MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE
Film

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE

En animations- tegnefilm af Wulffmorgenthaler

 

 

 

 

 

 

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

Nu er det efterårsferietid igen og så står den på hygge for de fleste børn og mange af deres forældre. Med denne film er der et oplagt familieprojekt.

Gåpåmod og godt humør

Mugge er en glad dreng, der formår at få det bedste ud af alting. Han nyder sin sommerferie og bygger en snebakke sammen med sin bedste veninde Sofia. Den bliver bygget ved hjælp af huggede bildøre og andet rundt omkring fra. Mugge har det meget skægt sammen med sin veninde, selv om hun er nogle år ældre end Mugge. De andre børn spørger, om hun er folkepensionist.

 

 

 

 

 

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE

 

 

 

Computertest

Hovedpersonen glæder sig meget til at skulle i skole efter sommerferien. De har fået en ny skoleinspektør og nu skal der nye boller på suppen. Børnene skal testes ved hjælp af en computer for at se, hvad de kan. Mugge bliver stillet et spørgsmål, som kræver et enkelt svar, men det synes han er for forsimplet og vil gerne uddybe svaret. Det kan computeren ikke rumme og den springer i luften. Ergo bliver det betragtet som om Mugge har en mærkelig hjerne, hvilket får nogle konsekvenser for ham rent skolemæssigt. Det gør den ellers så glade dreng meget modløs.

Den frie skole

Mugge opretter sin egen skole, der hedder Frihedens skole, hvor der er plads til utraditionelle børn, der ikke passer ind i det vanlige system. I Frihedens skole er der plads til alle børn, enøjede som alle andre, hvilket er en morale i filmen, at der skal være plads til os alle.

 

 

 

 

 

 

 

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE

 

 

 

Moraler i filmen

Der er flere moraler i filmen: Man godt kan være venner med nogen, der er ældre eller yngre end en selv. Man kan også blive uvenner, men formå at genoprette det gode forhold. En anden morale i filmen er at det at blive misfortolket eller misforstået kan resultere i nedslåethed og opgivenhed. Det kunne også ske, hvis man ikke bliver anerkendt for den, man er eller for den kunnen, man har. Filmen viser også det modsatte af det, Frihedens skole står for. På Killer Instinct School, som er en karriereskole i filmen, lærer man at træde på andre og kan få medaljer for forkerte ting så som at være den mest hensynsløse f.eks.

 

 

 

 

En animations- tegnefilm af Wulffmorgenthaler

 

 

 

MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE er sjov f.eks. lærer de i Frihedens skole at skyde bolde langt væk. Men det kan så høres, at der bliver slået ruder i stykker, fordi de ikke kan se, hvor bolden rammer. Filmen er også rørende, man ser hvor nedslået Mugge bliver, da det ikke går helt godt i skolen. Den er tempofyldt – der sker hele tiden noget nyt og filmen er fuld af flotte farver med gode stemmer af bl.a. Jens Jacob Tychsen og Stephania Potalivo og Mia Lyhne. Filmen portrætterer en dreng fuld af livslyst og livsmod.

 

Hyg jer med MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE i efterårsferien, den er både tiden og pengene værd.

 

 

MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE har premiere 13. oktober og er tilladt for alle.

 

 

Se mere om folkene bag MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE her

 

 

Rolleliste:
Mugge: Jens Jacob Tychsen
Sofia: Stephania Potalivo
Thorbjørn: Anders Morgenthaler
Kirsten: Iben Hjejle
Henrik: Nikolaj Kopernikus
Britta: Mia Lyhne
Femlingerne: Mikael Wulff
Weirdoen fra Nakskov: Mick Øgendahl
Leon: Jan Gintberg
Citronen: Anne Neye
Fregne Fridolin: Stine Bjerregård
Bente Bentesen: Birthe Neumann
Diverse stemmer: Stine Schrøder Jensen

 

 

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE er en filmanmeldelse af G.Boeholt, KULTURINFORMATION