DANSEGARDEROBEN på TV 2
AKTUELT Film

DANSEGARDEROBEN på TV 2

DANSEGARDEROBEN på TV 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DANSEGARDEROBEN på TV 2

Marie Bach som Sussie. Mille Lehfeldt som Ulla-Berit. Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

‘ ……… utallige seere hjemme i stuerne, kommer til at more sig ….. ‘

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

Året er 1975. Vi bliver kastet hovedkulds ind i Cirkusrevyens audition til revyens ballet. En brav kamp bliver udkæmpet.

De nye dansere

Inden da har vi stiftet bekendtskab med Susie, der er gift med Robert, de har en lille datter og deres ægteskab knager i fugerne. Sussie får jobbet. Joy skal følge en veninde til optagelsesprøven. Veninden er håbløs og Joy brager igennem. Sidste års førende kordanser Ulla-Berit, spankulerer ind som om hun allerede var engageret. Hun kommer med på et hængende hår. Egentlig synes man hun er for gammel. 4 andre bliver udpeget.

 

Dansen kan begynde. Den ottende er koreografens datter. Så er den første sten kastet. Hvorfor sige der skal bruges otte dansere når det kun er 7? Ingen tager notits af bemærkningen. De bliver kastet ind i en verden og et fællesskab, hvor de ikke selv har valgt hvem de skal være sammen med. De er valgt mest efter udseende, men dog også efter kvalifikationer. Vi kommer til at følge disse 8 piger på godt og ondt igennem sommeren 75 i Cirkusrevyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

DANSEGARDEROBEN på TV 2

Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

Preben Kaas

Preben Kaas var direktør i Cirkusrevyen fra 1971-1977. 1975 havde en mere dramatisk start på sæsonen end de tidligere i Prebens tid som hovedansvarlig. Pludselig havde det sikre kort, Dirch Passer, skiftet græsgange, og droppet Cirkusrevyen. Det skabte selvfølgelig usikkerhed omkring belægningsprocenter, der som bekendt betyder indtjening.

 

Første konflikt i garderoben er nedgang i korpigernes honorar i forhold til tidligere år. Scenerne illuderer glimrende, hvordan pigerne havde forventninger, der blev skudt ned som papirblomsterne i skydeteltene. Serien tager udgangspunkt i de piger der var i garderoben i den forestilling, men der er en god gang fiktion strøet hen over.

 

Nogle af scenerne er måske lige lovligt sexistiske i forhold til hvordan tingene var. Ret skal være ret, tiden var en anden, og eftersom det er et miljø med mange omklædninger, kan der nemt være røget en finke af panden. Andre tider. Dog er det hele sat op i et større perspektiv og det klæder sammenhængen.

 

 

 

 

Preben Kaas

Anders W. Berthelsen som Preben Kaas – Julie Christensen som Anne-Mari Lie Kaas. Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

 

 

Preben Kaas

Esben Dalgaard som Jørgen Ryg. Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

 

 

Jørgen Ryg

Esben Dalgaard som Jørgen Ryg. Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

 

Ditte & Louise & Louise & Ditte

Louise Mieritz spiller koreografen Tutter, der går på kompromis med koreografien, på bekostning af pigernes gode udseende. Mieritz spiller med et blink i øjet. Ditte Hansen som Sussies mor Kate, er strålende. Hun er ikke i stand til at hjælpe sin datter, hun har selv problemer. De to damer er fremragende og det er deres instruktion af serien også.

 

 

 

 

 

 

Ditte & Louise

Dansegarderoben i Cirkusteltet på Bakken. Louise og Ditte instruerer. Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

Tilbageblik ind i fremtiden

Hvorfor er det interessant at følge otte letpåklædte pigers liv i og udenfor en dansegarderobe? Fordi vi befinder os i en brydningstid, hvor kvinderne blev meget mere bevidste om deres eget værd og ikke ville finde sig i hvad som helst. Desuden pirrer det altid folks nysgerrighed at kunne få lov til at få et kig bag kulisserne.

 

Hvad skal vi egentlig med denne nostalgiske bølge der oversvømmer os i disse år? Vil vi tilbage til de såkaldte gode gamle dage? Næ, det drejer sig mere om at blive bevidst om vores eget værd og kontrol af egen krop og sjæl, i forhold til tidligere tiders tilstande. Det var en periode der er er så diametral anderledes end nu, og det gør det nemmere for os at se, hvad der er op og ned, rigtigt eller forkert, sat i relief til i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ditte & Louise

Anders W. Berthelsen og Ditte Hansen – der foretages gennemsyn. Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

Cirkusrevyen, en kulturarv

Selvom Dansegarderoben er en fiktiv historie, godt hjulpet på vej af de medvirkende fra dengang, afspejler den et stykke dansk revykultur bag kulisserne. Ja, der blev hældt en del festvand indenbords, der blev alt muligt, men det var nogle forrygende forestillinger, hvor de medvirkende skuespilleres eftermæle blinker med stjerner.

 

Cirkusrevyen har eksisteret siden 1935. Den er en institution og mange familier har i generationer haft et årligt besøg til revyen. Stadigvæk trækker dette stykke danske kulturhistorie fulde huse hver sommer. Det er den legendariske Bakken, med hamburgere, is, den hyggelige spadseretur fra toget eller bilen gennem skoven, der hos mange af os er forbundet med endeløse minder i Cirkusrevyen.

 

Der vil være utallige seere hjemme i stuerne, som kommer til at more sig over Dansegarderoben, de brilliante præstationer, og få sig en tur ned ad memory lane. God fornøjelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

DANSEGARDEROBEN på TV 2

Foto: Tine Harden/TV2

 

 

 

 

 

DANSEGARDEROBEN på TV 2, Dansk Dramaserie Serie i 8 afsnit. Produceret til TV 2 af Apple Tree Productions. Medvirkende: Sussie – Marie Bach Hansen, Ulla-Berit – Mille Lehfeldt, Vibeke – Olivia Joof Lewerissa, Mimi – Andrea Heick Gadeberg, Joy – Marie Reuther, Diana – Nanna Finding Koppel, Åse – Coco Hjardemaal, Henny – Rebecca Rønde Kiilerich, Preben Kaas – Anders W. Bertelsen, Robert – Jacob Oftebro, Tutter – Louise Mieritz, Kate – Ditte Hansen, Jørgen Ryg – Esben Dalgaard m.fl. Instruktører: Louise Mieritz og Ditte Hansen.

 

 

 

 

 

Se mere om DANSEGARDEROBEN på TV 2 her

 

 

 

 

 

 

DANSEGARDEROBEN på TV 2 er en anmeldelse baseret på gennemsyn af afsnit 1 & 2 af Louise Frevert, KULTURINFORMATION