Litteratur

111 STEDER I KØBENHAVN

111 STEDER I KØBENHAVN

SOM DU SKAL SE

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

Det er en skøn lille bog forfatterne Jan Gralle og Vibe Skytte har skrevet om 111 steder der er bemærkelsesværdige i København. Som ærkekøbenhavner tænkte jeg, hvad nyt kan der være under solen? Man der blev jeg godt nok overrasket.

 

Måske fordi man pludselig ser tingene i et nyt perspektiv og trods alt opdager nye steder, som man ikke umiddelbart tænker på er interessante. Bogen har nogle år på bagen, men dette er nu 5. oplag. Det fortjener den. Den er superaktuel, specielt i disse tider, hvor de fleste af os har fokus på økonomien og det første mange sparer på, er aktiviteter der koster penge. Her kommer denne lille guide dig til gode. Det behøver nemlig ikke være dyrt at gå ud og opleve byen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN

Kirurgisk Auditorium

Kurt Rodahl Hoppe/foto fra bogen

 

 

 

Bogen giver dig mange muligheder for at opleve gratis ting og andre koster f.eks. en indgangsbillet. Forfatterne har også medtaget steder i omegnen af København, dog ikke mere end max 10 kilometer fra centrum.

Gåtur? Togtur? Bustur?

Bagerst i bogen er der et kort, hvor stederne er placeret. Det kan godt betale sig at studere det nøje og planlægge sin tur. Der er faktisk mulighed for ganske mange spændende, både gå- tog- og busture. Tag en bydel ad gangen og nyd alle de andre interessante ting, der er på vejen af husfacader, statuer, forretninger etc. Der er lidt for enhver smag, og bliver man fristet på sin vej af en afstikker til en café, er der også rige muligheder for det. Til og med vil man også passere nogle af de mere kendte seværdigheder på sin tur.

 

 

 

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN

 

Fiskerihavnen

Kurt Rodahl Hoppe/foto fra bogen

 

 

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE

Det er en meget gennemarbejdet bog, og den bærer tydeligt præg af, at forfatterne holder af deres hovedstad. Desuden er den overskuelig og nem at gå til. Hvert sted har fået tildelt to sider i bogen. På den ene side er stedet beskrevet med dets historie og særegenhed. På den anden side er der et foto med en undertekst, der oplyser om beliggenhed, eventuelle åbningstider og som sagt, en kort omtale af, hvad der også er værd at kaste et øje på i nabolaget. Fotografierne er flotte og pirrer din nysgerrighed.

 

Der er kælet for detaljen og billederne er æstetiske og rene i deres budskab. Virkelig en fornøjelse specielt når det er halvdelen af bogens formål, at gøre læseren nysgerrig efter af komme ud og se byen på en anderledes måde. Pludselig får du et tilhørsforhold til det du ser og ser detaljerne mere klart og tydeligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN

Arresten i Slutterigade

Kurt Rodahl Hoppe/foto fra bogen

 

 

 

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE, er anbefalelsesværdig til alle, måske som en slags dannelsesrejse i storbyen. Der er mange fortrinlige forslag.

 

Jeg må indrømme, at der var enkelte steder jeg ikke kendte såsom Cirkelbroen, på Christianshavn, eller rettere sagt jeg vidste ikke, at det var det den hed. Garderhøjfortet i Gentofte, var nyt, Stjerne Radio, Det lillebitte Frihedsmuseum, på Vesterbro, var også ukendt land. Herligt at blive positivt overrasket. Så på med vanten, ja, det er jo årstiden, og kom ud og oplev København, vores smukke, dynamiske og hyggelige hovedstad.

 

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE er udgivet på forlaget Frydenlund. Forfattere: Jan Gralle, Vibe Skytte. Foto: Kurt Rodahl Hoppe.

 

 

 

111 STEDER I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE er en anmeldelse af Louise Frevert, KULTURINFORMATION