FILMANMELDELSE: The Sweet East
Film

FILMANMELDELSE: The Sweet East

FILMANMELDELSE: The Sweet East

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East

© Another World Entertainment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ….. med et stærkt satirisk glimt i øjet, kommer vi godt nok rundt i krogene af alle tænkelige scenarier ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er lidt af en tur vi kommer ud på i selskab med Lillian (Taila Ryder), i denne film. Først er man uforstående overfor hvad vi egentlig er vidner til, når vi overværer en intim seance der udspiller sig mellem to unge mennesker. Lidt efter lidt går det op for en, at vi er på en munter tour de force i en verden, hvor alt kan ske.

En ‘rejse’?

Lillian fra South Carolina, er på Highschool udflugt og der er fart over feltet. Mens festen er i gang på et pizzeria, går hun på toilettet, på vejen ser hun nogle flippede fyre, hun lægger sin mobiltelefon fra sig og står og synger til sig selv. Pludselig lyder der skud. Lillian kigger ud af et forhæng og en tyk dreng skyder løs og beskylder værten for at lave børneporno i kælderen. Den ene af fyrene kommer ud til hende, Caleb, spillet af Earl Cave. Han vil væk og spørger, om hun skal med ham og de går igennem en kælder. På vejen passerer de en lyserød barnecykel. Allerede her er man i tvivl om, hvad der egentlig sker i denne film.

 

Lillian kører med ud til et fjernt liggende hus i ‘Charm City’. Det viser sig, at det er en slags aktivistlejr. Den er alt andet end charming og de er alle sammen mere eller mindre utilpassede unge. Lillian føler sig udenfor. De unge mennesker samler mad fra containere og spiser.

 

Lillian taler med en pige, der fortæller sin historie eller er det hendes? Hun har fået bank af en kæreste og er flygtet. Lillian spiser ikke noget og sover i en stol. Næste morgen skal alle husets beboere på en mission. Bevæbnet med køller og andre slagvåben kører de ud i et mennesketomt naturreservat og Lillian har fået nok.

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East

© Another World Entertainment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hun spadserer væk og lander i en højreekstremistisk camp og en lidt ældre fyr, Lawrence-Simon Rex, får øje på hende. Lawrence er helt sin egen og ligner heller ikke de andre, der kunne være taget ud af et højre ekstremistisk møde. Lawrence leger med drenge i en helt anden intellektuel liga end ham selv.

 

Lillian og Lawrence indleder en samtale og hun bilder ham ind, at hun er flygtet fra en kæreste, som bankede hende. Det bliver nemmere og nemmere for hende, at finde på historier, lyve, og identificere sig med en anden. Fyren, der er meget akademisk, taler som et vandfald, men hjælper hende. Tror han. Hun bor et stykke tid hos ham, og han tilbeder hendes ungdom, Lolita er ikke skrevet forgæves. Ikke alene keder hun sig, Lillian opdager en hemmelighed i hans hus. Hun tager af sted og er igen på farten.

 

Hun er nået til New York og to filmfolk stopper hende. Lillians vej får på ny en drejning i en hel anden retning. Det fortsætter og det bliver mere og mere absurd. Egentlig er man i tvivl om situationerne kunne udvikle sig som de gør. At omstændigheder er i stand til at føre til begivenheder, der næsten er usandsynlige.

En surrealistisk moppedreng

På den anden side har vi ofte oplevet, at virkeligheden overskygger fantasien. Du sidder blæst tilbage i sædet og spekulerer på, hvor Lillian egentlig er på vej hen og om hun nogensinde vender hjem. Det vil være ærgerligt at spoile mere af handlingen, for den bliver som sagt mere og mere spændende og absurd. Samtidig er det en picaresk historie, fortalt på en finurlig og morsom måde.

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East

© Another World Entertainment

 

 

 

 

 

 

The Sweet East er surrealistisk, og bevæger sig hele tiden mellem drøm, fiktion og virkelighed. Den har endvidere mange politiske undertoner. Med et stærkt satirisk glimt i øjet, kommer vi godt nok rundt i krogene af alle tænkelige scenarier.

 

Lillian spillet af Talia Ryder, forvandler sig som en kamæleon igennem filmen. Hun er ganske overbevisende. Det ene øjeblik er hun uskyldigheden selv, for i næste øjeblik at forvandle sig til en beregnende bitch. Hun evner at tilpasse sig enhver tænkelig situation. Hendes mandlige medspillere er glimrende. Som Caleb ses Earl Cave, et ungt talent med sans for nuancer. Lynhurtigt demonstrerer han mange sider af sine alsidige evner.

 

Simon Rex Lawrence, bliver fremstillet tilpas sammensat. Han får alle facetterne af at være sårbar, ensom, ekstremist, voyeur til at fungere med sin akademiske arrogance. Han er vældig god. Jeg vil lige nævne, at de to filmskabere, Molly-Ayo Edeberi og Matthew-Jeremy O. Harris, er herlige. To anmassende snakkehoveder med en overdreven sigende mimik.

 

Alt kan ske i denne film og det gør det også. Hvis du vil vide, hvad der videre sker på Lillians vanvittige road-trip, må du se filmen. Det er meget overraskende.

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East

© Another World Entertainment

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East. Medvirkende: Talia Ryder-Lillian, Earl Cave-Caleb, Simon Rex-Lawrence, Ayo Edebiri-Molly, Jeremy O. Harris-Matthew, Jacob Elordi-Ian. Manuskript: Nick Pinkerton. Instruktør: Sean Price Williams. Producer: Craig Butta m.fl. Fotograf: Sean Price Williams. Musik: Paul Grimstad. Klip: Stephen Gurewitz.

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East – se trailer her

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: The Sweet East er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm