Film

FILMANMELDELSE: CLOSE

FILMANMELDELSE: CLOSE

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: CLOSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. kryber ind under huden på dig uanset hvilken alder du har …..’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

Livets store spørgsmål er universelle, og tidløse. Vi dumper ind i to drenges kåde leg. De løber frie og glade rundt i det smukke landskab, mellem marker og blomster. Du kan fornemme duften af sommer. Léo og Rémi er virkelig gode venner. De to kønne 13-årige drenge er næsten sammen døgnet rundt.

 

Léos familie driver et gartneri, hvor Léo og hans bror Charlie hjælper til med at plante og plukke blomster. Remis forældres job giver dem mere hjemmetid og drengene opholder sig for det meste der. Rémis mor og sønnen har et tæt forhold, som Léo bliver en del af. Drengenes venskab er fasttømret. De sover ofte sammen og foretager sig næsten alt i hinandens selskab.

Mobning

Efter sommerferien starter Léo og Rémi på en ny skole, de kommer i samme klasse. Efter få dage starter mobbekoret. Nogle af klassekammeraterne undrer sig over, at de sidder tæt ved samme bord. De vil vide om de er kærester. Det kommer specielt bag på Léo. Han begynder langsomt at tage afstand fra den følsomme, obo-spillende Rémi. Det udmønter sig i et håndgemæng på Rémis værelse, hvor drengene bliver uvenner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: CLOSE

 

 

 

 

 

Pludselig bliver drengene konfronteret med en barsk virkelighed, med personlige dilemmaer og følelser, der ikke tidligere havde set dagens lys. Léo vil helst være sammen med Rémi, men ønsker også at være en del af fællesskabet. Han begynder at spille ishockey. Rémi er nu udenfor. Den smilende kønne Rémi kan nemt få venner, men det eneste han ønsker, er at være sammen med Léo. I afmagt starter de et slagsmål i skolegården, der får fatale følger for alle.

Deep Secrets

Filmens idé er udsprunget fra Niobe Ways bog: Deep Secrets, som Lukas Dhont læste med stor interesse. Den er et sociologisk studie om, hvordan forholdet mellem drenge udvikler sig fra barn/teenager til voksen. Man må sige at det er et aktuelt emne, hvor kønsroller og identiteter bliver diskuteret og endevendt på alle mulige måder.

 

Dhont har bygget videre på forholdet mellem to drenge der er bedste venner og alt hvad det indebærer. Vi møder drengene i mange forskellige følelsesladede situationer. Nogle gange næsten udfordrerne. Det er ikke fordi der på noget tidspunkt er optakt til en seksuel konfrontation, det er blot et udtryk for unge menneskers almindelige interesse for hinanden. Alligevel sidder man tilbage og tænker om den ene nu har været forelsket i den anden, eller det bare var stærke venskabsbånd eller en angst for at blive forladt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: CLOSE

 

 

 

 

 

 

Et skoleår i den biologiske udvikling

Handlingen strækker sig over et skoleår, med mange forandringer, hvor det hele tager en uventet drejning. Det uforpligtende liv som barn og ung, bliver nu en alvorlig kampplads for store følelser og eksistentiel væren. Alle skal lære at tackle deres nye følelser.

 

Filmens sprog og fotografering er i særklasse. Vi er helt tæt på vores hovedpersoner. Der bliver ikke talt meget, men det er som om vi får lov til at være med i de medvirkendes tanker og ræsonnementer. I virkeligheden er det vel en ungdomsfilm, eller…. Der er ingen der ser denne film uden at blive dybt berørt. Den kryber ind under huden på dig uanset hvilken alder du har. Husk et par kleenex i lommen, dem bliver der brug for.

 

 

 

FILMANMELDELSE: CLOSE – se trailer her

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: CLOSE – Instruktion: Lukas Dhont. Manuskript: Lukas Dhont, Angelo Tijssens. Land: Holland, Belgien, Frankrig. Medvirkende: Léo-Eden Dambrine, Rémi-Gustav De Wade, Sophie- Emilie Dequenne, Nathalie-Léa Drucker, Peter-Kevin Janssens, Yves-Marc Weiss, Charlie-Igor Van Dessel, Baptiste- Léon Bataille. Kamera: Frank van den Eeden.

 

 

 

 

FILMANMELDELSE: CLOSE er skrevet af Louise Frevert, KULTURINFORMATION