Kunst

Louise Møldrup & Snobberiet

Louise Møldrup & Snobberiet

 

 

 

 

LOUISE OG SNOBBERNE

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

LOUISE OG SNOBBERNE

 

 

Jeg skulle mødes med Louise Møldrup for første gang en tirsdag i august. Jeg var spændt på at se, hvem det menneske var, der forvandlede små ler-klumper til de vildeste snobber med masser af udtryk og fine linjer.

 

Louises første keramik-snob så dagens lys for kun 4 måneder siden og er allerede blevet efterspurgt af både privatpersoner, gallerier, kunstforeninger, kunstmesser og kunstbutikker, – deriblandt Trapholts designbutik. Derfor kastede Louise sig ud i et liv som selvstændig med masser af snobber og sure kællinger.

 

 

 

 

Louise Møldrup & Snobberiet

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

Louise er en høj pige med flagrende, langt lyst hår og en klingende jysk dialekt. Vi faldt med det samme i hak. Hun fortalte mig, hun er født i 1975 og har boet i Risskov ved Århus hele sin barndom.

 

I 2011 kom Louises datter til verden og drømmen om at bo på landet blev til virkelighed. Louise og hendes kæreste fandt et hyggeligt hus i Markusminde, tæt på Hammel, 25 km uden for Århus. Hendes professionelle liv har primært været i sundhedssektoren. En diskusprolaps satte dog en stopper for den karriere og hun befandt sig således på den berømte ”skillevej”.

 

 

 

 

Louise Møldrup & Snobberiet

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

FIGURER I STÅLTRÅD OG PAPIR

Louise har altid været en kreativ sjæl med skaber-lyst og -trang, så da hun tilfældigt faldt over et online kursus, hvor hun ville blive undervist i fremstillingen af de skønneste figurer af ståltråd og papir, var hun ikke i tvivl om, at det var noget for hende.

 

Hendes indre kreativitet fik frit løb og hun mestrede teknikken ganske godt. Det blev til buster af damer. Alle med ét fællestræk, nemlig det selvhøjtidelige ’snobbede’ udtryk. Damerne affødte mange sjove kommentarer på hendes instagram profil og hun døbte dem ”snobberne!”

 

Materialet satte dog en begrænsning for kreativiteten og en sen aften i april 2022 fik hun en idé. Louise måtte forsøge at omdanne papir-snobberne til keramik-snobber. Bøger og hjemmesider om keramikkens ædle kunst blev studeret nøje, og så var det tid til at få ler under neglene.

 

 

 

Louise Møldrup & Snobberiet

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

 

Først opbyggede Louise et lille hoved i ståltråd og papir, og ud fra dette hoved lavede hun en gipsform. Hendes mål var at bringe strukturen fra ståltråden og papiret med over i leret. Det lykkedes! Dagen efter var hovedet på hendes første keramik-snob født. Hun gik i gang med at modellere ansigtet og igen dukkede dette ’snobbede’ og selvhøjtidelige udtryk frem.

 

 

 

Louise Møldrup

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

HUMOR OG KUNST

For Louise hænger kunst og humor unægteligt sammen. Det må ikke være for højtideligt, men gerne en sammensmeltning af humor og et unikt, kunstnerisk udtryk. Noget der giver beskueren anledning til at stoppe op, trække på smilebåndet, undres eller forundres. Det er for Louise vellykket kunst. Denne filosofi har hun taget med sig, og alle hendes værker udspringer herfra.

 

 

 

 

 

SNOBBERNE

Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

Alle værkerne er lavet af Louise selv, og hver og én af dem er unik. Tid er en mangelvare og den keramiske proces er lang og farefuld, lige fra den uforarbejdede klump ler til den færdige keramik-snob. Idéerne er mange, og snobberne står i kø, næsten lidt utålmodigt på nakken af hinanden, for at blive til.

 

 

 

 

 

Louise Møldrup

Louise Møldrup indehaver af Snobberiet. Foto: Sussi C. Alminde © all rights reserved

 

 

 

 

 

Se mere om Louise Møldrup & Snobberiet her

 

Artiklen om Louise Møldrup & Snobberiet er en reportage og idé af fotografen Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION