Teater

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER

CHARLES TANTE

– FREDERICIA MUSICALTEATER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ………… en rigtig god og underholdende aften …..’

 – Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

I Fredericias gader og stræder myldrer det med festklædte mennesker. Jeg er ikke i tvivl om, at de fleste er på vej til premiere på Fredericia Musicalteater for at se Charles Tante. Jeg har glædet mig meget til at se musicalen med Charles Tante fordi, som så mange andre danskere, er denne film en stor del af min kulturarv. Ak og ve, hvis man får fortolket den for langt væk fra den originale fortælling. Men musicalen er udført med en blødhed der findes i de nye komponerede sange, den rette portion humor og storslåethed som vil gøre selveste Hr. Dirch Passer pavestolt.

 

Ditlev – Lars Mølsteds – kærlighedssang til Henriette – Kathrine Lemmeke Madsen – slog benene fuldstændig væk under mig. Det var så inderligt, ømt og gav kuldegysninger på hele kroppen. Jeg har ladet mig fortælle, at der er en lille teaser på denne sang – ”Ny sang!”. Den ligger på YouTube under Fredericia Musicalteater og kan få de fleste romantikere ned i knæ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

Laura – Karoline Toksvig Gammelgaard – var så rap i replikken, at de originale ”Laura & Lone” nok havde betegnet hende som dårligt selskab. Men hvor var det bare befriende og rart at se en mere realistisk udgave af kvinderne fra 1890’erne. Mon de virkelig var så blanke? Nej, vel? Laura støbte kuglerne og Lone – Marie Louise Hansen – fulgte med. Vi blev alle tryllebundet af cykelturen, hvor de fnisende piger fjollede afsted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scenen med Ritmester Frederik Ahlevig – Michael Hasselflug – der synger om; at han har været i Monte Carlo og spille, gik rent ind. Hans flotte sangstemme og de yndige dansepiger var guf for sanserne. Jeg kunne sagtens se den scene igen og igen. Bravo!

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRYDERET MED GRISEØRER – TØR DU SMAGE?

Den ægte Donna Lucia – Maria Skuladottir – er en ganske listig kvinde. Hun ønsker at lære sin nevø at kende, uden at han ved, hvem hun er. Men hendes fine livskonklusion omkring hvor meget man vover, kommer fint til udtryk ved hendes fortælling til Henriette omkring et bal for længe siden, da hun mødte sin mand. Ingen af de andre kvinder til ballet turde at smage hans gryderet med griseører. Hun var den eneste der vovede pelsen og se hvorhen det bragte hende; et spændende liv i Brasilien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

Tjener Olufsen – Kim Brandt – er der mere fokus på end i filmen. Jeg tænker at Mads Æbeløe Nielsen, Nikolaj Tarp, Claus Reenberg og Rob Hartmann har set Olufsens fulde potentiale for at portrættere en mennesketype som er overordentlig morsom. Jeg tænker ikke, at der er nogle andre der kan spille rollen bedre end Kim Brandt. Det var mesterligt udført! Scenen i parken, hvor de alle fester og danser samba, går rent ind. ”Pas på tulipanerne!” råber Olufsen forgæves.

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

Fotograf: Søren Malmose

 

 

 

 

 

 

Kæmpestor ros går til Charles – Magnus Bruno – og Peter – Mikkel Emil Lynge Nielsen – og Ludvig Lohmann – Søren Bech-Madsen – I gjorde det også FANTASTISK! Der er desværre ikke spalteplads til at nævne alle ved navn, men alle fortjener stående applaus.

 

 

 

 

 

Jeg kan varmt anbefale Charles Tante på Fredericia Musicalteater. Forestillingen får seks store funklende stjerner. Tak for en rigtig god og underholdende aften.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER – se mere her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARLES TANTE – FREDERICIA MUSICALTEATER er en anmeldelse skrevet af Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION. Redaktion: Jesper Hillestrøm