ELVIS – THE LEGEND LIVES ON
Interview Musik

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON 

 

SHOW I BREMEN TEATER med Frankie Moreno

 

 

 

 

 

 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ….. stående bifald og efterlader publikum med et ønske om at opleve ham igen ….’

– Githa Schultz, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er tredje gang den amerikanske entertainer og Las Vegas-Showman Frankie Moreno besøger Danmark indenfor få år og for første gang i København med sit hyldestshow til Elvis Presley.

Multitalentet Frankie Moreno

Født i Santa Cruz, Californien i 1989, vidunderbarn på klaver og en begavet multiinstrumentalist blev Frankie først introduceret for det amerikanske publikum som 10-årig i CBS’s ’Star Search’, hvor millioner så ham optræde. Hans optræden i ABC’s ’Dancing with the Stars’ bragte ham ind i de amerikanske stuer igen, hvor han optrådte med sit selvskrevne hit ’Tangerine Honey’.

 

Han er fortsat med at spille udsolgte koncerter, blandt andet i Carnegie Hall, Kennedy Center, Hollywood Bowl og Vegas. Han har samarbejdet med den verdenskendte violinist Joshua Bell hvilket førte til en førsteplads på den amerikanske Billboard med albummet ’At Home With Friends’, et album der blandt andet også inkluderede Sting, Josh Groban og Regina Spector.

 

Moreno og Bell har udgivet albummet ’Musical Gifts’, der blev nr. 8 på Billboard, en udgivelse feat. Placido Domingo, Gloria Estefan, Allison Krauss og Chick Corea. Han har været musikalsk leder for multiplatinkunstnerne Air Supply på deres verdensturné og skrev deres radiosingle ’Dance with Me’, som blev nr. 7 på Billboards Top-40.

 

Han har opført sine originale værker til sine symfonikoncerter med USAs førende orkestre. Moreno har høstet priser, listeplaceringer og nomineringer som eksempelvis: Syv top-ti albums, en Emmy-nominering og fem gange Las Vegas ’Entertainer of The Year’.

 

Citat: ”Det eneste, han ville spille, var Mozart. Han elskede Mozart”, siger hans far, Frank. ”Jeg viste ham en Jerry Lee Lewis-plade, og han fandt ud af det med det samme. Han kunne ikke have været mere end 4 år gammel på det tidspunkt. Jeg endte med at tage hele min pladesamling med ind på hans værelse, så han kunne lære det, Ray Charles, Stevie Wonder og Elvis Presley”.

Hyldestshow til Elvis

Frankie Moreno er ligeså flot som Elvis, hans stemme er ligeså lækker som Elvis’ og jeg er inviteret med til lydprøven og backstage til en snak med Moreno på Bremen Teater.

 

Grundet snemængder, storm, stranding og flyaflysninger er Moreno og hans band to døgn forsinket fra Las Vegas ikke at forglemme kufferter, der ikke er kommet frem til København. Med nød og næppe er de i Bremen Teater inden showstart landet få timer inden i CPH og så kunne man godt frygte at det går udover stemmen med jetlag og mangel på søvn.

 

 

 

 

 

 

 

 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON

Frankie Moreno og Githa Schultz, KULTURINFORMATION, fik en snak ved lydprøve og backstage

 

 

 

 

 

 

 

Men da jeg lytter til lydprøven, tænker jeg at det her show bliver en 3-retters menu af en gourmet oplevelse. Lydprøven som forret i en smuk klassisk øver på flygel, hvor Moreno lige spiller Debussys’ ’Clair de Lune’ som den klassiske pianist han også er. Det går hurtigt over i Elvis rock- og guitarspil og en vokal så selv Elvis må glæde sig i himlen. Man kunne tro, når man har hørt hele setlisten i brudstykker ved lydprøven, at man så havde fået dækket underholdningsbehovet. Men nej da, nu kommer det ypperste, hovedretten, selve showet. Og hold nu op et festmåltid af fineste lyd- og underholdnings kvalitet, vokal, flygel, blæsere, bas, el og akustisk guitar, showet er i gang.

 

Moreno er ikke en kopi af Elvis, han er helt sin egen, ufattelig virtuos og har en vokal, der spænder over flere registre udover Elvis klangen i sin stemme.

 

Setlisten er en hyldest til Elvis og mange af hans legendariske numre er med. Der er også sange af Morenos egne, nogle af dem har allerede på et tidspunkt placeret sig i toppen af den amerikanske Billboard.

 

Moreno klæder sig heller ikke prangende som Elvis, og det er der også noget befriende ved. De fleste af os efterhånden har aldrig oplevet Elvis live, så Morenos live-take på Elvis og hyldesten til legenden er nytænkende og har sit helt eget musikalske liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

Memphis Mansion, Randers

 

 

 

 

 

 

 

 

Memphis Mansion, Randers

I virkeligheden kan vi i København takke Henrik Knudsen fra Randers for at Frankie Moreno overhovedet lægger vejen forbi Danmark. Henrik Knudsen er manden bag den danske udgave af Graceland i Randers ’Memphis Mansion’, hvorfra han driver restaurant, souvenirbutik, selskabslokale og Elvis-museum.

 

Henrik Knudsen har drevet en omfattende handel med Elvis-effekter, så som plader, CD’er, DVD’er, postkort, billeder, beklædning med mere. Museet er først og fremmest en hyldest til kongen af Rock’n’ Roll, Elvis Presley, selvom Johnny Cash efterfølgende også har fået sit ’Room of Fame’ i museet.

 

Da Henrik Knudsen og frue var i Las Vegas på et tidspunkt, mødtes de med Elvis Presleys tidligere chef-bodyguard Dick Grob, som introducerede dem til Frankie Moreno og takket være det møde, har vi Københavnere i Bremen Teater d. 5. januar 2024 fået mulighed for at opleve Elvis i den bedst tænkelige udgave.

 

Og faktisk er Morenos Elvis hyldestshow unikt skabt for Danmark, fordi Henrik Knudsen, den trofaste hardcore Elvis-fan, spurgte Moreno om ikke han kunne tænke sig at lave et Elvis show i Randers få år tilbage med stor succes og nu også i København.

 

Ligesom Moreno og band har haft deres hyr med uvejret, så var Memphis Mansion også sneet inde, men ruten Randers-København blev heldigvis vejrmulig og vognen med Elvis- og Frankie Moreno Merchandise er kørt i stilling i Bremen Teaters foyer.

 

 

 

 

 

 

 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON

Frankie Moreno/Artwork Memphis Mansion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert

Moreno er i den grad i kontakt med sit publikum og som en afslutning på showet spørger han os publikum, hvad vi gerne vil høre. Der er vel tyve forslag fra Best of Elvis, udover dem vi allerede har hørt

 

Moreno lægger ud med silkeblød Gospel, der glider ned som honning i øret med ’ Peace in the Valley’. Og det er som om at Elvis er vækket til live og lever videre, bare på en sundere, friskere og mere afslappet måde via Frankies’ Elvis-sjæl.

 

Så går det ellers over stok og sten i resten af Elvis-medleyet der også inkluderer My Way, en perfekt sidste bid på Frankie Morenos Elvis-vej.

 

Der sidder et par damer, som overvejer at kaste en trusse, og man kan godt forstå det. Det er jo en ret morsom tanke, selvom man forestiller sig at trussekastning kun foregik i 1970’erne måske under Elvis koncerterne i Las Vegas eller på Hawaii og apropos de steder, bor Moreno noget af tiden på Hawaii og er en ivrig surfer udover sit Las Vegas Residency.

 

At Bremen Teater ikke er absolut udsolgt med en entertainer af den kaliber, er lidt af en gåde, for det er ikke talentet og underholdningsværdien, der mangler.

 

Frankie Moreno har tryllebundet os med meget smittende musikalsk- og legesyg sceneoptræden og et knalddygtigt band. Han får stående bifald og efterlader publikum med et ønske om at opleve ham igen både med Elvis-numre, men bestemt også egne numre.

 

Efter showet står folk i kø for at købe Merchandise og få sig en selfie med Frankie Moreno og udover sit multitalent, er han faktisk en virkelig nice chillaxed imødekommende dude – professionel til fingerspidserne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHOW I BREMEN TEATER med Frankie Moreno

Filminstruktøren- og skuespilleren Tomas Willum Jensen og ejer af Memphis Mansion Henrik Knudsen nyder showet

 

 

 

 

 

 

 

 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON. Credit. Frankie Moreno: Vokal, flygel og guitar. Bandmedlemmer: Pete Bresciani, Mundo Keali’i, James D’Arrigo, Tony Moreno, and Giovanni Moreno

 

 

Tjek Frankie Morenos site her

 

 

Tjek Memphis Mansion her

 

 

 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON i BREMEN TEATER – se mere her

 

 

 

 

 

ELVIS – THE LEGEND LIVES ON er anmeldt af Githa Schultz, KULTURINFORMATION

Se mere om Githa Schultz her Redaktion: Jesper Hillestrøm