Film

Filmanmeldelse: ROM

Filmanmeldelse: ROM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

‘ …… man trækker på smilebåndet ind imellem …..’

 – G. Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmen ROM handler om et ægtepar Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken), der tager på tur til Rom for at fejre deres 40 års bryllupsdag. Ferien har de fået foræret af deres datter Charlotte. De opsøger den yndlingsrestaurant Gerda havde, da hun studerede i Rom og her møder parret Gerdas gamle lærer Johannes (Rolf Lassgård) fra kunstskolen og herfra udfolder dramaet sig.

Skeletter ud af skabet

I omtalen af filmen står der, at det er et feel-good drama. Selv om man trækker på smilebåndet ind imellem er det også et alvorligt drama, hvor skeletter vælter ud af skabet og uventede afsløringer finder sted. Rejsen bliver ikke helt som ventet. Kærligheden bliver testet.

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM

© Scanbox

 

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM

© Scanbox

 

 

 

 

 

Instruktion og manuskript

ROM er instrueret af Niclas Bendixen og manuskriptet skrevet af Kristian Halken og Christian Torpe.

Skuespilpræstationer

Den rødhårede Gerda spilles fortrinligt af Bodil Jørgensen på sin sædvanlige afdæmpede, rolige facon, men spiller helt ud, så hun når publikum. Kristian Halken spiller den udfordrede Kristoffer, der forsøger at agere den gode, støttende og engagerede ægtefælle, selv om han lige har været alvorligt syg og skal passe på sit hjerte. Han er den almindelige danske mand, der gerne vil have sig en fadøl og se fodbold. Rolf Lassgård gør det rigtig godt som levemanden Johannes, som den dygtige skuespiller han er.

Forbindelser til andre film

Når man ser filmen ROM går tankerne tilbage til filmen ANDEN AKT fra 2023 med Lena Olin og Rolf Lassgård i hovedrollerne. Her spiller Rolf Lassgård også noget af en levemand. ROM kan også trække nogle tråde til Woody Allen filmenes forunderlige verden.

 

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM

© Scanbox

 

 

 

 

Rolf Lassgård

© Scanbox

 

 

 

 

Hvem henvender filmen sig til?

ROM er for alle, men vil nok især interessere folk, der selv har levet i længere parforhold med hvad det indebærer af udfordringer og glæder. En dejlig film, hvor den alvorlige side af et forhold også indgår samtidig med, at man også trækker på smilebåndet ind imellem. Det er en god film, men det kan måske diskuteres, om det er en feel-good movie. Det må den enkelte biografgænger selv vurdere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURINFORMATION

© Scanbox

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM – se mere her

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM – se trailer her

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: ROM er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm