Litteratur

BØRNEBOG: DET GAMLE EGYPTEN

BØRNEBOG: DET GAMLE EGYPTEN

 

 

 

BØRNEBOG: DET GAMLE EGYPTEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. indgyder til at ville vide mere og det må være den bedste virkning en bog kan have ……’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Overdådig, smuk, indholdsrig, pragtfuldt design og layout. Intet mindre. Endnu en af forlaget Carlsens ‘Fantastiske’ bøger har set dagens lys. Denne gang er det historien om det gamle Egypten.

 

Den er blot én i rækken af flere udgivelser bl.a. ‘Den fantastiske bog’ om Dinosaurer og ‘Den fantastiske bog’ om farlige dyr, samt fugle, hajer, insekter og edderkopper samt truede dyr. Bøgerne har et Coffee Table Book format og er egentlig til børn fra ca. 8 år, men den er til alle i alle aldre. Den er pragtfuld at have liggende på bordet så den er nemt tilgængelig. Det vil helt automatisk ske, simpelthen fordi den er så indbydende. Man har lyst til at åbne bogen, den næsten lokker en til at gøre det.

Den fantastiske bog om DET GAMLE EGYPTEN

Forsiden er prydet af en maske af Tutankhamon, en god begyndelse, og med nogle af de mest kendte hieroglyffer langs siderne.

 

Egypten vil altid fascinere. Vi vil aldrig stoppe med at undre os over, at en så storslået kultur kunne eksistere for cirka 5000 år siden. En civilisation der var ekstravagant på mange måder. Man var i stand til at forarbejde smykker, ædelsten, møbler, skulpturer, bygningsværker, som havde det været i nutiden. Egyptens rigdom på den tid, kan ikke måle sig med andet i verden. Vi er heldige at Howard Carter (1874-1939), fandt Tutankhamons imponerende og velbevarede grav i Kongernes Dal, 1922. Den viste hvor overdådigt og ikke mindst intelligent hele det egyptiske samfund var opbygget og fungerede.

 

Vi får et indblik i faraoernes ophøjede liv, vi oplever dagligdagen for den almindelige egypter, i det hele taget er du med på første række på en rejse til oldtidens Egypten. Det er en verden der er forsvundet, gået tabt, men vi er heldige at der findes en rig dokumentation for denne indholdsrige epoke.

Værkets struktur

Værket har 36 dobbeltopslag med hver sin interessante ting. Hvert opslag er som en lille selvstændig historie. Det vil sige, at man kan nøjes med at læse en historie ad gangen eller springe rundt i bogen som man vil, uden at miste en sammenhæng i historierne. Der er en faktaboks med oplysninger om findestedet, hvor det kan ses nu, hvor det er fra, hvad det er lavet af og hvor stor genstanden er. En god idé, så det giver et realistisk billede af det viste.

 

Samlet set giver alle historierne et grundigt og bredt indblik i tilværelsen og livet i det gamle Egypten på det tidspunkt. Vi hører om guder og gudinder, prinser og prinsesser. Vi kommer også helt tæt på de store faraoer, der blev betragtet som guder. Egypterne troede på et evigt liv efter døden, ovenikøbet et liv som måske var meget bedre end det de levede her på jorden. Derfor var det vigtigt at de fik rigeligt med offergaver med sig når de blev begravede. Både mad, møbler og smykker, alt det de havde omgivet sig med i deres liv. Takket være dette, har vi i dag mulighed for at få indblik i en ellers uddød kultur og verden. Desuden er der et kort over Egypten og en tidstabel over hvordan Det gamle Egypten inddeles i tidsperioder.

 

Bogen er smuk og appetitlig. Selvfølgelig kan hele oldtidens Egypten ikke nedfældes på 80 sider, men den indgyder til at ville vide mere og det må være den bedste virkning en bog kan have. Det er alletiders gaveidé til hele familien.

 

 

BØRNEBOG: Den fantastiske bog om DET GAMLE EGYPTEN. Illustreret af Eugenia Nobati. Skrevet af Philip Steele. Oversættelse: Annette Lerche Trolle. Grafisk tilrettelægning: Flemmer Grafisk Design. Udgivet på forlaget CARLSEN.

 

 

 

 

 

 

BØRNEBOG: DET GAMLE EGYPTEN – se mere her

 

 

 

 

 

 

 

BØRNEBOG: DET GAMLE EGYPTEN er anmeldt af Louise Frevert, KULTURINFORMATION