TIVOLI GLASSALEN: Tivolirevyen 2024
© Foto: Camilla Winther – all rights reserved
✮✮✮✮✮✮
‘ …… det fungerer professionelt ……. det er en fornøjelse …..’
– Louise Frevert, KULTURINFORMATION
Det summede af spænding inden tæppet gik op, til årets TIVOLIREVY 2024. Et helt nyt hold skulle underholde i den legendariske sal og forventningerne var høje, efter sidste års lidt kedelige revy.
Fem Tivolikontrollører dukkede op og vi var i gang. Det er set mange gange før, alligevel satte det liv i publikum, da spillerne hæsblæsende kom ind i salen og i et snuptag stod i deres åbningskostumer og indledte med en festlig sang. Vi er kommet godt fra start. Rikke Buch Bendtsens første nummer, Nyt på plakaten, handlede om danskernes brok. Lidt tyndt, men Rikke får den hjem med charme.
En lyserød candyfloss lignende kjole, kommer næsten listende ind på scenen. Barbie er blevet (meget) ældre og mindes da hendes talje var smal og benene lange og tynde. Lisbet Dahl er tilbage i absolut topform. Hun er nærmest bedårende og hvor er hendes ven – Ken? Han kommer i skikkelse af Tomas Eje. Det er et af revyens bedste numre.
Mikkel Becker Hilgart har en sketch om en ornitologisk naturinteresseret, der udforsker bl.a. slipsedyret i Christiansborgs sump. Uden sammenligning går tankerne uvilkårligt til Dirch Passers legendariske ‘Mudderkliren’, selvom teksten er fuldstændig anderledes. Mikkel er helt sin egen og hans komiske talent kommer frem i fokus.
© Foto: Camilla Winther – all rights reserved
Selvfølgelig slipper vi ikke for et nummer om kvindernes omdiskuterede tvungne værnepligt. Revyens tre gratier, er klædt på til tænderne i kampuniformer, geværer og hjelme. De er desuden ‘iført’ en strålende koreografi.
Thomas ‘Step’ Eje
At Thomas Eje skulle gøre det ud for en hel revyballet, tror jeg kom bag på de fleste, men det gjorde han. Thomas fyldte scenen ud med en oneman tapdance og det VAR ham selv der steppede. Der var den sædvanlige forvekslingssketch med, denne gang om skadedyr, hele holdet preppede og vi hilste på en indvandrerdreng.
Der kom fornemt besøg, sikke en stor overraskelse. Selveste Donald Trump havde besluttet at ville emigrere til Danmark. Med en tekst der svirpede og prikkede til danskernes selvforståelse, var ingen i tvivl om, at det var revyens bedste nummer. Thomas var mere Trump end Trump. Selvom han kører den lige til kanten, bliver det ikke for meget.
© Foto: Camilla Winther – all rights reserved
Rikke Buch Bentsens Inger Støjberg gik rent ind. Med et glimt i øjet og en slående jysk dialekt, sluttede første akt, med at Inger fortæller at hun er en helt almindelig pige. Hun er flankeret af fire dansende proselytter, der fyrer godt op under landbrugskedlerne.
Anden afdeling
Anden akt lægger hårdt ud med et medley, hvor holdet laver en parodi på Linie 3, her er de medvirkende Linie 5. Hele ensemblet folder sig ud i sang og James Prices orkester giver den fuld skrue. De drenge spiller som en drøm. Rikke Buch Bendtsen har en hylende morsom tekst om vurderinger. En sketch om alder er måske lidt tung, men Lisbet, Mikkel og Rikke Buch bløder den op og ja, alder er jo bare et tal. Hele Danmarks Alex Vanopslagh går heller ikke ram forbi. Mikkel er helt vidunderlig og ligner ham på en prik.
Lisbets Lars Løkke er der ikke ord for. Hun er virkelig på hjemmebane, som den selvglade, charmerende, vindrikkende, midtsøgende og bedrevidende Lille Lars. Lisbet er tilbage på de høje navler. Badehotellet er et af aftenens højdepunkter, hvor de medvirkende stormer ind og ud og får spillet alle rollerne og samtlige sæsoner på 10 minutter. We love it.
Præstationerne
Nok var der nogle tyndbenede tekster i revyen, hvad der er uforståeligt, eftersom det flere gange er blevet påpeget at der var rigtig mange at vælge imellem, men det blev overskygget at aftenens to bærende kræfter Lisbet Dahl og Tomas Eje.
Lisbet demonstrerede at hun stadigvæk er en revydronning i super form og driftssikker stil. (Måske er årstallet på hendes dåbsattest ikke korrekt?) Hun beviste endnu en gang, at hun kan noget særligt og har format. Thomas Eje er intet mindre end en stjerne. Med sin lidt underspillede underfundighed og eminente talent for at parodiere, fik han en gang for alle slået fast, at han er en entertainer i top.
Mikkel Becker Hilgart indfriede vores forventninger om at være et af dansk teaters nye store talenter. Han har dynamik og en udstråling, der når ned til sidste række. Rikke Bilde var lidt stilfærdig i denne sammenhæng og fik ikke lov til at vise sin formåen. Hun er ellers ret bredt funderet i sine præstationer, men de tildelte tekster var absolut ikke prangende. Som hele Danmarks Mor, blev hun mere pågående, men ikke hårdtslående. Rikke Buch Bentsen er en stærk spiller at have med på et hold. Hun har en kraftig stemme og mange strenge at spille på. Hun brager igennem.
Foto: © Benni Johansson – all rights reserved
Publikum har noget at glæde sig til
Det er en flot scenografi, som understøtter numrene. Den skifter farver og mønstre og er med til at give liv på scenen. Uden at det er for meget. Koreograferne har været på arbejde og de har fået godt fat i de medvirkende, det fungerer professionelt. Og en sidste ting jeg vil understrege, er maskeringerne. Peter Aagaard har lavet et brillant arbejde. Det er en fornøjelse. Nu skal alt jo ikke afsløres her, for publikum skal have noget at glæde sig til. Og det kan jeg love, at de har. Som helhed en meget vellykket TIVOLIREVY 2024.
TIVOLI GLASSALEN: Tivolirevyen 2024. Medvirkende: Lisbet Dahl, Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen, Rikke Bilde og Mikkel Becker Hilgart. Kapelmester: James Price, Musikere: Thomas Edinger, Ketil Duckert, Mads Kjølbye, Kaspar Vadsholt, Tom Holm-Jensen, Thomas Jaque. Scenografi, content-og kostumedesigner: Kirsten Brinck. Lys og videodesign: Malthe Haugaard. Koreografer: Peter Friis, Mette Berggreen. Kostumier: Pia Myrdal. Paryk-Makeup artist: Peter Aagaard. Instruktørassistent: Mette Bennike Lewerissa.
© Foto: Camilla Winther – all rights reserved
Tivolirevyen 2024 – en forsmag – se video her
Tivoli-TV/Jakob Melgaard
TIVOLI GLASSALEN: Tivolirevyen 2024 – se mere her
TIVOLI GLASSALEN: Tivolirevyen 2024 er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION
Redaktion: Jesper Hillestrøm