Film

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN

 

 

 

 

 

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

‘ …. Vagterne var fjollede med deres sære lov om at “sådan er det bare” …….’

– juniorredaktør Elliotto, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN er en animationsfilm, der handler om en bjørn Ernest og en mus Celestine. De er gode venner og bor sammen. Ernest har lige været i vinterhi og er hundesulten. Men der er intet mad i huset. De beslutter sig derfor til at tage ud at spille musik for at tjene penge.

 

Men Celestine taber Ernest’s violin en Stradivarius. Den går i stykker og kun én kan reparere den og det er Octavius i Vrøvlistan. Men Ernest ved ikke, hvordan man kommer derhen og er helt opgivende overfor forehavendet.

 

 

 

 

 

 

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN

® Ernest-et-Celestine. Le-Voyage en Charabie.

 

 

 

 

 

 

Musen insisterer på at rejse til Vrøvlistan og bjørnen følger efter. De kommer ud på en strabaserende rejse. Men ender da endelig der, hvor de skal. Men alt er lavet om i landet og de kan ikke finde Octavius, der skal reparere violinen. Der må ikke længere spilles musik i landet, kun tonen C må benyttes. Det skal ikke nævnes, hvorfor denne regel er blevet indført, men det er af en overraskende grund. Der er flere overraskelsesmomenter i filmen. Det bliver en turbulent tid for Ernst og Celestine.

 

Der er love i Vrøvlistan, som Ernest ikke har ønsket at underordne sig og derfor er det problematisk for Ernst at opholde sig i landet. Det får konsekvenser.

Temaer

Filmen tager nogle gode temaer op som venskab, hvad vil det sige og hvor langt strækker det sig? ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN eller Vrøvliland, som Celestine siger det meste af tiden, lægger også op til at tage synet på love og regler op til revision. Love og regler skal have et relevant formål og ikke bare være indført for ‘sådan er det bare’ siger man i Vrøvlistan uden yderligere begrundelse.

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN illustrerer også forholdet til familien, at det kan være problematisk og hvorfor og hvilke udfordringer, det kan indebære.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN

® Ernest-et-Celestine. Le-Voyage en Charabie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der var også glæden ved både at lytte til og spille musik. Ernest er netop musiker og spiller både violin, harmonika og andre instrumenter.

 

Disse temaer er gode at blive inspireret af til samtaler med sine børn efterfølgende.

Historien i filmen

Historien i filmen udvikler sig langsomt, så barnet skal have noget tålmodighed og dybden af historien kræver, at barnet har en vis alder for helt at kunne forstå filmen. Så selv om ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN er tilladt for alle, er det en fordel, at man er et lidt større barn.

Stemmer

Lars Brygmann har en rigtig bjørnestemme og lægger dybde i sin stemme som musen Celestine i form af Sophia Viktoria Teves Kjellerup har en pivende musestemme. Tegningerne i filmen understreger og løfter fortællingen hele vejen igennem.

 

 

 

 

 

juniorredaktør Elliotto

Hr. Juniorredaktør Elliotto

 

 

 

 

 

 

BONUS: Vores juniorredaktør bedømmelse af filmen

Vi havde vores juniorredaktør Elliotto på 5,5 år med inde at se filmen.

 

‘Hvad synes du Elliotto var de to sjoveste ting i filmen’?

 

Elliotto: 1) Scenen hvor de finder det skjulte diskotek var rigtig sjov. 2) Flugten fra fængslet var også rigtig morsom. Vagterne var fjollede med deres sære lov om at ‘sådan er det bare’.

 

 

Man kan stifte bekendtskab med Ernest og Celestine på DR Ramasjang, hvor der ligger en serie med dem – tjek det ud her

 

 

 

 

 

 

Baggrund – lidt om animationsfilm

Den første animationsfilm er ‘Humorous Phases of Funny Faces’ fra 1906 af James Stewart Blackton (1875-1941). I 1919 i Danmark skabte Storm P sin egen tegnefilm baseret på tre små mænd. Han havde allerede skabt en i 1906, men den er gået tabt. Animation betyder oversat fra latin at gøre noget levende. I en animationsfilm skaber man en opfattelse af liv ved at gøre en tegning eller figur ‘levende’.

 

 

 

 

 

juniorredaktør Elliotto

En levende legende: Elliotto. Læs om Elliottos besøg på Den Blå Planet, hvor han fodrer Hammerhajer her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN – se trailer her

 

 

 

 

 

ERNEST OG CELESTINE – REJSEN TIL VRØVLISTAN er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION