Film

The Personal History of David Copperfield

The Personal History of David Copperfield

 

The Personal History of David Copperfield

 

♥︎♥︎♥︎♥︎

 

“En fantasifuld fortælling……..”

– G.Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

De fleste af os tænker nok Oliver Twist, når vi hører navnet Charles Dickens, men denne gang er det ‘The Personal History of David Copperfield, fra 1850, der er i centrum.

 

Vi følger David Copperfield fra hans fødsel til han er en fuldt voksen mand. Fasteren, som senere får stor betydning for David, forventer, at han er en pige og bliver meget skuffet over, at han viser sig at være en dreng.

 

 

The Personal History of David Copperfield

 

 

David Copperfield spilles af Dev Patel, der fik sit gennembrud i ‘Slumdog Millionaire’ fra 2009, der var nomineret til 10 Oscars og løb med hele 8 af den eftertragtede statuette. I filmen ‘Lion’ fra 2016 var Patel nomineret til en Oscar for Best Supporting Actor. Patel er også kendt fra ‘The Best Exotic Marigold Hotel’, der blev nomineret til ialt 22 Golden Globes.

Fra fattigdreng til rigmand

Vi følger David igennem hans op- og nedture i livet. Man ser han lever som fattig, der ikke får nok at spise, da han som dreng bliver sendt på en flaskefabrik og deler sin mad med den familie, han har logi hos. På fabrikken arbejder han bærende et skilt, der hænger om halsen på ham, der har en nedværdigende tekst påskrevet. Senere bliver han til en fin herre med penge på lommen og omgås det bedre borgerskab. Vi ser han undervejs er omgivet af farverige personligheder, der har så flyvske tanker, at tankerne må op at flyve på en drage. Vi ser hvor forelsket, han bliver i en pige, så han ser hende overalt og hendes navn bliver skrevet på himmelen. Mr. Copperfield bliver også prokurator uden at han helt ved, hvad det indebærer.

 

Vi ser, hvordan alt kan virke håbløst for ham, men at det bliver vendt til noget godt. Til sidst bliver han opfordret til at nedskrive sine mange eventyr. Se filmen for at se, hvordan det går.

 

 

 

 

Det er en film med mange sceneskift og der sker hele tiden noget nyt. Genren står som komedie/drama. Der er nok lidt mere drama end komedie.

 

Premierebiografer:

Grand Teatret, Nordisk Film Biografer Dagmar, Nordisk Film Biografer Lyngby, Atlas Biograferne, Moviehouse Hellerup, Bibliografen i Gladsaxe, Valby Kino og Slotsbio Hillerød.

Aldersgrænse: 11 år

Længde: 1 time og 59 minutter

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oHG7FnBDY0Q

 

 

 

Indlægget er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION