AKTUELT Teater

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024

 

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……… man kan roligt tage på Bakken og tilbringe en hyggelig revyaften under teltdugen …’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er altid spændende at se, hvad Cirkusrevyen har taget med som højdepunkter fra det aktuelle politiske og royale liv, der udspiller sig i dagens Danmark. I år har der været mange, næsten for mange, oplagte emner at kunne tage med. Stemningen og forventningerne er altid høje til Bakkens Revy, hvor store navne har hjemtaget den ene succes efter den anden. De er ikke mindre i år, efter en bragende medvind sidste år.

Første afdeling

Godt sat tilrette starter første akt, og jeg havde helt glemt hvor godt orkestret spiller under ledelse af kapelmester Joakim Pedersen. De 5 drenge kan spille så teltdugen løfter sig. De supplerer holdet med bravur hele forestillingen igennem. Allerede fra åbningsnummeret kan man fornemme en fin koreografisk præcision, der faktisk er fejlfri hele forestillingen igennem og Merete Mærkedahl, Pernille Schrøder, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard, Niels Olsen og Silas Holsts stemmer klinger fint sammen.

 

Silas Holst er revyens debutant, men med en solid både sang og dansebaggrund, falder han ind som om han havde været fast inventar i årevis. I tredje nummer møder vi ham som pizzeriaekspedient. Der er lidt Keld og Dirch- ‘Tre mand på en tømmerflåde’, over kunden der ikke kan formulere hvad han vil have og manden bag disken der misforstår ordren, men det er morsomt.

 

Der er to friske pust i ensemblet, Jasmin Dahl, Rosa Gehl, der synger godt. De er sammen med Pernille Schrøder og Merete Mærkedahl i nummeret ‘Ellers tak’, hvor de siger nej tak til kvindelig værnepligt. Velsunget og god musik.

 

 

 

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et af revyens topnumre er: ‘Farvel til en kær ven’. Niels Olsen er vidunderlig som den kokainhandlende rocker, Niels Ellegaard er brugtbilsforhandler og Silas Holst tømrer. De begræder 1000 kroner sedlens farvel. Det er morsomt.

 

Næste indslag med Henrik Lykkegaard sidder lige i skabet. Henrik er Havets minister, Magnus Heunicke, og ligner ham på en prik. Han får afleveret teksten elegant og vanvittigt.

 

Danseindslagene i første og anden akt er blevet fornyet. De er livlige, har moderne koreografi og koreografen Nellie Bethel har taget livtag med de gammeldags danseindslag, som mange gange mere var fyld, så skuespillerne kunne skifte kostumer, eller var med fordi sådan plejede det at være. En fornøjelse at ensemblet er en selvstændig integreret enhed i forestillingen.

 

Pernille Schrøder har et kedeligt nummer som husmor, der har en sædbank i sin kummefryser. En dødssyg tekst, Pernille har fortjent bedre. Merete Mærkedahl er igen Statsminister Mette Frederiksen. Hun er driftssikker og strålende.

 

Vi bevæger os langsomt hen mod første akts finale og så går det løs. Det sidste års største hit i alle danskeres hjem er Airfryeren. Samtlige medvirkende er klædt ud som en madvare af en eller anden art. Vi kom gennem en musikalsk odyssé lige fra Andrew Sisters til Frank Sinatras: ‘Fry me to the moon’, over i ‘Smuk som et stjerneskud’ med omkvædet: ‘Fry on the wings of love, Fry baby Fry’. Det var et af revyens bedste numre. Intet mindre end pragtfuld og humoristisk.

Anden afdeling

Anden akt starter med de to amerikanske præsidentkandidater, kamphanerne Joe Biden-Henrik Lykkegaard og Donald Trump-Niels Olsen. Mens nummeret var godt i gang, kom to unge mænd op på scenen med skilte i hænderne, hvorpå der stod: Klimakollaps. Først troede publikum at det var en del af nummeret, men det var ramme alvor. Det var to indtrængte aktivister fra organisationen ”Træk Nødbremsen”. Tæppet ned og forfra, men det gjorde ikke noget, tværtimod. Nummeret er så godt, at det sagtens kan tåle at blive set to eller flere gange. Det er hylende morsomt og Henrik og Niels både ligner og agerer som Biden og Trump. Teksten kan ikke være bedre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et nummer med tre klagende landmænd var et hyggeligt gammeldags revyindslag, med Henrik, Niels O. og Niels E. Ikke prangende. Der bliver lavet musical om alt og alle og Niels Olsen skulle have sin. Silas Holst skal være Niels Olsen, men det var prætentiøs og uden humor. Pernille og Henrik havde fået tjansen med historien om Fregatten med de mange fejl. En strålende tekst af den garvede tekstforfatter Carl-Erik Sørensen, på melodien: Skibet skal sejle i nat, i sin tid, 1957, Danmarks bidrag til det Europæiske melodi Grand Prix, med Gustav Winckler og Birthe Wilke. Vi kom også til Landsmøde i Venstre, partiet der er på vej videre, de fleste medlemmer er nu væk og i andre partier.

 

Endelig kom sketchen med kongehuset. Det er øjeblikket inden det nye kongepar skal ud på balkonen og Frederik, Mary og deres børn skal lige forberede det sidste. Mary, Silas Holst, klaprer rundt på høje hæle i den hvide kjole, alt imens hun prøver at holde styr på tropperne. Silas er morsom som hønemor der også prøver at få Frederik til at makke ret. Han går rundt og prøver at lære sit Kongeord udenad og i desperation kalder han på sin mor. Merete er Statsministeren der må tale med Barbara, og Pernilles Lars Løkke er skøn. Hver gang han ser sit snit til at komme ind, skyder han op som en trold af en æske. Det bliver en sketch vi husker.

 

Pludselig kommer Niels Ellegaard ind med en kort meddelelse. EU har vedtaget at der kun må være seks forskellige danse. Niels Ellegaard går i gang med at demonstrere dem. 1: Til siden og fortryd- egnet til politikere. 2: Duen eller Blachman osv. Niels Ellegaard har en stille underspillet humor og viser i den sidste dans: Nøddeknækkeren, en vild hoftesmidighed. Ham kunne vi godt have set noget mere til i revyen.

 

Silas Holsts store nummer er som Daddy Alex Vanopslagh. Bortset fra at det er lidt for langt synger og danser Silas sig igennem nummeret som en drøm, godt hjulpet på vej af ensemblet. Og han ligner Vanopslagh til forveksling.

Cirkusrevyen 2024 med hele 29 numre

Finalen er nået og vi kommer ikke hjem uden en lille løftet pegefinger om at passe godt på vores jord. Det skal vi. Så kom vi igennem 29 numre. Nogle mere spektakulære end andre. Der er desværre enkelte indslag med tomgang, f.eks. nogle af de små vignetter er ensformige og unødvendige. Eller ‘den clairvoyante bedemand’ – jeg kan godt se ideen, men den er fyld.

 

Bortset fra et par små skønhedsfejl, fungerer helheden og man er underholdt. Desuden er det en fornøjelse at se hvor professionelt kostumer og parykker virker. Selvom scenografien er genbrug, er den piftet og med overdådige videoprojektioner. Den er meget flot og kan sagtens tåle at blive brugt igen til næste år. Man kan roligt tage på Bakken og tilbringe en hyggelig revyaften under teltdugen.

 

 

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024. Medvirkende: Merete Mærkedahl, Pernille Schrøder, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard, Niels Olsen og Silas Holst. Ensemble sangere: Jasmin Dahl, Rosa Gehl. Ensemble dansere: Clara Rose Blankenship, Roberta Næss-Schmidt, Malik With, Nicklas Troensegaard. Instruktion: Joy-Maria Frederiksen. Kapelmester: Joakim Pedersen. Bandet: Lars Vissing Reimann, Frederik Damsgaard, Peter Fuglsang, Jesper Thomsen, Joakim Pedersen. Koreografi: Nellie Bethel. Scenografi: Benjamin la Cour. Kostumier og kostumedesign: Rikke von Qualen.

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024 – se mere her

 

 

 

 

 

Dyrehavsbakken: CIRKUSREVYEN 2024 er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm