Musik Teater

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere

 

 

 

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere

Foto: Søren Malmose

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

‘Musicalen SHE LOVES YOU presser publikum ned i stolerækkerne og Mikkel Rønnows store opsætning leveres, så tårerne triller’

-KULTURINFORMATION

 

 

Vi er alle bekendt med Lennon og McCartneys lyrik, digterier og musik. Det kunne synes nemt at lave et tyndbenet plot og smække lidt musiknumre ind hist og her. Men for den opvakte er det indlysende, at det naturligvis kræver sin mand og meningers mod at samle en handske op af over 50 år gamle verdensklenodier og aflevere et færdigt produkt, der siger spar to. Et færdigt produkt, der er nutidigt, nyskabende, aktuelt og samtidig så nostalgisk og nænsomt fremført, at det ikke skader de gamle evergreens, men giver dem nyt liv på platforme som de unge Liverpool drenge aldrig ville have den fjerneste idé om i 1960’erne.

 

 

 

 

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere

Foto: Søren Malmose

 

40 klassiske hit og kæberystere

TILLYKKE det er lykkedes. Et gedigent plot med krummelyrer, kandelabre, kaotisk causering, kult, kitch, kolbøtter og koldblodighed smækker den ene kæberyster ud over scenekanten efter den anden og selvfølgelig velspækket med adskillige udgaver af over 40 af de klassiske hits. Dagen derpå går man som deres anmelder stadig og sitrer, som hjemkommen fra 2-3 timers lang kulturrejse i tidsmaskinen.

Familietræet

Musicalen SHE LOVES YOU præsenterer os for en fiktiv familie med et nydeligt middelalderligt ‘ægtepar’ – Blomsterbørnene Anna (Birgitte Raaberg) og Peter (Karsten Jansfort). Sammen har de to voksne børn adoptivdatteren Louise, der er modedesigner (Maria Lucia) og sønnen Daniel (Mikkel Hoé Knudsen), der læser til læge. Kærlighed og amoriner, forviklinger, udfordringer og problemer dukker naturligvis op som elementer i deres liv – men familien har et fast samlingspunkt – et stort træ, de altid har mødtes under og været ‘familie’.

 

Udover de nævnte finder vi blandt andre også Molly (Johanne Milland – som mange husker fra ATLANTIS) og et overflødighedshorn af dansere og sangere, der ikke gik i vejen for halsbrækkende stunts. Dertil kommer en opfindsom scenografi oven i hatten, sammen med det musikalske høje niveau. Samtidig havde man ikke begået den klassiske fodfejl at ‘forsøge’ at oversætte de udmærkede forståelige engelske tekster til dansk – nej, de blev leveret på originalsproget – the real thing!

Topdollar

At fremhæve nogle frem for andre er vanskeligt, men Maria Lucia Heiberg Rosenberg, som vi senest så i Waitress på Det Ny Teater, er så fuldstændig fantastisk, at man kun kan vise ærefrygt for dette umanerlig dygtige talent, der med perfektion formidler tekster som Help! eller Blackbird, for blot at nævne nogle få perler.

 

 

 

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere

Foto: Søren Malmose

 

 

Jeg havde ellers lovet mig selv ikke at ville fornærme Birgitte Raaberg ved at nævne, at alle husker hende som Susan Himmelblå i ‘Midt om natten’ fra 1984 (den mest sete danske film nogensinde), men pressematerialet siger, det er ok, så det er hermed gjort. Skuespilleren må igen nyde den gunst at blive påmindet om sin ungdomsrolle – dengang stjal hun hjerterne – i dag stjæler hun hjerterne. Raaberg er dog meget mere end Susan Himmelblå og i SHE LOVES YOU synger og præsterer hun, så tårerne triller, og jeg ved ikke, hvordan hun gør det, men hun ligner altså sig selv, og man kan da kun sige ‘bliv endelig ved med det!’.

Et livsværk

Hvis ophavsmanden og hovedfiguren Mikkel Rønnov føler sig lidt stolt, har han al mulig grund til det – og sikken en fornøjelse at se ham stå der 2-3 meter fra én i orkestergraven og levere dette livsværk for publikum – ikke blot et livsværk for The Beatles (1963-70), men også for Rønnow selv.

 

 

 

 

 

 

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere

Foto: Søren Malmose

 

 

 

SHE LOVES YOU – en verdenspremiere er på topniveau. Se mere her

 

SHE LOVES YOU spiller i Tivolis Koncertsal fra 25. marts til 24. april 2022

og fortsætter så i Musikhuset i Aarhus fra 29. april til 21. maj 2022

 

 

 

 

 

Roxnakowsky

Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

Redaktionen retter en særlig tak til fotograf Hasse Ferrold

 

 

 

Indlægget er skrevet af Roxnakowsky, KULTURINFORMATION