Film

HOUSE OF GUCCI

HOUSE OF GUCCI

 

 

HOUSE OF GUCCI

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

Filmen HOUSE OF GUCCI handler om modehuset Gucci. Filmen er instrueret af Ridley Scott (Alien filmene). Gucci dynastiet blev grundlagt med at producere kufferter og bælter i 1920erne. Det er nu kendt for sit tøj og sine tasker. Filmen begynder i året 1978.

Fokus i HOUSE OF GUCCI

Selve filmen HOUSE OF GUCCI beskæftiger sig ikke med f.eks. det forskellige stofmateriale tøjet eller taskerne er lavet af. Den behandler heller ikke ret meget om designet. Den fokuserer på menneskene bag navnet på selve familiehistorien.

 

 

 

HOUSE OF GUCCI

Lady Gaga. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

Det første møde

Vi ser til at begynde med en ung pige Patrizia Reggiani (Lady Gaga) omkring de 25 år. Hun arbejder i sin faders speditionsfirma. Men en dag til en fest møder hun Maurizio Gucci (Adam Driver kendt fra Star Wars). Hun tror, at han er bartender, da han står bag en bar. Det er han ikke, men han mixer en drink til hende. Patrizia sørger så for at opsøge Maurizio senere. Maurizio er en genert, tilbageholdende ung mand, der læser jura. Men Patrizia åbner op for ham med sin fremfusende facon.

 

 

 

 

HOUSE OF GUCCI

Jeremy Irons. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

 

Patrizia bliver inviteret på restaurant sammen med Maurizio og faderen Rodolfo (Jeremy Irons). Da Rodolfo erfarer, at den unge pige kommer fra beskedne kår, udtrykker han over for sin søn, at han kan bruge Patrizia til at have det lidt sjovt med. Men han tager afstand fra, at sønnike vil giftes med hende. Resultatet er, at Maurizio bliver smidt ud hjemmefra og må bo hos Patrizias forældre. De gifter sig.

Intriger

Patrizia har større ambitioner og vil ind i familiefirmaet Gucci. Er farbroderen Aldo (Al Pacino selveste Godfather) indgangsvinklen til det? Hans egen søn Paolo kalder han for en idiot, men hans egen idiot. Herefter følger man de forskellige familiekonflikter i firmaet. Hvordan man kan sakke bagud med at være førende indenfor moden, om Tom Ford fra Texas, der kommer ind i Gucci og giver det nyt liv. Om at blive narret til at afgive sine aktier. Om at blive nødt til at afgive dem, da det står sløjt til i dynastiet rent økonomisk.

 

 

 

Al Pacino

Al Pacino. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

 

 

Ikke en reklamefilm

Filmen er ikke produceret af Gucci selv. Efterkommerne har protesteret imod den, da de ikke synes, den giver et retvisende billede. Det er omdiskuteret, hvor meget den læner sig op af virkeligheden. Men facts med hvem familien består af, skatteunddragelse, mord o.s.v., er i henhold til realiteterne. Filmen er baseret på en sand historie, men er ikke en reklamefilm fra Gucci selv.

 

 

 

 

Lady Gaga

Lady Gaga & Adam Driver. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

Skuespilpræstationerne er i top. De spiller troværdigt. Man føler, at man følger noget dokumentarisk. Lady Gaga fylder rollen helt ud som den ambitiøse Patrizia, der stræber opad og skubber sin mand fremad. Og hun har lige så stærke hævnfølelser som ærgerrighed. Og Maurizio (Adam Driver) som den tilbageholdende mand, der ændrer sig og vil have sin bid af den gode kage. Og den glade Aldo, der nyder sin indflydelse i Gucci firmaet. Castet spiller godt op imod hinanden.

 

 

 

 

Lady Gaga

Lady Gaga. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

 

 

 

 

Filmen kan helt klart anbefales. Den er værd at ofre biografbilletten på. Det er en medrivende film med som sagt rigtig gode skuespilpræstationer og man lever sig ind i, hvordan det går for huset Gucci.

 

 

 

 

Adam Driver

 

 

 

 

 

 

 

Indlægget er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION