Musik

‘We Won’t Go Quietly’✮✮✮✮✮

‘We Won’t Go Quietly’
single af Kira Skov feat. Bonnie Prince Billy

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

“Næste gang bliver det ikke stille ….’

– JacobFraVarde, KULTURINFORMATION

 

Vi lytter til det andet skud på den spæde stamme fra det varslede album ‘Spirit Tree’. Kira Skov har samlet nogle af sine kunstneriske åndsfæller for at plante og pleje dette immaterielle Træ.

 

På denne single inviteres vi, i ånden, indenfor i Bonnies bjælkehytte i Kentucky.

 

Idet døren åbnes, omfavnes vi blidt af strålevarmen fra brændeovnen. Den akustiske guitar indleder med et simpelt fingerspil og sætter stemningen velsignet af rummets ambiance.

 

Med kontrabassen som den solide stamme fletter Kira sine vokaler flerstemmigt, som grene dannende Træets smukke krone.

 

Det oprigtige budskab fornemmes intens, idet den eksplicitte advarsel ikke er til at misforstå; Næste gang, der bliver behov for at sige noget, nat eller dag, så bliver det ikke stille.

Luk kærligheden ind

Omtrent midt i musikstykket kommer æresgæsten til syne, da brændeovnens ild slår ud i lys lue. Will Oldham, som bærer pseudonymet Bonnie ‘Prince’ Billy, entrerer brat, akkompagneret af et andægtigt orgel. Dette er klart nummerets varmeste del.

 

Træet lystrer Bonnies inderlige vokal, der sætter gang i et spektakulært løvspring.

 

‘Not even hope contains us’, kan umiddelbart virke som et resignerende klageråb under den tyngende bevidsthed om den agoni al levende på Jorden er vidne til.

 

Med et sidste, nærmest bønligt, to-foldigt anråb; ‘let love in, let love in’, sætter Træet blomst. Skov & Billy lader det her være op til lytteren at lukke kærligheden ind. Helt ind til ‘den gode nat’.

 

Dette transatlantiske samarbejde er et fantastisk eksempel på, hvordan et stykke musik kan udtrykkes og fortolkes, så kvaliteterne ved begge stemme-solister på fineste vis bekræftes indbyrdes.

 

Med denne sprøde single i ørerne er jeg i spændt forventning til, at det fulde album ‘Spirit Tree’ kommer på Børsen. Udgivelsesdato d. 14. maj.

 

 

 

 

Youtube Teaser

 

 

Indlægget er skrevet af JacobFraVarde, KULTURINFORMATION