Film

I krig med morfar – en familiekomedie✮✮✮✮✮

‘I krig med morfar’ – en familiekomedie

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

”Tag dine allerede færdigvaccinerede bedsteforældre med i biografen!”

– G.Boeholt, KULTURINFORMATION

 

 

 

Set-uppet

I krig med morfar handler om en ældre mand, en morfar (Robert De Niro), der kommer i strid med sit barnebarn Peter (Oakes Fegley) om rettigheden til et værelse. Dette værelse kommer de i krig om, da morfaderen flytter ind hos familien og skal overtage det. Det medfører, at sønnen må flytte op på loftet og det sker ikke med hans gode vilje.

Scan-and-go løber løbsk

Hele miseren starter med, at morfaderen Ed er inde for at handle og skal ud igennem Scan-and-go kassen, men det kan han ikke helt finde ud af og det ender med et sammenstød med tilsynsmanden for denne kasse. Politiet bliver involveret og man når til den konklusion, at det nok er bedst, at morfar flytter ind hos sin datters familie, da Ed tilsyneladende har brug for noget støtte. Han er for nyligt blevet enkemand.

 

 

 

 

Krigen – spekteret af practical jokes

Den krig morfaderen og dattersønnen Peter efterfølgende udkæmper bliver voldsom, dog ikke uden humor og kommer til tider også til at gå ud over resten af familien, temmelig meget, selv om det ikke er hensigten. Der bliver anvendt teknologiske værktøjer så som droner og mere gammeldags virkemidler. De kommer hele registeret igennem af practical jokes.

Seymour og Walken

Peter tager sine sjette klasses venner med på råd, men morfars venner er bestemt heller ikke uden evner. Der er rigtig mange hyggelige og morsomme scener. Den 70-årige Jane Seymour er en frisk kassedame, der deltager i løjerne mod barnebarnet og går heller ikke i vejen for en date. Den 78-årige Christopher Walken i sin syntetiske træningsdragt er Ed’s ven, der har alskens teknologisk isenkram. Barnebarnet (Oakes Fegley) er mesterlig i at surmule og konstruere de mest spidsfindige scams.

 

 

 

 

 

 

Kan den evige krig stoppes?

Morfar og Peter lever i evig krig, men hvad sker der, hvis de holder våbenhvile? Kan de overhovedet finde ud af det, eller tager de alligevel deres forbehold? Hvad når lillesøster skal holde fødselsdag? Hvad hvis en udenfor familien generer dem, kan de så holde sammen?

 

Hvad hvis morfar skal flytte fra familien? Hvad hvis de skal have en mægler, er han/ hun så helt upartisk?

 

 

Jesper Hillestrøm

 

 

 

 

Alle tricksene i filmen skal ikke røbes her, men der er da noget med barberskum, der ikke kan gå af igen. Og en sengekammerat, der ikke er så behagelig.

 

Det er en film, hele familien uanset alder kan hygge sig med. Gå ind og få 97 minutters herlig underholdning.

 

 

 

 

 

Censur, 7 år

Er at finde i alle landets biografer netop nu.

 

 

 

Indlægget er skrevet af G.Boeholt, KULTURINFORMATION