Musik

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band

 

Turné, Aftentur og Stjerneskud 2023

 

 

 

 

 

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band

Foto: © DR, Nikolaj Bransholm – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… en komponist, der med noder og tekster har skrevet sig igennem livet og for sit håndværk bliver hædret af folket ….’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

Når jeg hører Sebastian i radioen, så hører jeg ikke Sebastian i radioen, for så ser jeg min ven Johan gå ned ad Sønder Boulevard med Elliotto i bæreselen. Når jeg hører Sebastian i radioen, så hører jeg ikke Sebastian i radioen, for så tænker jeg på det første album, jeg købte som teenager af SKATTEØEN med indlagt fotoalbum med både Anne Grete og Lis Sørensen i. Når jeg hører Sebastian i radioen, så hører jeg ikke Sebastian i radioen, for så tænker jeg på børne-tv-serien NANA med Jesper Christensen. (se fodnoten).

Aftentur og Stjerneskud 2023

Koncertsalen i DR KONCERTHUSET var parat, da legenden Sebastian tonede frem i følgespotten og bød velkommen til en musikalsk aften – i venners lag endda, for det er nok de færreste, der har indløst billet, der ikke bryder sig om manden og hans musik. Sebastian, en bedaget herre overfor et bedaget publikum – en god cocktail. En cocktail, der talte over 1200 publikummer i spektret 50++++.

8 mand

I sommers anmeldte vi Sebastian solo i Glassalen – det var fremragende og denne gang ligeså med det 8 mand store band. Sebastian indtog rollen som kapelmester og dirigent med bravour – han har dog også haft 50 år at øve sig i.

 

Jeg sad ved siden af en kvinde, der fortalte, at hun på sit gymnasium havde hørt Sebastian for første gang i 1973. Og sådan tror jeg, mange havde det. Under koncerten overtog publikum sangene og det var rørende. Naturligvis var der også nye sange på repertoiret og vi hørte en del fra det nye album ‘Hjertedanser’.

 

 

 

 

 

 

 

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band

Foto: © DR, Nikolaj Bransholm – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Fra bandet kan jeg denne gang fremhæve Nils Henriksen (f. 1948) på elguitar. Henriksen har deltaget i snart sagt alt eller mangt og meget på den danske musikscene, men var også ved Sebastians side i 1973 – selvsagt en præstation. Endelig var Gry Harrit med som sanger/kor – og hvilken en vidunder stemme og personality – rimelig svært ikke at finde enorm sympati for hende, og det gik snakken også på blandt publikum. Hendes udgave af ‘Stille Før Storm’ gik lige i hjertekuglen. Det var skønt.

 

Sluttelig ville det stående bifald ingen ende tage, da aftenens sidste nummer ‘Du er ikke alene’ blev sunget af publikum selv. Og efterfølgende kom ekstranummeret – ‘Romeo’ fik det sidste ord og hvis man ikke har gættet det, så var der ikke et øje tørt, og altså over 2400 taktfast klappende hænder.

Sin egen

Sebastian er en nærmest uforskammet ydmyg type – der er ikke meget Madonna eller Diana Ross over ham – heller ikke i tøjstilen, og det er vi mange, der er taknemmelige for. En komponist, der med noder og tekster har skrevet sig igennem livet og for sit håndværk bliver hædret af folket, hvilket tjener ham til pris. Vi forventer og håber komponisten og performeren bliver ved mange år endnu.

 

Sebastian er sin egen og ham har der aldrig været noget bøvl med! Tak for en god koncert.

 

 

 

 

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band

Foto: © DR, Nikolaj Bransholm – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band. Holdet består af:
Sebastian (vokal, guitar)
Nils Henriksen (elguitar) har medvirket i alle Sebastians bands siden 1973
Klaus Menzer (trommer) medvirket siden 1998
Henrik “SP” Poulsen (bas) medvirket siden 2022
Perry Stenbäck (guitar og strengeinstrument, kor, mm.) medvirket siden 1999
Gry Harrit (sang) medvirket siden 2009
Anne Seier (sang og percussion) medvirket siden 2018
Peter Dencker (keyboards, harmonika, kor, mm.) medvirket siden 2018
Udover et yderst kompetent hold på lyd ledet af Henrik Kjærgaard og lys af Henrik Hambro m.fl.

 

 

 

 

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band – fodnote: Indledningen frit efter digtet der hedder “Gustav Winckler i Radioen” – og første linje lyder “Når jeg hører Gustav Winckler i radioen”. Digtet var trykt i Levende Billeder i 1990 og genoptrykt i “Just a Gigolo” (1995), som jo udkom posthumt med forord af Peter Laugesen. – Tak til forlagsmanden, redaktøren og forfatteren Asger Schnack for info.

 

 

 

DR KONCERTHUSET: Sebastian Band er anmeldt af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION