Interview Musik Teater

TIVOLI – Velkommen til sæson nummer 180

TIVOLI – Velkommen til sæson nummer 180

 

 

 

 

 

 

TIVOLI – Velkommen til sæson nummer 180

Eiffeltårnet gæster TIVOLI – i originalfarven. Grafik: Casper Damkier

 

 

 

TIVOLI byder velkommen til sæson nummer 180. Oven på røde tal, som følge af coronapandemien, er det nu tid til at se fremad.

 

TIVOLI byder som bekendt altid på et righoldigt program, men i 2022 må man sige, at de naturlige frustrationer over lockdown, afstand og smittefare er blevet omsat til fanfare på fanfare de kommende 172 åbningsdage i sommersæsonen.

Runde tal

Havens 180 års jubilæum fejres til næste år, men en lang række runde tal står for skud allerede i år. ‘Smøgen’ og ‘Skærsilden’ runder de 70 år. ‘Galejen’ fylder 85. Og endelig kan ‘Fredagsrocken på plænen’ skrive 25 år på CV’et.

Glædelige gensyn

Alle de kendte TIVOLI klassikere er på sæsonens repertoire. Kendinge som ‘Onsdagsjazz’, ‘Lillefredag’, ‘Fredagsrock på plænen’ og endelig også festivaler som TIVOLI Food Festival (12. maj til 29. maj) og Have & Blomster Festival (27. august til 11. september) vil være gengangere af succeser.

Det nye koncept og udvidelser af klassikerne

Men her stopper det ikke og som breaking news har pressen netop modtaget meddelelse om, at et helt nyt koncept har fundet vej til tegnebrættet. Det nye koncept hedder LørdagsHits – musik der holder. Her vil vi 7 sommerlørdage kl. 22.00 kunne nyde danske 80’er og 90’er baskere og fantastiske gensyn vil være Dodo and the Dodos, Tøsedrengene, Poul Krebs for blot at nævne nogle få.

 

Som om det ikke var nok, udvides ‘fredagsrocken’ med både koncert kl. 19.00 og koncert kl 22.00. Og så kommer der både Gnags, Malurt, Birthe Kjær, og selv Tom Jones kommer forbi.

 

Den første tirsdag i hver måned vil Anette Heick stå i spidsen for syng-med-koncerter på plænen med TIVOLIs Salon Orkester.

 

 

 

 

 

 

TIVOLI – Velkommen til sæson nummer 180

Foto: Carsten Snejbjerg

 

 

Jazz-folket snydes ikke

Jeg fik en snak med Kapelmester Peter Jensen, som ikke blot er Kapelmester i TIVOLI, men også en stor jazzmand – og rækkevis af den slags er også i vente, fortæller Peter Jensen, der i øvrigt har været Kapelmester siden 2016 i TIVOLI og før den tid arbejdet i en årrække i haven som musiker. Der er også forskellige prisuddelinger på bedding, som vi kommer til at høre meget mere om. På plakaterne kommer vi til at opleve ingen ringere end Oilly Wallace og Mathias Heise – hvem ved om måske sådan én som Peter Jensens gamle ven Ole ‘Fessor’ Lindgreen også lægger vejen forbi?

Gourmet, Gastronomi, Lamborghini og Roxnakowsky

Det japanske Tårn vil have skiftende Michelin-stjerne vindere til at byde på deres hæderskronede gastronomi hele sæsonen igennem – for dem der synes det er sjovt, er det selvsagt en god idé at holde godt øje med det program også.

 

Udover det ovenstående er der over 50 øvrige events i vente, som også tæller Tour de France (29. juni) og Lamborghini. ‘Svinedrengen’ finder endnu en gang vej til Pantomimeteatret, og ud over musicalen She Loves You i koncertsalen (læs legenden Roxnakowskys fabelagtige 6-stjernede anmeldelse her) kommer der en række klassiske koncerter også.

Sabelsluger og Turpas Mini

Rasmus Botoft byder på TIVOLI Varieteen i Glassalen, hvor der kommer forskellige gæsteoptrædener, gimmicks, fis, flamingodans fra Spanien og besøg af en kvindelig sabelsluger fra downunder – ikke to shows vil være ens fortalte Botoft undertegnede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rasmus Botoft

Foto: Hasse Ferrold

 

 

Børnefamilierne kan glæde sig over det nye ‘Turpas Mini’, som er lidt billigere, da det ikke inkluderer de vilde ‘voksen forlystelser’. Og de små skal heller ikke snydes for teater. TIVOLI byder nemlig også på ‘Dyrene I Hakkebakkeskoven’.

 

 

Tjek TIVOLIs righoldige program her

 

 

Læs om TIVOLIs pressechef Torben Plank her

 

 

Redaktionen retter en særlig tak til fotograf Hasse Ferrold

 

 

Indlægget er skrevet af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION