BOOK CLUB - TUREN GÅR TIL ITALIEN
Film

BOOK CLUB – TUREN GÅR TIL ITALIEN

Filmanmeldelse

BOOK CLUB
TUREN GÅR TIL ITALIEN

 

 

 

 

 

 

BOOK CLUB - TUREN GÅR TIL ITALIEN

Credit: Riccardo Ghilardi / © 2023 FIFTH SEASON, LLC

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. dejlig livsbekræftende film om fire livlige veninder ….’

– G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse – BOOK CLUB TUREN GÅR TIL ITALIEN med 85-årige Jane Fonda som Vivian, 77-årige Candice Bergen som Sharon, 77-årige Diane Keaton som Diane og 70-årige Mary Steenburgen som Carol.

50-årigt venskab

En dejlig livsbekræftende film om fire livlige veninder, som har holdt sammen i 50 år. Deres venskab startede med en bogklub og de har nu været veninder i mange år. Dette er nr. 2 i serien.

 

Det er dejligt at se, at der er fuldt drøn på de fire damer på trods af alderen. De er alle i halvfjerdserne i filmen. Alderen har også sat sit præg på dem. Sharon har bl.a. fået indopereret nye knæ.

Oplægget til turen til Italien

Diane i sit smarte outfit og med sin evige hat på har fundet en gammel dagbog, hvori hun beskriver, at de alle skulle have begivet sig til Italien for mange år siden. Men det blev ikke realiseret, da hun blev gravid. Nu har hun fået blod på tanden igen og udtrykker, at de skal tage af sted på denne drømmerejse, men de andre går ikke helt med på vognen, da de bl.a. skal tage hensyn til deres helbred og småskavanker og i det hele taget mener, at rejsen skulle være foretaget i deres ungdom.

 

Trods alle indvendingerne kommer de af sted, da der skal det fantastiske, at de også skal fejre, at Vivian skal stå brud. Der opstår diverse forviklinger på deres vej med tyverier og problemer med transport. En eftertragtelsesværdig politibetjent kommer på banen.

 

BOOK CLUB TUREN GÅR TIL ITALIEN er også sjov visse steder med lune replikker.

 

 

 

 

 

 

 

BOOK CLUB - TUREN GÅR TIL ITALIEN

Credit: Riccardo Ghilardi / © 2023 FIFTH SEASON, LLC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Typerne

Sharon er kendetegnet ved, at på trods af, at hun er pensioneret dommer, påstår hun, at der er ingen, der venter på, at hun giver grønt lys, altså at nu er tingene i orden. Hun holder også fast i sit mavebælte, hvor hun bl.a. opbevarer sit pas, for der er i hvert fald ikke nogen, der skal bestjæle hende.

 

Carol er typen, der gerne vil ælte pizza dej til den er helt rigtig. Hun har selv haft en restaurant. Desuden vogter hun over sin ægtemand, der ikke må indtage fede ting, da han er hjerteopereret, så det passer hun meget på med, at han ikke indtager fed kost. Det påpeger veninderne over for hende, at hun skal lade sin mand leve og ikke forbyde ham alting.

 

I det hele taget har veninderne et motto om, at man skal være ærlig over for hinanden. Det praktiserer de også over for hinanden og det uden at der bliver sure miner, hvilket er lidt efterstræbelsesværdigt.

 

Veninderne befinder sig også lidt i fortiden og tror tingene er som de var engang. Men ellers er der fut i de gamle damer.

 

Det er til at tage hatten af for disse imponerende præstationer af disse skuespillere i deres livs efterår. Det er virkelig godt gået.

 

 

 

 

 

BOOK CLUB - TUREN GÅR TIL ITALIEN

Credit: Riccardo Ghilardi / © 2023 FIFTH SEASON, LLC

 

 

 

 

 

 

 

Kærester

Don Johnson og Andy Garcia er charmerende kærester med et skævt smil og ønsket om at gøre alt for deres kærester og at give deres girlfriends et vist mål af personlig frihed.

Undren

De fire kvinder bliver dog desværre nærmest til ét forstået på den måde, at de er meget ens og ikke rigtig markerer sig hver for sig. De er ikke særegne karakterer. Diversiteten mangler.

 

Noget andet man kan undre sig lidt over, hvorfor skal det lige foregå i Italien. Der er så mange film, der er placeret i Italien, kunne den ikke finde sted i et andet land for at skille sig ud fra de talrige andre film, der har sit udgangspunkt i Italien?

 

For at værdsætte denne film, skal man købe præmissen med, at den foregår i overklassen med alt hvad dertil hører af flotte, dyre kostumer, fornemme hoteller og ikke blandt mere almindelige mennesker, som flere kan relatere til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse

Credit: Riccardo Ghilardi / © 2023 FIFTH SEASON, LLC

 

 

 

 

 

 

 

 

BOOK CLUB – TUREN GÅR TIL ITALIEN – se mere her

 

 

BOOK CLUB – TUREN GÅR TIL ITALIEN – se trailer her

 

 

 

 

 

BOOK CLUB – TUREN GÅR TIL ITALIEN er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION