SNELEOPARDEN – en filmanmeldelse
✮✮✮✮
SNELEOPARDEN giver et storslået indblik i naturfotografen Vincent Muniers arbejde. Den megen tålmodighed, den megen venten på, at dyrene kommer frem, så man kan få det rigtige shot. Vincent Munier og forfatteren og eventyreren Sylvain Tesson sidder i al slags vejr, især snevejr og venter på dyrene.
Vi befinder os i Tibet i 2018 i 4.500 til 6.000 m højde i 18-25 graders kulde.
SNELEOPARDEN og andre dyr
Vi ser bl.a. yakokser, falke, bjergkatte, spor efter bjørne, spor efter den meget sjældne sneleopard. En hunbjørn viser sig med sine to unger. At hunbjørnen har unger, bliver den ikke mindre angrebslysten af.
©Paprika Films
At gøre sig usynlig over for omgivelserne er hele kongstanken for de to opdagelsesrejsende og de har fundet et diskret hide away, hvor de umuligt kan blive opdaget. Alligevel bliver de fundet af nogle tibetanske børn, der leger med deres nyfundne venner og gæsternes medbragte udstyr. De bliver inviteret hjem til forældrene i deres telt. Der bor meget få mennesker her på tundraen i Tibet og kun nomadefolk.
Musikken i SNELEOPARDEN
Musikken i filmen er komponeret forunderligt og er god underlægningsmusik. Når der fortælles om, at en ung enlig yakokse kan finde på at gå til angreb, hører vi dramatisk musik. Når de tibetanske børn opsøger fotograferne, spilles der festmusik. Alene i naturen eller bare sammen med en enkelt anden, er der en melodi om at være alene i den store natur.
©Paprika Films
Sylvain spørger Vincent, om ikke han får mørke tanker af at være så meget alene i naturen, men det svarer Vincent benægtende på. Han bliver tværtimod i ét med naturen.
Musikken er skabt af Nick Cave, der bl.a. har stået for musikken til Wim Wenders-filmen ‘Himlen over Berlin’ i 1987 og Cave kendes af de fleste i en lang række andre sammenhænge. Hans medkomponent er Warren Ellis, som har været medlem af Nick Caves band ‘Nick Cave and the Bad Seeds’ siden 1994.
Jagten på SNELEOPARDEN
Jagten på bjergenes ukronede konge sneleoparden er i orkanens øje af de to opdagelsesrejsendes strabadser. Om det lykkes Vincent Munier og Sylvain Tesson at møde det sky kattedyr, må man selv se i filmen.
©Paprika Films
SNELEOPARDEN er for alle, især henvender den sig til fotografer, som sikkert genkender den påkrævede tålmodighed og til naturelskere. Hvis man ønsker sig en spændings- og handlingsmættet film, er det måske ikke lige den film, man skal se.
Sylvain Tesson har udgivet en prisbelønnet bog af samme navn som SNELEOPARDEN baseret på sine oplevelser på rejsen. Bogen findes også på dansk.
Filmen bliver præsenteret af Angel Film og har premiere landet over netop nu.
Se forfilm til SNELEOPARDEN her
Se mere om musikken her
Indlægget er skrevet af G. Boeholt, KULTURINFORMATION