musicalbranchen, og ved han er en af hovedmændene bag ATLANTIS og har netop også nu fingrene med i spillet omkring ‘Musicalen MARGRETHE‘.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjorslev Slot

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventyr med morale

Historien er fyldt med romantik, humor og drama, og det hele udfoldes med enestående skuespil og sang på scenen. De smukke omgivelser på Gjorslev Slot giver en atmosfære af eventyr, der forstærker oplevelsen. Publikum kan næsten føle sig som en del af historien, når de storslåede omgivelser bliver en del af forestillingen. Scenografien er opfindsom og lyssætningen perfekt.

 

En af forestillingens største styrker er uden tvivl musikken. Kai Normann Andersens kompositioner er tidløse og fængslende, og de bidrager til at skabe en stemning, der løfter historien til nye højder. Sangene er både hjertevarme og medrivende, og de bliver leveret med en imponerende vokalpræstation fra det over 20 mand store ensemble.

 

 

 

 

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Afsted til Stevns

Alle sejl er sat til i slotsgården og udover de mange frivillige fra Stevnsegnen, er det også muligt at nyde teatermiddag før forestillingen med lokale specialiteter. Sommerspillet er skabt af et team med mange års erfaring som også tæller folk som Adam Price og Annalouise Gomard hvor sidstnævnte har stået for iscenesættelsen.

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA er en vellykket og charmerende musical fra før verden gik af lave, der vil appellere til alle. Historien er ikke kun om kærlighed, men også om kunstnerisk skabelse, og dette tilføjer dybde til forestillingen. Med sin blanding af klassisk historiefortælling og fantastisk musik er det en uforglemmelig oplevelse. Så tag til Gjorslev Slot, lad dig fortrylle og nyd Stevns Sommerspil under åben himmel.

 

 

 

 

 

 

Gjorslev Slot

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

Gjorslev Slot

J C Fotografi v/Jan Christensen

 

 

 

 

 

 

Husk at alle veje fører til Stevns! Egnens motto er: Du kommer igen! – og du er kun en time væk fra København i bil.

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL – se mere her

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA: STEVNS SOMMERSPIL. Spilleperiode: Den 27. juli – 5. august 2023
Iscenesættelse: Annalouise Gomard
Scenografi: Allan Frausing
Kostumer: Sebastian Just
Koreografi: Fie Alberte Lauritsen
Musikindspilning: Christian Dahlberg
Sangcoaching: Johnny Jørgensen
Medvirkende: Nicolaj Cornelius, Marie Louise Hansen, Bjarne Antonisen, Sandra Elsfort, Thor Vestergaard, Susanne Breuning, Sune Svanekier og mange flere

 

 

 

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA er anmeldt af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION