Litteratur

VELSMAG – NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD

VELSMAG – NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD

 

 

 

 

 

 

 

 

VELSMAG - NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

Hverdagsmad skal være nem og overskuelig at lave, og smage helt vidunderligt. Det beviser madskribent og foodstylist Maria Charlotte Larsen med denne kogebog. Med simple indkøbslister og korte tilberedningstider bliver det ukompliceret og stressfrit at gå i køkkenet, og med nogle få smagfulde ingredienser kan du løfte hverdagens madlavning til nye højder.

Fransk Galette

Elsker når noget nyt dukker op eller Fransk Galette er ikke nyt som sådan men det er første gang jeg støder på det i en kogebog og så skal det prøves. Det smager fantastisk og er et dejligt alternativ til den lidt tunge pizza. En Galette er en fransk form for tærte, som bliver bagt uden et tærtefad eller form, da man i stedet folder kanten op om fyldet. Det kan kombineres i det uendelige med forskellige grøntsager og oste.

 

I bogen får du fire forslag til fyld, der matcher årstiderne. Jeg prøvede bl.a den med karamelliserede løg og gedeost. En dejlig smagskombination,som er nem at lave både som gæstemad og i hverdagen.

 

 

 

 

 

 

 

VELSMAG - NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD

Pasta & Peberfrugtsauce. © MariaLotte – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

Man spiser med øjnene

Billedmaterialet i bogen er meget inspirerende, da forfatteren mener at det ikke kun handler om råvarer, men at det serveres på en tallerken, fad eller i skål, der passer i form og farve. Derfor har Maria Charlotte Larsen gennemsøgt alverdens loppemarkeder for unikke, skæve loppefund, der forkæler øjet, og det er en ren fornøjelse at servere maden på de nye loppefund.

Tips

Hvis du er ny i køkkenet, lidt af en grøntsags nørd, eller måske er du lige flyttet hjemmefra, er denne bog et godt match. Du får også de bedste tips til pasta tilberedning og lister over basisråvarer og vigtige smagsgivere. Opskrifterne er forholdsvis enkle at lave og råvarerne er indenfor et budget, hvor de fleste kan være med. Der er allerede et par opskrifter, der kommer med i mine favoritretter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VELSMAG - NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD

Kartoffelbrød.© MariaLotte – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

VELSMAG - NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD

Dampede gulerødder. © MariaLotte – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Besøg MariaLottes site her og instagramprofil her

 

 

 

VELSMAG – NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD er på 182 sider og udgivet af Lindhardt og Ringhof.

 

VELSMAG – NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD – se mere her

 

 

 

 

 

VELSMAG – NEM VELSMAGENDE HVERDAGSMAD er anmeldt af Irina Spånberg, KULTURINFORMATION