Litteratur

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE

 

 

 

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

‘ …….. En god bog til børnefamilien eller bedsteforældrene ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE, er endnu en af de små forrygende udgivelser som jeg synes fortjener en ny omtale. Børnefamilierne har mere og mere travlt i hverdagen og børnene kræver nye og spændende ting at opleve, hvis de skal vristes væk fra computeren eller IPhonen.

 

Pengene skal slå til og det kan mange gange være svært at få tid til at finde steder at gå hen med børnene, som er lige i nærheden eller er en udflugt værdig. Her er det hele næsten inden for rækkevidde. Ligeledes er der taget højde for differentierede aldre i bogen. Nogle vil kalde den en guide, jeg synes den mere er et idékatalog til de dage der skal ske lidt andet end der plejer.

Leg, hygge og læring

Jeg kan godt lide ideen om, at der er flere valgmuligheder som både er gratis og hvor der skal betales indgang. I denne bog er der dog medtaget en del museer, og det er strålende. Det er vigtigt at tage sine børn med på udstillinger og museer. Det skærper videbegær og nysgerrighed. Man skal heller ikke glemme at museumsbesøg er med til at øge børns tålmodighed og evne til fordybelse.

 

Måske er konditoriet La Glace lidt ekstravagant, men på den anden side er der også en tradition i at gå på besøg i det fine gamle konditori og det kunne opleves som en dannelsestur. Min mormor tog mig med derind nogle enkelte gange da jeg var barn. Der er oplevelser man bare ikke glemmer.

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE – Struktur

Hver aktivitet har et dobbeltopslag med beskrivelse af aktiviteten, lidt historie og ikke mindst hvor stedet befinder sig. Offentlige transportmidler er udførligt sat nederst på siden. Der er fine billeder der illustrerer stedets aktivitet.

 

Det, der dog stikker lidt i øjnene er, at alle billederne der er fotograferet udendørs, er taget i strålende solskin. Selvfølgelig kan sådan nogle aktiviteter som Pluk-selv Jordbær eller Kanalrundfart kun være i nogenlunde ordentligt vejr, men i Danmark ved vi alle, at det kan blive rigtig koldt, samt at regn, sne og slud ikke er ualmindeligt om vinteren. Derfor ville det være mere realistisk med et foto f.eks. af Tårnlegepladsen på Østerbro, Frederiksborg Slot i Hillerød eller Frilandsmuseet i Kgs. Lyngby, i sne, for at vise at vi godt kan være ude i al slags vejr.

 

Forfatterne har valgt at sætte en ekstra aktivitet, et Tip, ind ved hvert af de 111 steder og det giver pludselig dobbelt så mange muligheder. Der findes mange flere steder end de her beskrevne, men alt kan jo ikke tages med og der skal være plads til at man også selv kan tage ud på eventyr.

På tur med morfar

Som min morfar altid sagde: ‘Nu skal vi en tur ud i det blå’, han tog sine cykelspænder på og så cyklede morfar og jeg ud for at opleve.

 

Hvis man har læst nogle af forfatternes andre bøger, er det en genkendelig opsætning, og derfor nemt at forholde sig til. Selv hvis det er den første bog om ‘111 steder’, er den lige til at gå til. Der er i øvrigt et fint kort bagest i bogen, hvor seværdighederne er nummeret. Frydenlund har et hav af denne slags informative bøger i serien, der også bevæger sig udenfor landets grænser.

 

En god bog til børnefamilien eller bedsteforældrene. Der er masser af gode nye steder, som også de voksne vil kunne hygge sig med.

 

 

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE. Forfattere: Tina Røssel, Vibe Skytte, Simon Kratholm Ankjærgaard. Foto: Piet Simonsen. Udgivet på forlaget Frydenlund

 

 

 

Se mere om 111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE her

 

 

 

111 STEDER FOR BØRN I KØBENHAVN SOM DU SKAL SE er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION