Film

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

 

 

 

 

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

‘ …….. Oplevelser venter derude – og det er om at gribe dem ……. ‘

– G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

Sommetider taler man om, at man føler, at man kan flyve, at man har fået vinger på. I filmen HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD kan hovedpersonen Harold næsten flyve. Han får en stærk lyst og tilskyndelse til at begive sig ud på en mission, en pilgrimsfærd.

 

Filmen er adapteret fra Rachel Joyces bestsellerroman af samme navn fra år 2012.

Hvad sker der i HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD?

Hovedpersonen Harold (Jim Broadbent kendt fra Moulin Rouge! og Bridget Jones’ Diary) modtager et brev fra en gammel kollega Queenie med besked om, at hun er terminal af cancer. Harold ønsker at besvare hendes brev og er på vej i postkassen med det, da noget tilskynder ham til at gå videre. Han bliver drevet frem af noget indre og går næsten 800 km fra Devon i Sydengland til Berwick-upon-Tweed i Nordengland.

 

 

 

 

 

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

 

 

 

 

 

 

 

Undervejs bliver Harold udråbt som en helt og de forskellige aviser skriver om ham og hans tur. En masse mennesker slutter sig til ham, men Harold er egentlig ligeglad. På den måde minder HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD om Forest Gump filmen fra 1994 (bogen er fra 1986), hvor Forest Gump bare løber og en masse mennesker løber sammen med ham uden at de har det store mål med det.

Udfylder rollerne til perfektion

Harold udfolder rollen formidabelt som den person, der står helt uforstående over for al den opmærksomhed, han er blevet tildelt. Han er overbevisende i sit spil, som en mand, der har en masse indestængte følelser, han trænger til at få luft for. Også i sin rolle som fader virker Broadbent overbevisende, som en fader, der ikke rigtig ved, hvad han skal stille op.

 

 

 

 

 

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

 

 

 

 

 

 

 

Harold har bare et mål, han gerne vil nå, at besøge Queenie inden hun dør. Han er blevet overbevist om, at hun kan holde sig i live ved at tro på det. Han ringer adskillige gange til hospicet, hvor Queenie ligger, for at fortælle, at han er på vej og hun skal holde ud. På turen sover Harold oftest under åben himmel ved et bål. Han vil ikke have for mange ting med sig, men tager tingene, som de kommer. Han spiser forskellige grønsager, som folk har sat i kurve til forbipasserende.

 

Hans kone Maureen spillet af Penelope Wilton (kendt fra Downton Abbey) spiller glimrende som den i begyndelsen helt uforstående kone, der slet ikke forstår formålet med sin mands vandring. Hun går fuldstændig op i sin position som husmor og varetagelse af de huslige pligter optager al hendes opmærksomhed.

 

Fantastisk skuespilpræstation af begge hovedpersoner.

 

 

 

 

 

 

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

 

 

 

 

 

 

Spændingskurve

Spændingskurven er god. Man får først henimod slutningen at vide, hvad der er sket med deres søn og hvilken relation kollegaen Queenie og Harold egentlig havde. Hvad får ham til at gå 800 km for at ville redde hende?

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD henvender sig mest til det modne publikum og indgyder til at give sig i kast med nye ting i sit liv. Det kunne være noget man altid har drømt om, men aldrig fået gjort. Så selv om, man har passeret de 50 behøver alle nye muligheder ikke at være sluttet tværtimod. Der er mange ting at kaste sig over inden for de muligheder og omstændigheder, man nu har. Oplevelser venter derude, det er om at gribe dem, synes filmen at sige.

 

 

 

 

 

 

 

Hettie Macdonald

 

 

 

 

 

 

 

Instruktion: Hettie Macdonald (bl.a. tv-drama Wallander)

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD – se trailer her

 

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD – se mere her

 

 

 

 

HAROLD FRYs USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD er anmeldt af G.Boeholt, KULTURINFORMATION