Musik Teater

ELSK MIG I NAT

ELSK MIG I NAT

 

 

 

ELSK MIG I NAT

Foto: Miklos Szabo

 

 

✮✮✮✮

 

 

ELSK MIG I NAT er en musical med 80’er hits. Den udspiller sig omkring et musikerband ‘Up Front’. Det er otte musikere, der i sin tid optrådte sammen, men truppen blev opløst, da forsangeren Sui stak af til USA for at blive berømt.

Handlingen

De har nu mange år senere sat sig selv i stævne på et gods i Danmark for en weekend. Flere kærlighedsforviklinger har været involveret i bandet og selv om det er mange år siden, forgår følelser ikke så let. De gamle romancer flyver stadig rundt i bandet. En datter på nu 21 år er blevet resultatet af et af forholdene. Faderen har ikke været en del af hendes liv og hun skal nu konfronteres med ham og lære ham at kende. Dette er på høje tid, da moderen lider af en dødbringende sygdom.

 

 

 

ELSK MIG I NAT

Julie Agnete Vang er Pia. Foto: Miklos Szabo

 

 

 

Altsammen bliver det hele tiden underbygget af sange fra firserne, som er inkorporeret i historien. Dog kunne det måske sine steder være gjort lidt mere elegant. Nogle gange harmonerer det ikke helt med handlingen. Der er ikke altid helt logik imellem det skuespil, der skulle lægge op til næste sang og så den faktiske sang, der fremføres.

Intensiteten opskrues

Efter en lidt mat start bliver der skruet op for tempoet og intensiteten i medleyet, når de når til Afrika sangen af Nanna Lüders som finale i første akt, som bliver sunget i kor.

 

Maria Corydon som Maja i stykket, kommer virkelig ud over scenekanten, når hun synger Ridder Lykke af Jesper Winge Leisner.

Ordsprog vendt på hovedet

Forestillingen kaster lidt rundt på vores begreber, da der adskillige gange bliver byttet rundt på en del kendte ordsprog som f.eks. at have begge ben i næsen.

 

 

ELSK MIG I NAT er en musical med 80'er hits

Jimmy Jørgensen er Frederik Foto: Miklos Szabo

 

 

 

ELSK MIG I NAT – 42 sange

Hele toogfyrre sange er med i stykket i kortere eller længere versioner. Det er alle de store firserbaskere, som vi alle kender fra den tid som f.eks. ‘Sig du ka’ li’ mig’, ‘Elsker dig for evigt’ ‘Det er ikke det du siger’ ‘Jeg ved det godt’, ‘Det er mig der står herude og banker på’. Kom med ind i nostalgien og bliv mindet og ført tilbage til det årti.

Udpluk af sange

Enkelte sange blev sunget i fuld længde som f.eks. ‘Glor på Vinduer’ og Sui Sui. Musikken måtte gerne have overtaget mere, da det var firsermusikken, der var omdrejningspunktet i forestillingen. Der var lovlig megen konversation frem for musik, selv om det var en musical og ikke en koncert. Mere af musikken skulle have været performet og ikke kun de meget små brudstykker, som blev præsenteret af mange af de dejlige firser musikstykker. Måske er 42 numre lovlig meget til et show på to timer udover pausen, når der også skal ageres skuespil, som egentlig bare skulle være optakten til de gode musiknumre.

 

En god forestilling, men den helt store fest bliver det ikke. Hatten blæser ikke helt af. Men dejligt at blive mindet om numrene og tiden dengang.

 

 

 

ELSK MIG I NAT

Foto: Miklos Szabo

 

 

 

 

 

ELSK MIG I NAT: Spilleperiode,

 

Scandic Falkoner, 16. marts – 10. april 2022
Holstebro Musikteater 21. – 30. april 2022
Vejle Musikteater 4. – 13. maj

 

Se mere her

 

 

Indlægget er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION