Musik Teater

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024

i Tivolis Koncertsal

 

 

 

 

 

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ….. Lloyd Webbers musikalske univers har rørt ved publikums hjerter over hele verden og publikums hjerter i Tivolis Koncertsal denne aften er heller ingen undtagelse ……’

– Githa Schultz, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er vi på en musikalsk oplevelse i Tivolis Koncertsal d. 13. februar 2024 til Concert-Gala med lutter Andrew Lloyd Webber musical højdepunkter præsenteret af internationale stjerner, dansere og musikere.

Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber er kendt for sine banebrydende bidrag til teaterverdenen helt tilbage fra 1968 med sin første musical “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”. Tim Rice har været forfatter til en lang række af Lloyd Webbers musicals og sammen har de skabt nogle af de største blandt andet “Jesus Christ Superstar,” og “Evita.”

 

Af andre ikoniske værker kan nævnes “Cats,” og “The Phantom of the Opera,” i samarbejde med andre forfattere. Alt sammen musicals og meget mere fra Lloyd Webbers galakse af uforglemmelige melodier, der naturligvis også er at finde på sætlisten i Tivolis Koncertsal. Lloyd Webbers indflydelse er betydelig, og hans arbejde er blevet hyldet og filmatiseret, hvilket har cementeret hans plads som en af de mest fremtrædende figurer i moderne musikalsk teater.

Concert-Gala i Tivolis Koncertsal

Da publikum endelig er kommet på plads i forbindelse med et par enkelte dobbeltbookinger, få sekunder inden tæppet går, kan alle nu glæde sig til mere end 20 sange fra Andrew Lloyd Webbers musikalske skatkammer.

Tyrone Chambers II, Silvia Mirpuri og Carl Lindquist

Aftenens vært- og tenor, den amerikanske Tyrone Chambers II, byder velkommen og leder os igennem galla koncertens 2 x 60 minutter med fortællinger undervejs om Andrew Lloyd Webbers mange budskaber i sine musicals blandt andet at hylde kvinder.

 

Og aftenen indledes med sangen ’The Greatest Star of All’ fra Sunset Boulevard, der er en hyldest til stumfilmens kvinder (Norma Desmond i Sunset Boulevard) i en storslået fortælling om falmet ære og uopfyldte ambitioner. Udover Tyrone Chambers II er der fem andre solister på scenen.

 

Tre af solisterne og mine favoritter den aften er Tyrone Chambers II, han har en pragtfuld stemme, man hengiver sig til i samtlige numre han optræder med. Sammen med Portugisisk-fødte Silvia Mirpuri og svenske Carl Lindquist synger de tre, de fleste af sangene med garanti for høj kvalitet af internationalt format gennem hele koncerten.

 

 

 

 

 

 

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når man som jeg er storfan af- og har lyttet til Andrew Lloyd Webber sange siden 11-årsalderen og oplevede min første Andrew Lloyd Webber teatermusical som 11-årig, har jeg nogle favoritsangere gennem årtier fra både teater, pladeindspilninger og filmudgaver. De tæller Elaine Paige, Ted Neeley og Sarah Brightman, med stemmer og præstationer udover det helt sædvanlige som i ‘Cats’, ‘The Phantom of the Opera’ og ‘Jesus Christ Superstar’, og håber blot at solisterne kan levere præstationer, der sjæleligt og vokalt er ligeså overbevisende.

 

Der er flere numre under koncerten fra The Phantom of the Opera som ’Think of Me’, der synges vidunderligt af Mirpuri.

 

I duetten ’All I ask of You’ leverer Mirpuri og Lindquist så smuk en version, så dunhårene rejser sig på kroppen.

 

Mirpuri og Lindquist synger også duetten ’Phantom of The Opera’ og særligt Mirpuri er klokkeren i klangen og holder tonen længe i det høje register. Nogle gange kan man ikke lade være med at tænke på at Lloyd Webbers sange, som Phantom of The Opera, er noget af en kraftpræstation at levere i en live-udgave.

 

Chambers er uforlignelig og underholdende i nummeret ’Jesus Christ Superstar’ ligesom han er i nummeret ’Starlight Express’, hvor han beder publikum om at lyse med mobiltelefonen i takt, og man lige er ved at blive bragt ud af fortryllelsen, da en mobiltelefon blandt publikum ringer fra dybet i en fjern taske ind over sangen, men det tager Chambers med højt humør.

 

Scenografien er enkel, men smuk med et transparent scenetæppe og en baggrund, hvor et lysshow skaber forskellige levende lysbilleder i forhold til hvilken musical, vi befinder os i.

 

Udover solisterne på scenen er også et orkester og et velsyngende ensemble af dansere. Solisterne er iklædt ekstravagante rober og ensemblet i friske skørter henover scenen i akrobatisk dynamisk dans og den gode stemning fra scenen, mærkes blandt publikum.

 

I andet sæt overrasker Connor Bolan med nummeret ’Stick it to the Man from the School of Rock’ fra musicalen ‘School of Rock’, hvor han giver sig fuldt ud, brager igennem og man også kan høre hele hans vokale spændvidde.

 

Der er ingen tvivl om at Mollie Mason-King og Ella Mai-Young kan synge i numre som ’Memory’ fra Cats og ’Don’t Cry for Me Argentina’ fra ‘Evita’, men når aldrig helt Elaine Paige højderne, indlevelsen og passionen i sangene. Når det så er sagt har jeg aldrig syntes at Madonnas populære film- og vokal ‘Evita’ på nogen som helst måde kunne hamle op med ’The Elaine Paige experience’.

 

Koncerten er en menneskelig følelsesladet rejse i kærlighed, forførelse, romance, humor, vrede, grådighed, mod, håb og inspiration, der med Lloyd Webbers musikalske univers har rørt ved publikums hjerter over hele verden og publikums hjerter i Tivolis Koncertsal denne aften er heller ingen undtagelse, der taknemmeligt kvitterer med stående bifald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tivolis Koncertsal

Vært- og tenor Tyrone Chambers II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med overskriften til koncerten ’Andrew Lloyd Webber Concert-Gala’ kunne man måske forvente/håbe at folk også iklædte sig til anledningen. Publikum var hovedsageligt ældre og de fleste ’casual’ praktisk klædt. Nogle var måske så lidt for ’dressed up’ i mængden, men ikke i forhold til de perlebesatte glimtende kostumer, flæsede skjorter og flotte farvestrålende rober på scenen.

 

En anden lille ting, man måske kunne have håbet på, var et katalog fra aftenens flotte koncert, til evig erindring om en alt i alt god oplevelse.

 

 

 

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024: Varighed 2 timer og 25 minutter – inklusiv pause

 

 

 

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024 – tjek koncertplanen her

 

 

 

Andrew Lloyd Webber Concert-Gala 2024 er anmeldt af Githa Schultz, KULTURINFORMATION

Introfoto Githa Schultz, se mere om Githa Schultz her Redaktion: Jesper Hillestrøm