Litteratur

KOGEBOG: Gourministeriets favoritter

KOGEBOG: Gourministeriets favoritter

 

Mad til hele familien

 

 

 

 

 

KOGEBOG: Gourministeriets favoritter

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ……. det er en mangesidig og velgennemarbejdet kogebog …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

En ny kogebog har set dagens lys. Jeg har glædet mig til at prøve nogle af opskrifterne, simpelthen for at teste om de nu også er så nemme at lave, som der bliver lovet.

 

Dianna Brinch startede sin hjemmeside som en hobby i 2019, og siden er det gået hurtigt. Hun har små 180.000 følgere på sin Instagramprofil og hver måned klikker ca. 750.000 ind på hendes blog for at blive inspireret til aftensmaden, weekendens fest eller noget helt andet.

 

I denne kogebog har Dianna Brinch samlet sine og brugernes favoritopskrifter, som er en bred vifte af alt fra snacks til festkager. Bogen er i en fin størrelse og billederne, der garnerer opskrifterne, er lækre og appetitlige. Hver opskrift har et dobbeltopslag. Undtagen de store kager, der har krævet dobbelt så megen plads. Bogen er delt op i 12 afsnit, hvor de to første er et forord og et par gode råd.

Familiefavoritter

Det første afsnit hedder: Familiefavoritter. Det indeholder retter med karry, hvidløg ingefær og andre krydderier. Det er ret godt gået, hvis Diana kan få børnefamilierne til at spise dem. Selvfølgelig kan man selv sætte styrken, og de ser lækre ud.

Hurtige hverdags retter

Næste del er: Hurtige hverdags retter og derfra har jeg valgt at lave Laks med cajunsauce. En aromatisk ret, der vitterlig var nem at tilberede og den smager fantastisk. Nok skal grøntsagerne snittes, men til hvilken ret skal de ikke det. Jeg kan bedst lide at stege i smør i stedet for olie, sådan har det altid været, og laksen blev stegt efter alle kunstens regler og skindet blev sprødt som flæskesvær. Diana havde anbefalet at fjernet skindet, det gjorde jeg, men gemte det og vi spiste det ved siden af. Inden stegningen havde jeg fjernet alle skællene fra skindet. Det bliver ikke sidste gang jeg laver den ret, saucen fik englene til at synge i kanon! Cajun krydderiet burde man bruge meget mere.

Og så videre …..

Alt i en gryde, er gode eksempler på smart simre mad og det bliver efterfulgt af Fastfood med nye og gode ideer til sund fastfood. Mine bedste pastaretter, er det kedeligste af kapitlerne. Jeg er klar over at de fleste elsker pasta, men det er nok den mad med flest opskrifter i denne verden. Her er intet nyt under solen.

 

Diana har et afsnit hun kalder: De ekstra Grønne. Det er alsidigt og med nogle gedigne mættende retter, såsom vegetarisk panang, minestrone og mange flere. Langsom weekendmad, er med flere herlige opskrifter på bl.a. svinekæber, ossobuco og græsk stifado.

Indbagt feta i filodej og Græsk bulgursalat

Småretter, salater og dip taler for sig selv og jeg har valgt to retter fra dette afsnit: Indbagt feta i filodej og Græsk bulgursalat. Småretter og salater kan altid sammensættes enten med hinanden eller andet. Jeg har ikke brugt filodej særligt meget og nu havde jeg en oplagt chance for at afprøve det ordentligt. Den indbagte fetaost var hel vidunderlig. Jeg lavede retten til frokost. I opskriften stod der, at der skulle bruges en halv pakke fetaost i hver pakke. Det ville have været rigeligt med en kvart pakke feta i hver filodejspakke, men det smagte pragtfuldt med den friske timian, sesamfrø og friskkværnet peber. Disse pakker er særdeles velegnet til at putte andre og flere krydderier ind i. Som der stod i opskriften, serverede jeg rucolasalat til.

Rucola

Jeg har erfaret, at der er mange, som ikke er vildt begejstrede for rucola. Uforståeligt, jeg elsker den pikante smag og kan spise den til alt. Men hvis jeg laver en salat med rucola, bliver hele salaten lagt på et fad, så de forskellige grøntsager ligger ved siden af hinanden og det er op til den enkelte selv at blande sin salat.

 

Den græske bulgursalat var særdeles vellykket. Igen ikke just nytænkning, men dressingen og sammensætningen var afbalanceret. De fleste har ikke tålmodighed til at snitte grøntsagerne småt, men det betaler sig. De afgiver en helt anden smag og aroma. Bulgur er en fin afveksling til ris. I denne salat er der fetaost, så jeg tænkte at den ville passe fint til laksen og filopakkerne, uden at overdøve. Den var perfekt.

Meget anvendelig kogebog

Det er en mangesidig og velgennemarbejdet kogebog. Nogle af opskrifterne er måske ikke så nytænkende, men de virker. I alle opskrifterne er der sat et lille afsnit med tips ind, så man kan få en ide til, hvordan man kan erstatte en ingrediens eller gøre noget andet. Det giver en vis sikkerhed, hvis du ikke føler dig som en Gordon Ramsey i et køkken.

 

Det er en flot og meget anvendelig kogebog og jeg skal prøve mange flere af Diannas opskrifter. Bare gå i gang, det er faktisk nemt at lave mad. Specielt når det ikke tager så lang tid og ovenikøbet er velsmagende.

 

 

 

KOGEBOG: Gourministeriets favoritter. Forfatter: Dianna Brinch. Fotos. Dianna Brinch. Udgivet på forlaget Alpha.

 

 

 

 

KOGEBOG: Gourministeriets favoritter – se mere her

 

 

 

 

KOGEBOG: Gourministeriets favoritter er en anmeldelse af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm