AKTUELT Musik

TIVOLI: Syng med – Annette Heick

TIVOLI: Syng med – Annette Heick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Syng med - Annette Heick

Annette Heick er vært ved Syng-med-i-Tivoli koncerterne. Foto: Bax Lindhardt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……temaerne er i år danske pophits, amerikanske pophits og Grand Prix fejring …..’

– Githa Schultz, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fællessangen var bestemt noget vi kunne mærke på den gode måde i Danmark under Covid-19, og udover fællessangen i Covid-19-årene har Tivoli også skelet til Sverige med de populære fællessangsformater som Allsång på Skansen og Lotta på Liseberg, da konceptet Syng-med-i-Tivoli første gang i 2022 kunne opleves med Annette Heick som vært + gæstesolister.

 

Syng-med-i-Tivoli har hvert år været en publikumssucces så i år 2024 fortsætter fællessangsfesten på to torsdage i sommermånederne kl.19 på Plænen, stadig med Annette Heick som vært + to gæstesolister, samt Tivolis Salonorkester under ledelse af kapelmester Peter Jensen.

 

Dog i et lidt andet format i år nemlig inddelt i temaerne danske pophits, amerikanske pophits og Grand Prix fejring, hvor solisterne netop er valgt ud fra at have et særligt forhold til musikgenrerne.

Pophits med Maria Montell og Bryan Rice i juni

Bryan Rice glæder sig helt særligt til Syng med-koncerterne på Plænen, fordi han elsker at synge med publikum. Og har læst sig til, at når man synger sammen, sker der det samme i kroppen, som når man bliver forelsket, og det er præcis det, han føler, når publikum stemmer i. Og jo vi blev også forelsket i alle mulige stemninger, da han udkom med hittet No Promises i 2009. I Tivoli skal Rice fortolke sange, som er opstået i Danmark og som alle kender.

 

Virkelig søde Maria Montell kan i år fejre sit 30-års jubilæum som sangerinde og glæder sig først og fremmest til at høre folk synge med på verdenshittet fra 1996; Imens hun bare sang (Di Da Di) eller And so the story goes (Di Da Di), som det hedder på engelsk. Kys mig op til himlen fra 1999 er også på repertoiret og en rigtig sommersang.

 

Det er anden gang, Montell står på Plænen i Tivoli, men første gang i Syng-med-i-Tivoli regi, så det er absolut koncerter, hun glæder sig til.

 

Udover sangen i Tivoli har Montell en travl sommer i sangens tegn, både under Jazzfestival, sin egen festival Hoop Creek Festival i Humlebæk over tre dage og så er hun i gang med at indspille en ny plade, der udkommer senere på året. I Tivoli kan vi også glæde os til at høre Montell blandt andet synge et gedigent Rugsted & Kreutzfeldt tude nummer, vi aldrig kan få nok af: Jeg Ved Det Godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Syng med - Annette Heick

Maria Montell kan i år fejre sit 30-års jubilæum i musikbranchen. Foto: Bax Lindhardt.

 

 

 

 

 

 

 

Amerikanske pophits med Zindy Laursen og Michael Carøe i juli

Så skrues der op for tempoet i det helt høje gear med Michael Carøe og Zindy Laursen, som tager os med ud over de amerikanske musikstepper i Tivoli.

 

Zindy Laursen, som til dagligt bor i USA, synger sange der passer til hendes tilknytning til USA. Hun optrådte første gang i Tivoli i 1994 med Cut’N’Move og er beæret over 30 år efter igen at synge på Plænen.

 

Michael Carøe altid god for en frisk sjov bemærkning, synger nogle amerikanske hits oversat til dansk som Mandalay, Ensomhedens Gade nr. 9 og naturligvis har han også Sinatra på programmet.

 

De to bliver en sprudlende plæneoplevelse 4th of July som fyrværkeriet over USA og Rebildfesten i Skørping samme dag.

Grand Prix og festival med Gry og Lonnie Devantier i august

Så snart man hører navnene tænker man straks Kloden Drejer, rejehop og Hallo, Hallo. Pigerne er stadig ligeså skønne som i de gode gamle Grand Prix dage, da pressen møder dem i den smukke Restaurant Påfuglen d. 14. maj 2024. Hvor de sammen med Annette Heick giver en lille smagsprøve på, hvad vi kan vente af sange i august.

Annette Heick

Annette Heick er hjertelig som den stemning hun skaber på Plænen, blandt sine medsangere og foran pressen. Hun synger godt, hun ser brandgodt ud, hun er frisk, og hun kan virkelig favne alle typer mennesker.

 

Når de optrædende bevæger sig rundt blandt publikum og sådan personligt siger hej og opfordrer folk til at synge med, er Heick en type, der lægger mærke til de mennesker, som er stille og sørger for at inkludere dig i legen og løjerne.

 

Så når du som publikum til Syng-med-i-Tivoli koncerterne nyder underholdningen og måske har bildt dig selv ind, du ikke kan synge, men pludselig får besøg af eksempelvis Heick på græsset foran Plænen med en mikrofon.

 

Så kan du trygt åbne for din sangstemme og være ligeglad med, hvad du tror de andre synes om din sang, fordi det er så sundt for sjæl og krop at synge både i badet, men helt sikkert også som et kærligt bidrag til fællesskabet om sangen i Tivoli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Syng med - Annette Heick

Bryan Rice, Maria Montell, Michael Carøe, Annette Heick, Gry Johansen og Lonnie Devantier. Foto: Bax Lindhardt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Syng med – Annette Heick som vært, og følgende gæster

 

Tema: Danske pophits

 

06-jun Maria Montell + Bryan Rice
27-jun Maria Montell + Bryan Rice

 

Tema: Amerikanske pophits

 

04-jul Michael Carøe + Zindy Laursen
25-jul Michael Carøe + Zindy Laursen

 

Tema: Grand Prix og fejring

 

15-aug Gry + Lonnie Devantier
29-aug Gry + Lonnie Devantier

 

 

 

 

 

 

TIVOLI: Syng med – Annette Heick – se mere her

 

 

 

 

 

TIVOLI: Syng med – Annette Heick er en reportage af Githa Schultz, KULTURINFORMATION

Se mere om Githa Schultz her Redaktion: Jesper Hillestrøm