Teater

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE

 

 

 

 

 

 

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ……… medbringe smilebåndet, det får du nemlig brug for …….’

– Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

NØRREBRO TEATER inviterer denne gang på komik i farcen VI BETALER IKKE. Joy-Maria Frederiksen har oven på sin vellykkede CIRKUSREVY sat sig i instruktørstolen og et godt resultat er ikke udeblevet. Det oprindelige drama er skrevet af nobelprismodtageren Dario Fo (1926-2016) og er fra 1974. Nu er stykket bl.a. bearbejdet af Frederiksen med et up-to-date fordansket tilsnit.

Tema

I store træskolængder tjekker vi ind i et ghettodanmark og møder to familier. Arbejdsløshed og stigende priser selv på basisvarer er præmissen for forestillingens tilblivelse. Nuvel ‘tidens ugunst’ er omdrejningspunket, men vi får på den platform oprullet den ene forgrening og forvikling efter den anden, hvor halve, hele og hvide løgne bliver til små finurlige sandheder, som så afsløres og skaber komik og spas.

 

 

 

 

 

 

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

Persongalleriet

Figurerne er skønt karikerede. Lone Rødbroe er den modne ‘Anette’, der velpolstret dirigerer med nabo’pige’ ‘Mia’, spillet af Anne Laybourn. Der er dynamik imellem dem og figurerne har ubevidst påtaget sig et lidt mor-datter lignende venskab. De to kvinder spiller skønt.

 

‘Bjørn’ (Asbjørn Krogh Nissen) er Mias kæreste og tilhører den ranglede lidt ansvarsløse og drengede type af en mandsperson. Krogh Nissen imiterer sin person på udmærket vis, ingen tvivl om det.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Mørk

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Thomas Mørk er kendt af mange, også i revysammenhænge. I ‘Stalins død’ var han forestillingens absolutte højdepunkt som ‘Doktor Lokumski’. Her i VI BETALER IKKE viser Mørk igen sine talenter og har en evne til at være kejtet og vindtør som ingen anden. Han hedder ‘Michael’ og er gift med den dominerende Anette. Hans hobby er at læse overenskomster og fagforenings tidsskrifter. Thomas Mørk har kontakt med sit publikum – han forsøger ikke at spille sjov – han ER sjov! En firkantet ener med den bærende rolle i forestillingen – en skøn, forkuet og naiv gut man kan få helt medlidenhed med. Mørk har også eminent mimik og et kropssprog, der siger spar to.

 

Det store scoop denne gang er den-nye-mand, som dog naturligvis allerede er erfaren i skuespilfagets afkroge, det er Mikkel Becker Hilgart. Han udfylder hele 4 roller skiftevis og til tider oven i hinanden. Han er både politibetjent, politiassistent, bedemand og Michaels gamle far. Hilgart vil vi fremover kunne forvente meget af. Han spiller sine karakterer ud på den mest hysteriske måde og han levner ikke plads til sjusk. Intet under at Tivolirevyen 2024 har hentet dette nye og sikre kort ind på rollelisten.

 

 

 

 

 

 

 

Asbjørn Krogh Nissen

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

Skiven er blevet ramt

Nørrebro Teater markedsfører sig som morskabsteater. Vi har gennem mange år nydt gavn af denne eventyrlige scene til sjov og ballade. Mange vil erindre succeser som forestillingen ‘København’, tophittet ‘Diktatoren’, ‘Svejk’ eller ‘En folkefjende’. Af de mindre heldige huskes ‘Kirsebærhaven’ og ‘Stalins død‘ – hvoraf sidstnævnte her fra redaktionens side kun løb af med 3 stjerner.

 

Denne gang har teatret og Joy-Maria Frederiksen ramt skiven sammen med sine dygtige skuespillere. VI BETALER IKKE er en morsom og gakket størrelse, der bestemt også kunne være Woody Allen værdig – satirisk og sort. Tag ud til Nørrebro og husk at medbringe smilebåndet, det får du nemlig brug for.

 

 

 

 

 

Joy-Maria Frederiksen

© Emilia Therese – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE – se mere her

 

 

 

 

 

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE – læs vores store reportage om NBT her

 

 

 

 

NØRREBRO TEATER: VI BETALER IKKE er en anmeldelse af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION