Interview Litteratur Rejser

EN VILD REJSE af Karen Franciska Hørup

EN VILD REJSE af Karen Franciska Hørup

– en boganmeldelse

 

 

 

 

 

 

 

 

EN VILD REJSE af Karen Franciska Hørup

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

Man kan foretage en rejse på mange måder. Livet er bl.a. en rejse. Her bliver vi deltagere på en rejse, som Karen Franciska Hørup (f. 1962) tager os med på. Hun pointerer, hvor vigtigt det er at udnytte sit liv, mens man er her. Karen har selv været alvorlig syg af en hjernehindeblødning, et aneurisme, som er en udposning på en blodåre, som ofte enten findes i hjernen eller hjertet. Her sprang udposningen i hjernen. Tilstanden er behandlingskrævende og man er nødt til at brække kraniet op og barbere halvdelen af håret af.

 

EN VILD REJSE viser os, hvordan man kan bryde grænser, man sætter op som hindringer for sig selv i stedet for at springe ud i det.

Hvor vil Karen hen?

Karens ønske med sin livsrejsebeskrivelse er at inspirere dig til at gøre det, du drømmer om og brænder for, hvad så end det måtte være for dig. Vi skal huske, at vi skal dø en dag og væk fra dette nuværende liv, siger hun. Vi har i dette liv ikke 500 år at gøre godt med, er hendes tanke.

 

Vi skal huske, at kriser udvikler, vi skal se dem som omvendte gaver. Karen var f.eks. ikke god til at regne i skolen, men blev god til at regne den ud. Da hun var ordblind, lærte hun sig selv at se alting i billeder og huske, hvordan ordene så ud. Hendes ordblindhed blev en omvendt gave, for i dag husker hun stort set alting, hvis det, hun skal huske, interesserer hende.

Statements fra en terapeut

I EN VILD REJSE er der flere statements bl.a.

 

  • At det længste forhold, vi får i livet, er forholdet til os selv.
  • At man skal følge sit hjerte, men huske at tage hovedet med.
  • Dine tanker skaber dine følelser, som bliver til din adfærd, som bliver det liv, du lever.
  • Forandring er mulig – bestemt ikke let, men mulig.

 

Sådan er bogen hele tiden fyldt med råd og man kan hele tiden erfare, at Franciska til daglig beskæftiger sig med at være terapeut.

 

 

 

 

 

 

 

EN VILD REJSE af Karen Franciska Hørup

 

 

 

 

Tør man tage ud at rejse eller danse alene?

Værket beskæftiger sig med at bryde grænser. Og fru Hørup har brudt en del af sine egne grænser bl.a. ved at tage sin cremefarvede Folkevogn Beetle Cabriolet med freerideren (en form for campingvogn) og har alene kun med hunden som selskab taget hele vejen til Italien i alt i en måneds tid. Kørt alene derned også på smalle bjergrige veje, har camperet alene og i det hele taget kun haft sit eget og hunden Lunas selskab, bortset fra en par enkelte dates, som var aftalt hjemmefra og hvem hun nu ellers er faldet i snak med på campingpladsen. Det har været meget grænseoverskridende for Franciska, da hun er vant til at rejse med familie.

 

En alenetur til Norge med bil og freerideren, er det også blevet til. Franciska vaskede sig i floden i den fri natur i få graders varme. Vejret var ikke særlig godt, men naturen var fantastisk. Og med de samme sokker på i fjorten dage.

 

At tage alene ud at danse er også noget nyt for Karen, da hun er vant til at have veninder med. Det har været anderledes, men en god oplevelse.

 

Desuden følges fortælleren helt tiden af sine rejsefæller i livet, som er personificerede følelser bl.a. Miss Skepsis, Melankolien, Angsten, Tålmodigheden og flere andre.

 

Karens opvækstvilkår var lidt problematiske med en mor, der ofte lå i sengen og ikke stod op og sendte hende i skole, hvilket resulterede i, at Karen ofte kom for sent. Moderen havde formentlig en depression. Hendes far havde svært ved at vise følelser og fortælle hende, at han egentlig var stolt af hende.

Bryd barrieren

Alt i alt er bogen fyldt med råd fra en terapeut, grænsebrydning og en masse dating og at prøve at gøre op med en forholdsafhængighed. At fortælle om at bryde grænser er for også at få dig til at bryde barrierer, som du måske har sat op for dig selv, men du egentlig gerne vil ændre. Forfatteren til EN VILD REJSE vil her gerne være en rollemodel for dig. Hvis hun tør, så kan du sikkert også, er hendes budskab.

 

EN VILD REJSE er en god bog for den, der gerne vil spejle sig i andre og få et afsæt til at turde sætte sig i nye situationer. Der er måske lovlig meget med om dating, men det er jo nok lidt en smagssag. Det fylder jo også for mange mennesker. Men selve budskabet om at forsøge at få noget godt ud af noget, der egentlig er dårligt, er en god indgangsvinkel til livet.

 

 

 

 

 

 

 

EN VILD REJSE af Karen Franciska Hørup

 

 

 

 

 

Læs Karen Franciska Hørups EN VILD REJSE og bryd ud af gårdturen i dit eget fængsel.

 

Bogen er i stort format i A4 størrelse. Den er tætskrevet spækket med farvefotos og er på 247 sider. Du kan bestille bogen direkte hos Karen her

 

 

 

 

EN VILD REJSE af Karen Franciska Hørup er anmeldt af G.Boeholt, KULTURINFORMATION