Litteratur

‘SalatTøsens sunde fyldige salater’

SalatTøsens sunde fyldige salater

 

 

'Salattøsens sunde fyldige salater'

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

Sunde fyldige salater – Ja Tak. For det er de virkelig. ‘SalatTøsens sunde fyldige salater’ er spækket med salater, der næsten er et måltid i sig selv. Hemmeligheden er det allervigtigste, nemlig dressingen. En salat er ikke bare en salat, den skal tilberedes på linje med alt andet mad og gør dermed oplevelsen af at spise salat meget bedre.

 

Forfatteren bag bogen er Mette Løvbom, salatkok, iværksætter, kursusholder og tv-vært samt ekspert i grønne råvarer. Her har hun udgivet sin nye kogebog med et overflødighedshorn af mættende salater fulde af smag og velbehag.

 

 

 

 

 

'Salattøsens sunde fyldige salater'

 

 

 

 

Den klassiske lyserøde Thousand Island-dressing…

Bare rolig vi er heldigvis nået længere og forfatter Mette Løvbom kommer med et væld af andre forslag. I denne bog er det alle årstider af grøntsager der bliver præsenteret, Det betyder bl. a. masser af kål og rodfrugter. Lidt groft, lidt råt, måske lidt tørt vil nogle tænke, men til gengæld er der skruet max op for tilbehøret til alle de lidt grovere grøntsager. Der er utallige muligheder for at lave lækre dressinger. Disse dressinger kan laves i forvejen og opbevares på køl så de er lige til at komme på. Tilbehør til salaten kunne f. eks også være, grøntsagschips og lynsylt der bidrager med farve og sødme og skaber harmoni i en salat.

Lidt af en rod – “Bagte rødder med urte-æblesalsa”

Jeg faldt over denne ret på side 153, bagte rodfrugter med en dressing af bl.a æble, olie/eddike og sennep og drys af mandler ristet i en slags soya. Rodfrugter får selvfølgelig en sødlig smag af at blive bagt, men med den dressing og med mandelcrumble på bliver det lige pludselig gourmet mad på højt plan, hvis du spørger mig. I øvrigt kan mandelcrumble opbevares i glasbeholder og er klar til hvilken som helst anden grøntsags eller salat ret. Meget mere om det i bogen.

 

 

 

 

'Salattøsens sunde fyldige salater'

 

 

 

Kom i gang

Glæd dig du bliver overrasket og får en fantastisk spiseoplevelse. Alle retter er gennemtænkt, tilberedt og tilsmagt. Jeg kom lidt på udebane, men vi skal udfordre os selv og andre gennem hele livet , så hvorfor ikke også på maden. Og husk tilbehøret i form af dressing gør en kæmpe forskel og har en helt central rolle. Det virker måske lidt overvældende i starten med alle de nye ingredienser der skal indkøbes og nye måder at lave dressing på, men det er det ikke når først man kommer i gang og tør springe ud i det.

 

‘SalatTøsens sunde fyldige salater’ er udgivet på Politikens forlag og er på 224 sider.

 

 

Foto: Columbus Leth

 

 

Læs mere på salattosen.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Salattøsens sunde fyldige salater'

 

 

 

 

 

‘SalatTøsens sunde fyldige salater’ er anmeldt af Irina Spånberg, KULTURINFORMATION