AKTUELT Musik

ROYAL ARENA: DIANA ROSS

ROYAL ARENA: DIANA ROSS

 

 

THE MUSIC LEGACY TOUR 2023- CELEBRATING THE GREATEST #1 HITS

Anmeldelse af koncerten i Royal Arena 19. oktober 2023

 

 

 

 

 

ROYAL ARENA: DIANA ROSS

ROYAL ARENA: DIANA ROSS/PR Foto

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ ……. vi kan fornøje os over, at der stadigvæk findes rigtige stjerner …..’

 – Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Nostalgiske bølger svømmer hen over en, når man hører navnet Diana Ross. Hendes legendariske hits med The Supremes er nok dem der først bliver sendt igennem ens hoved. Diana Ross (f.1944), Mary Wilson (1944-2021) og Florence Ballard (1943-1976), dannede trioen The Supremes i 1961.

 

De havde kæmpe hits både i USA og i Europa og deres musik fik et stort publikum både blandt den sorte og hvide befolkning. Det var Gordys pladeselskab Motown, som stod for gruppens pladesucces. Melodier som Baby Love, Where Did Our love Go samt mange flere, lever stadig i bedste velgående. Grundet intern ballade i gruppen skiltes deres veje, og Diana Ross gik solo i 1970.

 

Hun har stået for nogle af de bedste dansemelodier igennem flere årtier, f.eks. Everything is Everything, Surrender og Chain Reaction. Hendes musikvideoer er skønne og overraskende, altid toppet op med farverige og småsexede kostumer. Hendes bedårende smil og udstråling når alle.

 

Hun har været med i utallige film såsom Lady Sings the Blues-1972, Mahogany-1975, The Wiz-1978, som alle viser andre sider af hendes alsidige talent. Hvor mange gange er der ikke blevet danset til Diana Ross hits i 90´ernes halvmørke diskoteker, alt imens alle pegede med fingrene op og ned til nummeret Upside Down.

SHOWTIME i Royal Arena med Live Nation

Din anmelder skal ikke fortabe sig i egne minder, for nu begynder showet. Efter 15 minutters tour de force gennem ikonets musikalske liv, brager første nummer igennem højtalerne og den celebre stjerne står lyslevende foran os. I et stort grønt kostume, indtager hun scenen med: I´m Coming Out. Med sig har hun et forrygende og velspillende orkester og fire sangere i en backing gruppe der ved hvad det drejer sig om. Hun går hurtigt videre med More Today Than Yesterday og efter tredje nummer Baby Love, begynder der at komme gang i koncerten.

 

Publikum er vågnet og Diana Ross er på hjemmebane. Vi får smasket Stop! In The Name of Love lige ind i øregangene og så er der gang i den. Det er en glimrende idé at starte med de kendte sange som alle forventer at hun synger. Hun har stadigvæk sit indtagne smil og det virker som om hun virkelig nyder sin koncert. Hun tripper over scenen i plateausko, beder publikum om at bevæge sig ligesom hende, små dance moves, hun vifter op og ned med armene, kort sagt det er en frisk og dynamisk Diana Ross.

En moden diva

Endelig kommer Upside Down som 10’ende nummer og her ser vi en nærmest sprudlende stjerne. Herefter kommer der overraskende nok, et par jokes om hendes alder. Hun griner og siger at hun er 47 år, nej 49 år, og så kommer det: I´m on my point to be 80. Der slap katten ud, selv om at vi alle godt ved at Diana Ross er 79 år, kan det for mange være grænseoverskridende at joke med sin alder. Men hvorfor ikke? Hun ser flot ud og synger stadigvæk glimrende.

Finalen nærmer sig

Så er det Reach Out and Touch Somebodys hand, der bliver sunget og publikum bliver bedt om at tænde deres telefoner. Det er måske banalt, men også rørende og hyggeligt. Koret synger nogle numre og Mrs. Ross har skiftet til en flot sort dramatisk kjole. Der bliver sunget et par blues numre, som klæder hende. Vi får også nogle smagsprøver på hendes nye album, hvor hendes datter Rhonda gør hende selskab i et af dem. Diana Ross småsnakker på sædvanlig amerikansk facon om sine børn og børnebørn.

 

Lige inden finalen er der igen kostumeskift, denne gang til en smuk hvid fluffy drøm. Under den har Diana Ross en stram hvid pailletkjole uden ærmer. Det har egentlig ikke noget med musikken at gøre, at jeg omtaler hendes kjoler, men det viser at hun er en kvinder der tør stå ved sin alder. Der findes mange usagte kodeks i vores omgang med hinanden, eksempelvis at man aldrig bør spørge om en kvindes alder eller hendes vægt.

 

Lidt gammeldags, men pyt. Det er der nu blevet slået en streg hen over. Et var at Diana Ross fik sat aldersperspektivet under et helt nyt lys, men hun gjorde det på en charmerende og direkte maner. Hun løftede armene i vejret og blafrede med mormorflæsket, samtidig med at hun grinte og smilede til publikum. Det pointerede, at der ingen grænser er for hvad man kan tillade sig på trods af sin alder. Det er kun én selv der sætter sine begrænsninger. Det viser blot at hun er en stjerne af format. Ikke alene har hun teknik og ynde, men hun går også forrest og viser kvinder, at de bør gøre mere end de selv tror de vil og kan.

 

Så kære medsøstre, husk at lade være med at skamme jer over deller, rynker og blævrende overarme. Herligt at man ærligt kunne glæde sig over at Diana Ross er ”still going strong”. Lidt mere afdæmpet, men til gengæld med værdighed.

 

Vi er blevet godt underholdt og kan fornøje os over, at der stadigvæk findes rigtige stjerner.

 

 

 

 

 

Playlisten:
I´m Coming Out
More Today Than Yesterday
Baby Love
Stop! In the Name of Love
Come See About Me
Touch Me in the Morning
You Can`t Hurry me
The Boss
Reflections
Upside Down
Reach Out and Touch Somebodys hand
Love Hangover-Take Me Higher-Ease on Down the Road
Fire and Mellow
Don´t Explain
I Still Believe
Count on Me
If the World Just Danced
Why Do Fools Fall in Love
Do You Know Where You´re Going To
Ain´t No Mountain High Enough
Ekstra numre: I Will Survive-Thank You

 

 

 

ROYAL ARENA: DIANA ROSS – se mere her hos Live Nation

 

 

 

ROYAL ARENA: DIANA ROSS er en anmeldelse af Louise Frevert, KULTURINFORMATION

Redaktion: Jesper Hillestrøm