Teater

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige

 

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige

Karen-Lise Mynster, Tina Gylling Mortensen Foto: Bjarne Stæhr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ …….. oplev Karen-Lise Mynsters enorme energiudladninger i sit livs rolle ….’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Man bliver sjældent skuffet når man går i GRØNNEGÅRDS TEATRET. Faktisk kan jeg kun huske, at vejret kan være en skuffelse. Vores københavnske open-air teater har nu til huse i Odd Fellow Palæets Have og aftenens premiere på Molières DEN GERRIGE, var bestemt ingen skuffelse.

 

Molières 400 år gamle komedie holder stadig vand. Og som jeg så ofte har rost GRØNNEGÅRDS TEATRET for, formidler de det gamle plot i nutidige toner, der kan forstås af alle – ja selv børn.

 

 

 

 

 

 

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige

Peter Flyvholm, Jacob Weble, Karen-Lise Mynster, Andrea Øst Birkkjær, Joachim Kubel Foto: Bjarne Stæhr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige

Jeppe Ellegaard Marling, Nanna Skaarup Voss, Tina Gylling Mortensen, Andrea Øst Birkkjær, Karen-Lise Mynster Foto: Bjarne Stæhr

 

 

 

 

DEN GERRIGE

Plottet er forholdsvis enkelt: Rigmanden Harpagon er en onkel Joachimsk gnier, med fedtsyl på toppen. Begæret til sin rigdom er altoverskyggende for denne personage. Nærigheden vil ingen ende tage. Som det bibelske ordsprog siger er ‘penge IKKE roden til alt ondt, men kærligheden til penge’.

 

Harpagon driver nuvel et herskabshjem, men personalet må tætved arbejde gratis. Sine voksne giftemodne børn gøres til bytte for økonomiske indbringende giftermål. Og de spørges naturligvis ikke til råds.

 

En række herlige forviklinger og misforståelser finder vej til scenegulvet. Morskaben er i top. Ingen oldschool platheder og forældede 80’er jokes genbruges. Nyt pensum er tænkt ind i det forrygende stykke. Man morer sig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige

Karen-Lise Mynster, Jacob Weble, Jeppe Ellegaard Marling, Jesper Hyldegaard Foto: Bjarne Stæhr

 

 

 

 

 

 

Karen-Lise Mynster

Karen-Lise Mynster er så uovertruffen, at hun løber med alle stjernerne – og dog kun næsten, da det støttende ensemble bestemt heller ikke lader noget tilbage at ønske. Var man i tvivl om Mynsters evner som skuespiller så fejes de én gang for alle af banen i denne pragtpræstation. Hele Danmarks ‘Bankassistent Ulla’ fra Matador har i årtier bestridt en nærmest primadonnalignende status og det med god grund. Og i DEN GERRIGE leverer hun igen varen.

 

Karen-Lise Mynster spiller (hvis man ikke allerede har regnet det ud) rigmanden Harpagon. Damen er maskeret til ukendelighed. Hun tonser rundt på scenen i over en time og 40 minutter. Dette er intet mindre end imponerende. Hvilken en overlegen bedrift!

 

 

 

 

 

 

Tina Gylling Mortensen

Tina Gylling Mortensen, Nanna Skaarup Voss Foto: Bjarne Stæhr

 

 

 

 

 

 

 

 

Det store ensemble

Det øvrige ensemble tæller hele 9 skuespillere. Selv teaterdirektøren Steen Stig Lommer er også på banen som den ikke nærige rigmand og greve Anselme. Jesper Hyldegaard er husets tjener, og leverer perfekt skuespil. Som sagt fejler ensemblet intet – igen ikke noget med sjusk.

 

Fremhæves specielt skal Tina Gylling Mortensen, der på sin mest charmerende og diabolske facon stråler af falskhed og intrige – hun er så enormt dygtig og en værdig spiller op imod Hr. Karen-Lise Mynster. Mortensens rolle er en slags nasseprins og giftekniv i ét. Vi husker hende også fra 2021 hvor hun var det moderlige ophav til Jean de France.

 

Husk rosé

 

De kommende to måneder kan man altså opleve dette fascinerende gerrige skue i GRØNNEGÅRDS TEATRET. Oplev Karen-Lise Mynsters enorme energiudladninger i sit livs rolle og bliv vidne til en Joachim von Ands uhyrlige gerrighed og gnieri. Husk roséen og vær ikke nærig med den.

 

 

 

 

 

 

 

Karen-Lise Mynster

Steen Stig Lommer, Karen-Lise Mynster, Jacob Weble Foto: Bjarne Stæhr

 

 

 

 

 

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige – se mere her

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige – se mere om forfatteren her

 

 

 

 

 

MEDVIRKENDE: Karen-Lise Mynster, Tina Gylling Mortensen, Jesper Hyldegaard, Peter Flyvholm, Nanna Skaarup Voss, Andrea Øst Birkkjær, Jeppe Ellegaard Marling, Joachim Kubel, Jacob Weble og Steen Stig Lommer

 

ISCENESÆTTELSE: Madeleine Røn Juul
SCENOGRAFI og KOSTUMER: Gøje Rostrup
KOREOGRAFI: Esa Alanne
OVERSÆTTELSE: Jesper Kjær

 

Forestillingen varer ca. 1 time og 40 minutter og spiller uden pause

 

SPILLESTED:
Odd Fellow Palæets Have
Bredgade 28, 1260 København K

 

SPILLEPERIODE:
28.juni – 26.august 2023, man – fre kl.19.00. OBS: lør kl.16.00
(SPILLER IKKE I UGE 28)

 

 

 

GRØNNEGÅRDS TEATRET: Den Gerrige er anmeldt af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION