Musik

Fredagsrock i Tivoli: GNAGS

Fredagsrock i Tivoli: GNAGS

 

 

Fredagsrock i Tivoli: GNAGS

Foto: Roxnakowsky

 

✮✮✮✮✮

 

 

Fredagsrocken er tilbage i Tivoli. I fredags var det en gammel kending, der genbesøgte haven. GNAGS var på banen og mere levende end nogensinde før.

 

De fleste er bekendt med forsangeren Peter A.G. Nielsens performance som still going strong, selv om herren og ophavsmanden til bandet snart runder de 70 år. Det samme gælder Per Christian Frost, der som en af kongerigets førende guitarister gav den max gas.

 

 

 

 

Fredagsrock i Tivoli: GNAGS

Foto: Roxnakowsky

 

 

 

 

GNAGS i et ord

Hvad GNAGS egentlig er, kan nemt besvares med et ord, GNAGS er: folkemusiskrockøretæveintensitetfantasifuldhedsykedeliskabstraktionligeudafposenharmdirrende-didikation – jeg synes, det er et passende ord for musikgruppen.

 

Mange af os tænker også på GNAGS som et århusiansk band fra 80’erne, og ved så godt, at vi i virkeligheden skal helt tilbage til Mads Skjerns barndomsegn og årstallet for den egentlige opstart rent faktisk strækker sig tilbage til 1966.

 

 

 

Fredagsrock i Tivoli: GNAGS

Foto: Roxnakowsky

 

 

 

I TIVOLI fik vi naturligvis en smagsprøve på de gamle kendinge og ikke overraskende sang publikum med, med stor passion. Forsangerens smittende humør og hystadeoptræden har altid faldet i deres anmelders smag. Nuvel, der er nogle år, før jeg fylder 70, så jeg øver mig stadig. Publikum gik amok på den gode måde, uden knivstikkeri, kasten med flasker og den slags – og ‘pigerne’ – altså de 50-årige kvinder havde svært ved at stå stille.

‘På ryggen af en drøm’

GNAGS kom også med nye godter fra deres netop udkomne album: ‘På ryggen af en drøm’ – og her fik Plænen i TIVOLI lov at synge med – dette vil pågå landet over i den igangværende turné, og bliver optaget således, at de bedste optagelser måske vil dukke op på den kommende udgivelse.

 

En fed koncert hvor der i øvrigt var albuerum og benplads – vi var på ryggen af en drøm.

 

Se mere om GNAGS ‘På ryggen af en drøm’ live her

 

Se mere om TIVOLIS store sommerprogram her

 

 

 

 

FREDAGSROCK i TIVOLI med GNAGS er anmeldt af Jesper Hillestrøm, chefredaktør KULTURINFORMATION