Film

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER

 

 

 

NYT ER ONDT, GAMMELT ER GODT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. solid underholdning med masser af lækre detaljer …..’

– Lene Pia Madsen, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jason Statham (Fast & Furious: Hobbs and Shaw, The Meg, Spy og et væld af Guy Ritchiefilm) har her titelrollen som The Beekeeper, og den klæder ham i en film, som heldigvis har lidt flere nuancer på paletten, end vi er vant til i en hårdtslående actionfilm.

Ondskaben

Manuskriptet vil i udgangspunktet allerhelst favne alle problematikker i verden, men ender med at fokusere på den ondskab, som lurer i den ‘Nye Fagre Teknologiske Verden’ over for ‘De Gode Gamle Dage’.

 

Det kan man godt forstå, for hvem har lyst til at blive så gammel og svag, at man falder for fristelsen – og alt for gode overtalelsesevner – til at overføre betroede midler til en flok usympatiske yngre mennesker, som har det som forretningsmodel at franarre ældre mennesker deres opsparinger og deres barnetro?

Den ‘gode’ rydder op

Men så er det godt, at vi har elitesoldaten Adam Clay (Jason Statham) som via sin fortid som The Beekeeper i en så hemmelig organisation, at han end ikke eksisterer som så meget som et enkelt digitalt spor, kan få ryddet op i ondskaben.

 

Adam Clay lever et stille liv på landet og får sine dage til at gå med at se til sine bier og sin ældre nabo – et dejligt gensyn med Phylicia Rashad, som man måske husker fra The Cosby Show. Da naboen bliver franarret sin pensionsopsparing og alle sine sparepenge samt over 2 millioner dollars i fondsmidler, og ondskaben får fatale konsekvenser, trækker Adam Clay i arbejdstøjet. Og der er rigeligt at tage fat på. Han opdager et net af svindel, orkestreret af en organisation med tråde til både FBI, hans egen afløser i The Beekeepers og de allerhøjeste kredse i det amerikanske politiske system.

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER
Jason Statham stars as Clay in director David Ayer’s THE BEEKEEPER.. An Amazon MGM Studios film
Photo Credit: Courtesy of Amazon MGM Studios © 2024 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er med, når hovedmanden omgivet af tjenende ånder, får manicure og får Feng Sui’et sine omgivelser mens han sniffer kokain og namedropper Bitcoins. Vi følger hans Fixer, en smukt aldret Jeremy Irons, mens han trækker i alt for mange tråde som tidligere direktør for CIA, og så er vi med helt ind i næverne på Adam Clay, hvis bodycount får øvrige karakterer i genren til at ligne små forsigtige tøsedrenge.

 

Hvis du holder af spiongenren, kerer dig om vores fremtid (og hvem gør ikke det?) og holder af flot orkestreret action og en historie med hjertet på rette sted, så er denne film noget for dig.

En 2’er måske?

Filmen er flot fotograferet og langt hen ad vejen, er vi med på rejsen. Så gør det ikke så meget, at historien ikke holder hele vejen hjem – vi har jo Jason Statham! Det er solid underholdning med masser af lækre detaljer, og mon ikke der kommer en 2’er?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER
Jeremy Irons stars as Wallace Westwyld in director David Ayer’s THE BEEKEEPER.. An Amazon MGM Studios film
Photo Credit: Daniel Smith © 2024 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER – premiere i biografer over hele landet d. 22. februar 2024.
Instruktør: David Ayer (Suicide Squad og Fury) Cast: Jason Statham, Jeremy Irons, Phylicia Rashad, Minnie Driver, Jemma Redgrave, Emmy Raver-Lampman

 

 

 

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER – se trailer her

 

 

 

 

 

 

Filmanmeldelse: THE BEEKEEPER er skrevet af Lene Pia Madsen, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm