EIFFEL – en filmanmeldelse
Film

EIFFEL – en filmanmeldelse

EIFFEL – en filmanmeldelse

 

 

 

 

 

 

 

EIFFEL – en filmanmeldelse

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

Mange af os har været i Paris og forbinder byen med vartegnet Eiffeltårnet. Dette tårn er imponerende af størrelse og har været besøgt af 300 millioner igennem årene. Tårnet i sig selv er 300 meter højt og var da det blev bygget verdens højeste bygning. Der er 1665 trin til toppen.

Filmens handling

Filmen EIFFEL handler om Gustave Eiffel, der byggede Eiffeltårnet i Paris til verdensudstillingen i 1889.

 

EIFFEL er både en kærlighedshistorie og en historie om bygningen af Eiffeltårnet – hovedvægten er lagt på kærlighedshistorien.

 

 

 

EIFFEL – en filmanmeldelse

 

 

 

 

Mødet med den store kærlighed

Filmen fortæller om ingeniørens Eiffels store kærlighed til Adrienne Bourgès, som han møder, mens han er ved at bygge broen ‘La Paserelle St-Jean’ i Bordeaux cirka år 1870. En af hans arbejdere er lige kommet galt af sted under byggearbejdet. Han faldt i vandet og var tæt på at drukne. Eiffel redder ham som en rigtig helt. Dette fører til, at han beder Adriennes fader om hjælp til at få nogle materialer til at afhjælpe sikkerheden på broen, da Adriennes far står for byggeriet. Sådan møder Eiffel Adrienne. Herefter følger en stor lidelseshistorie for de to mennesker, som elsker hinanden, men mødes af store forviklinger og kommer væk hinanden i flere årtier.

Flashbacks

Filmen er bygget op med flashbacks, så man først hen ad vejen får deres historie. Med dette trick følger der en vis spænding og fastholdelse sted af opmærksomheden.

 

 

 

 

EIFFEL – en filmanmeldelse

 

 

 

 

Adrenalinkick

Efter tyve år mødes de igen og Adrienne bliver den store inspirationskilde for Eiffel, så han bliver fyldt med energi og vil bygge det verdenstårn, vi kender i dag. Eiffel har ellers nægtet at gå i gang med opgaven selvom hans ingeniørteam har insisteret på, at han skulle bygge det til verdensudstillingen.

Kærlighedssus og frankofoli

For dem, der holder af kærlighedsfilm – navnlig hvor parterne af forskellige grunde har svært ved at få hinanden – er filmen guf. Da filmen foregår i Frankrig og sproget er fransk, er den lige noget for frankofile.

 

 

 

 

 

 

 

Hillestrøm

 

 

 

 

EIFFEL er med flotte kostumer og de charmerende hovedrolleindehavere Romain Duris og Emma Mackey spiller begge superb. Filmen giver et godt tidsbillede. Vi færdes dog hele tiden i overklassen.

 

Efter deres anmelders mening havde det været mere spændende at se noget mere om selve Eiffeltårnet og dens bygning end at kærlighedshistorien var så meget i centrum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jesper Hillestrøm

 

 

 

 

 

 

Se trailer til EIFFEL her

 

 

EIFFEL – en filmanmeldelse er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION