Teater

Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk

Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

Teaterkoncert GASOLIN' på Østre Gasværk

Fotograf: Sophie Kalckar

 

 

 

‘…. En uovertruffen dynamik af hjertevarme og boksehandsker ….’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

Som anmelder har jeg kraftigt på fornemmelsen, at det er med viden og vilje, at Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk er sat op for fuldstændig at rende høje forventninger over ende, imponere og tage fusen totalt på publikum. Ja, tro mig! Jeg har luret dem af – de har planlagt det hele på forhånd!

11 aktører – 26 musiknumre

Hvis man forestiller sig ikke bare én bowlingbane, men 11 bowlingbaner ved siden af hinanden, der alle hitter en ‘strike’ 26 gange i træk, så har man lidt en idé om, hvad der venter én på Østerbro.

 

 

 

 

 

Teaterkoncert GASOLIN' på Østre Gasværk

Fotograf: Sophie Kalckar

 

 

 

Vi er ude i så stort opsat og utraditionelt teater, at rosende ord ikke rækker – man kan nærmest sige, at man som anmelder bliver sat så meget til vægs af, hvor godt det hele spiller, at målløsheden og ordknapheden presser betuttelsen og forundringen ud over kanten, og en frustration melder sig: For er det muligt for en anmelder at kunne give flere end 6 stjerner? – Svaret er ja – man kan se forestillingen en gang til og give 6 stjerner igen.

 

Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk behandler forelægget fra de gamle Gasser med respekt, samtidig med at nyfortolkningerne er i top og skuespillerne ikke bare charmerer, synger, demonstrerer og udfører vilde stunts, så er scenografien umanerlig forunderlig. Og det samme er kostumerne!

 

 

 

 

Teaterkoncert GASOLIN' på Østre Gasværk

Fotograf: Sophie Kalckar

 

 

 

 

Vi suges ind i et voldsomt og robust futurisk univers. Måske er vi om bord i en ubåd eller en atomreaktor? Eller måske er det snarere et maskinrum, eller en kemikaliefabrik? I hvert fald virker det som om, vi befinder os i en fjern fremtid efter en dommedag i en anden tidsalder. Aktørerne taler et dyrisk sprog, nogle er weird, andre har sanktvejtsdans, andre læner sig op ad klovneri og partyuartig.

Ikke bare en, men to akter af undergæret fantasme

Forestillingen er i to akter. Første akt er så overbevisende, at Teaterkoncert GASOLIN’ udmærket kunne slutte efter den, men det gør den ikke. Der er langt mere i vente i godteposen i anden akt og et repertoire på hele 26 numre bliver tonset igennem som perler på en snor – svedige håndflader og hjertebanken en selvfølge. Man forstår godt, at forestillingen anbefales fra 12 år. Husk om nødvendigt søsyge tabletter. Din tinnitus og Scheuermanns i ryggen bliver vendt i rasp på smukkeste vis.

 

 

 

 

 

 

Teaterkoncert GASOLIN' på Østre Gasværk

Fotograf: Sophie Kalckar

 

 

 

 

De 11 aktører på scenen bevæger sig så meget ud over rampen, at de også til tider opnår vægtløshed! En uovertruffen dynamik af hjertevarme og boksehandsker. Det vil ikke være at yde retfærdighed at fremhæve nogle frem for andre omvendt tillader pladsen ikke, at alle nævnes. Derfor bliver jeg nødt til blot at henlede opmærksomheden på Nis Pedersen, der leverer operasang. Stephanie Nguyen kører nusertrold tema på højt niveau og endelig er Maria Juntunen en hidsig trommeslager, man kun kan respektere og nærmest bliver bange for. Men hele ensemblet spiller som sagt på så aggressiv en facon – så man skulle tro, de var betalt for det – hvad de formodentligt også er.

 

Jeg rendte ind i Wili Jønsson efter forestillingen i baren. Jeg lykønskede ham med forestillingen. Og Wili satte det hele meget godt på plads, da jeg spurgte ham, hvad han syntes om forestillingen. Et større kompliment ser vel næppe dagens lys, for han svarede: ‘Det var fantastisk!!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasse Ferrold

Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasse Ferrold

Tidligere Teaterdirektør Emmet Feigenberg har været med på mange opsætninger af GASOLIN’

Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

 

 

Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk spiller frem til 20. november 2022

 

 

Se mere om Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk her

 

 

Redaktionen retter en særlig tak til fotograf Hasse Ferrold

 

 

Teaterkoncert GASOLIN’ på Østre Gasværk er en anmeldelse af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

Idé og koncept: Cederholm & Bjerkø Iscenesættelse: Nikolaj Cederholm
Musikarrangementer: Kåre Bjerkø Scenografi: Kim Witzel Kostumer: Line Bech
Koreograf: Anja Gaardbo Kapelmester: Boi Holm