Teater

TILBAGE TIL FOR EVIGT

TILBAGE TIL FOR EVIGT

– Blaagaard Teater

 

 

 

 

TILBAGE TIL FOR EVIGT

Fotograf: Camilla Winther

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮

 

 

 

 

Blaagaard Teater er det tidligere GROB, men ligger samme sted. Meget er forandret, også foyeren. Det før så hyggelige rum med teatrets plakater på væggene, er væk. Hele lokalet er blevet nærmest bart, baren er bevaret, men med et andet image og væggene er malet i en lidt lys grå nuance. Det er blevet meget strømlinet. Man bliver klar over at der er sket en betydelig forandring. Teatret har fået ny teaterdirektør, Sargun Oshana, der tager udgangspunkt i den verden der udspiller sig omkring Nørrebro, hvor der er en stor diversitet og mange kerer sig om miljøet.

 

Det vil på sigt vise sig om Blaagaard Teater vil kunne fastholde sit stampublikum, om det bliver et helt nyt klientel eller måske en kombination af begge dele.

Forestillingen TILBAGE TIL FOR EVIGT

TILBAGE TIL FOR EVIGT er en historie om mennesket og naturen, vores længsler og om hvorvidt man kan ånde frit i verden uden forbehold. Publikum skulle have en øresnegl i øret, så al lyd, mere eller mindre, foregik igennem den. En god måde allerede fra begyndelsen, at gøre publikum opmærksom på at vi skal opleve noget andet end vi plejer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TILBAGE TIL FOR EVIGT

Fotograf: Camilla Winther

 

 

Ilt i slowmotion

Tre mennesker er placeret i hvert deres drivhus, de er en samling menneskelige kroppe, der kun kan trække vejret når ilten overføres med et kys, af frisk luft. I drivhuset opstår liv, nyt spirer, mennesket skal finde en ny måde at trække vejret på, finde en ny eksistens. Alt liv opstår langsomt. Vi er i jorden, i luften, i universet. Vi ødelægger vores planet, men drømmer om at den samtidig skal være et Shangri-La, hvor der er nok af ilt, regnbuer, frisk vand og planter. Hud er smukt, den dækker vores krop, hud er menneskets største organ. Vi kan ikke leve uden berøring, uden kærlighed.

 

Det er på sin vis en spændende forestilling, hvor alt forgår i en slowmotion. Pulsen skal ned, stress skal væk. De tre performere gør det strålende. De bevæger sig elegant og smidigt og gør budskabet levende. Scenografien er enkel og flot, med gode effekter.

Vi må plantes om

Afslutningsscenen er elegant. Ni små bunker jord bliver etableret på scenen. De medvirkende bærer det ind i spande lidt ad gangen og hælder det ud på gulvet. Der sættes grønne planter i bunkerne. Undtaget i en, hvor der plantes et menneske. Cirklen er fuldendt, vi vender tilbage til livet. Vi har brug for kærlighed og luft. Vi ånder.

 

Et smukt budskab om at vi skal bevare vores jorden. Vi har plastik, beton, krig og atombomber, men som menneske bevarer vi en drøm om, at vi kan leve i samhørighed uden, at vores planet skal gå til grunde.

 

 

 

 

 

 

 

TILBAGE TIL FOR EVIGT

Fotograf: Camilla Winther

 

 

 

KANNIBALEN i december

Det er smalt teater for feinschmeckere eller gymnasieelever, som de skriver i programmet. Det er så spørgsmålet om der vil være et stort nok publikum til den slags forestillinger. Jeg glæder mig til at se den næste forestilling, der er i en helt anden boldgade, nemlig KANNIBALEN. Det bliver spændende at følge Blaagaard Teater og se om de formår at have et repertoire der er alsidigt nok til at fylde salen.

 

 

 

Se mere om TILBAGE TIL FOR EVIGT på Blaagaard Teater her

 

 

TILBAGE TIL FOR EVIGT, Medvirkende: Yael Gaathon, Astrid Pauline Schmidt, Hamun Maghsodio. Iscenesættelse: Charlotte Munksø. Scenografi: Karin Gille. Manuskript: Line Mørkeby.

 

 

 

 

 

TILBAGE TIL FOR EVIGT er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION