Interview Litteratur Musik

Tæt på Tivolis pressechef Torben Plank

Tæt på Torben Plank

Det lykkedes redaktionen at indfange Tivolis travle pressechef Torben Plank på radaren til et eksklusivt interview

 

Torben Plank er manden, der har flere bøger om brætspil og børnebøger på samvittigheden, og som har stået i spidsen for Tivolis pressetjeneste i en lang årrække. Privat er han glad for sit sommerhus, de faste løbeture i Dyrehaven, men slapper også af med at genlæse både Blixen og Hemingway.

 

 

 

Jeg spurgte Torben Plank, hvor mange år han har arbejdet i Tivoli efterhånden?

”Jeg har arbejdet i Tivoli siden 2009, og har elsket stort set hvert sekund, har følt mig meget privilegeret over at arbejde et sted, hvor mennesker vælger at bruge det dyrebareste de har – nemlig deres fritid. Det er vi meget stolte af i Tivoli, at så mange prioriterer os – det synes vi forpligter hver eneste gang. Det er også det bedste for os medarbejdere, der får lov at være en del af Tivoli. Før Tivoli var jeg 12 år i DR samt et år i SOS-Børnebyerne og 4 år i Bonbon-Land”

Kan du pege på nogle særlige højdepunkter i dit virke i Tivoli?

”Det er godt nok svært, da der har været mange set med faglige øjne. Jeg glæder mig altid over, når fx vores events som Hundens Dag, Musikskolernes dag eller Mad og Vin Festival får meget synlighed i medierne. Det er meget tilfredsstillende, når fx elever fra musikskolernes dag kommer i TV Avisen og dermed inspirerer andre til at begynde at spille musik. Det synes jeg er stort, for det gør en forskel og vi bruger Tivoli til at fortælle historier.

 

 

 

Fotograf: Lasse Salling

 

Så er der alle de store ting, som da vi i en og samme uge lancerede ny Tivoli Food Hall, havde premiere på ny musical samt åbnede jul i Tivoli. Det var en pænt travl uge. Må også indrømme, at lanceringer af alt fra ny Bypark foran Tivoli til åbninger af stærke forlystelser er fagligt hårde og fede opgaver. Da vi lancerede f.eks. Vertigo, der suser af sted med over 100 km i timen, fik vi overtalt nogle jægerpiloter til at teste den. Eller 9 år senere, hvor vi fik astronauten Andreas Mogensen til at teste rutsjebanen Mælkevejen. Det var altså sjovt – især fordi de alle fik gode sus og havde det sjovt.

 

Under covid-19 havde vi f.eks. den glæde at invitere institutioner ind i Haven, da vi jo havde nok plads modsat skoler, børnehaver mm. Den historie endte også i internationale medier som værende noget særligt. Vi synes jo selv, at det var en slags borgerpligt, hvor vi kunne bidrage til samfundet som havde brug for hjælp. Det gjaldt også, da vi forærede alle vores påskeliljer til hospitalerne, så de indlagte havde noget pænt at kigge på! Ingen kunne jo i foråret komme ind til os”, fortæller en smilende Torben Plank.

 

 

Fotograf: Anders Bøggild

Du fortæller om covid-19. Hvordan var oplevelsen, da de første meldinger kom om eventuelt lockdown, som jo desværre viste sig at blive en realitet?

”Som så mange andre i Danmark tog man lidt let på covid-19 tilbage i februar, hvor man hørte om det fra Kina. For at være ærlig virkede det lidt aparte, at man begyndte at vaske pengesedler mm i Kina. Den gang sagde fagfolk jo også, at chancen for at det ville ramme Danmark var minimal. Vi blev klogere alle sammen. Desværre.

 

Vores lockdown var meget hård, da rigtig mange gode og dygtige kollegaer blev hjemsendt og ikke måtte arbejde. Det var hårdt for alle. Jeg var blandt de få, som blev tilbage sammen med praktikanter og chef. Vi stod frem til vores åbning i juni for alt pressehåndtering.

 

Det absolut værste var, da vi kom til den store opsigelsesrunde. Det var hårdt selv at skulle opsige medarbejdere og det var også trist at skulle sige farvel til andre gode folk i Tivoli. Eneste trøst var, at det ikke handlede om kvalifikationer, men covid-19 var årsagen. Det var selvfølgelig en ringe trøst for de opsagte.

 

Fotograf: Lasse Salling

 

 

Alt handlede af gode grunde om covid-19, men jeg synes også, at vi fik meldt nogle ting ud som gjorde, at forlystelsesparker, museer m.m. fik en nødvendig synlighed. Heldigvis var vi mange, som skubbede på med at få afskaffet 6 dags reglen for overnatninger i København og Frederiksberg. Desværre alt for sent. Men sammen med DI, Horesta og direktør Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv fik vi italesat turismens udfordringer.

 

Covid-19 har haft stor betydning for Tivoli som virksomhed. Det har kostet os dyrt. Mange gæster har også savnet os som et fristed, hvor man har haft mulighed for at trække vejret lidt og glemme de mange bekymringer samtidig med, at de holdt afstand o.s.v.

 

 

Fotograf: Henrik Petit

 

Jeg er taknemmelig over, at vi kan give gæsterne nogle gode oplevelser og jeg er stolt over, at vi som virksomhed fra starten tilbød gæsterne gratis mundbind, hvis de ville køre i vores forlystelser. Vi bruger ca 10.000 mundbind om dagen, men vil ikke forlange penge for dem. Jeg er stolt over, at vi fik fortalt gæsterne om vores nye reservations-system, som blev udviklet på kun 10 dage med stort set ingen klager i kølvandet. Det var vores nye direktør Susanne Mørch Koch´s ide med reservationer før Tivoli besøg. Rent faktisk er det blevet en kæmpe succes. Vi er lykkedes med at ændre vanerne med at tage ind til Tivoli og så satse på at man bare kan komme ind under covid-19. Og reservationssystemet virker virkelig godt. Gæsterne er også glade for det.”

Har du en særlig mærkesag, du er stolt over, du har fået gennemført?

”Jeg er pænt stolt over, at jeg fik ideen og skrev ansøgningen, hvor vi søgte Frederiksberg Kommune, om de ikke ville give Tivolis grundlægger Georg Carstensen en plads eller vej opkaldt efter ham. Og det lykkedes! Georg Carstensen fik opkaldt en hædersplads efter sig foran Frederiksberg Rådhus. Og her dukkede et tipoldebarn op på dagen: Edward Carstensen og afslørede busten”.

Hvordan ser programmet ud for næste sæson?

”Næste år kommer vi stærkt igen – og vi har mange nyheder, som der udvikles på. Det løfter vi sløret for i det nye år. Håbet er selvfølgelig, at vi får Fredagsrock tilbage samt en masse i Koncertsalen samt Glassalen. Og så håber vi selvfølgelig på, at covid-19 på et eller andet tidspunkt bliver et minde fra fortiden. Tivoli skal nok klare sig på den lange bane – vi har overlevet to verdenskrige og mange økonomiske kriser og vi overlever også disse udfordringer. Men det bliver også hårdt arbejde, men hvem siger det skal være let? Jeg kan allerede nu røbe, at storopsætningen af musicalen Atlantis bl.a. med Stig Rossen også kommer og gæster vores gamle, smukke have til næste år.”

Hvordan er fritidens Torben Plank?

”Jeg cykler hver dag til og fra arbejde så det bliver til 20 km pr. dag. Derudover løber jeg i Dyrehaven, hvor jeg har en skøn 10 km rute. Løber sammen med mine to løbevenner og vi nyder alle naturens skifte i Dyrehaven. Derudover går fritiden med SoMe instagram, twitter og FB og så er jeg afhængig af nyheder – lidt for meget. Tid til sommerhus er også på top 5, men tiden er en begrænsning, da jeg jo også er på arbejde, når andre holder fri. En god bog er heller ikke af vejen og her genlæses Karen Blixen og Ernest Hemingway for tiden – det er stor kunst. Jeg prioriterer familien og går alt for lidt ud om aftenen, så er altid lidt i underskud med at holde venskaber ved lige.

 

Jeg er gift med Trine og far til tre børn; Ida 15 år, der går i skole. Frederikke på 28 som er pædagog og har barnet Arnold, og så er hun tvillingesøster til min søn Victor 28 år, der bor det meste af tiden i New York, hvor han arbejder som tv og film tilrettelægger. Han er dog hjemme frem til marts, så tager han nok tilbage til USA.”

 

 

Fotograf: Anders Bøggild

Ellers noget, der ‘ligger dig på hjerte’, så verden bliver et bedre sted at færdes i?

”På trods af disse nedskæringer har Tivolis meget engagerede medarbejdere formået at drive forlystelseshaven på samme høje serviceniveau, uden at der er gået på kompromis med gæsteoplevelsen og sikkerheden. Selv om restriktioner har øget ventetiden på de populære forlystelser, er det lykkedes at fastholde en høj gæstetilfredshed og anbefalelsesgrad hos vores gæster. Andelen af gæster, der er tilfredse eller meget tilfredse med besøget er 94%, hvilket er på samme niveau som målingen i 2019. Anbefalelsesgraden er på 95%, hvilket også er på niveau med sidste år. Og vi har fået gang i vores sale med udsigt til ‘Snedronningen’, hvor Dronning Margrethe har skabt scenografien og kostumerne og ‘Oh Land’ musikken. Det bliver et betagende gensyn i Koncertsalen!”

 

Interviewet fandt sted i november 2020.

 

Data om tilfredshed blandt Tivolis gæster:

90% har svaret, at de i høj grad har oplevet et trygt og sikkert besøg
97% er tilfredse eller meget tilfredse med deres besøg
98% vil anbefale deres besøg til venner og familie

 

 

 

Fakta om Tivolis Pressechef:

Torben Plank er journalist (DJ) og har erfaring med pressehåndtering og projektledelse fra offentlig medievirksomhed, frivillig humanitær organisation og forlystelsesparker.

 

Han arbejder ud fra en overordnet strategi, om at få presseomtale i forbindelse med bl.a. underholdning, restauranter, haveanlægget, forlystelser samt Tivoli som virksomhed. Plank har med PR virksomheden bidraget til, at Tivoli har cementeret sin status som helårsvirksomhed. Tivoli har hvert år knap 10.000 presseomtaler. Dertil kommer TV, radio samt omtaler på de sociale medier.

 

Målet er at fortælle den gode historie for at øge organisationens image og bidrage til gæsteantallet i Tivoli. Arbejder på, at få fortalt historien om, hvordan Tivoli bidrager til vækst og sætter København på verdenskortet. Siden 2009 er Tivolis synlighed gået frem i samtlige kendskabsanalyser.

 

Torben Plank er en forretningsorienteret pressechef og skaber sammenhæng mellem den overordnede virksomhedsstrategi og den daglige presseeksekvering. Han brænder for at arbejde tværfagligt i spændingsfeltet mellem PR og kommunikation, har personlig gennemslagskraft samt evne til at skabe netværk internt samt eksternt. Plank skaber resultater gennem andre, og går ofte selv i front for at eksekvere nyheder. Solid erfaring m.h.t. krisehåndtering.

 

Udover pressen i Tivoli har han overordnet indholdsansvar for Instagram, LinkedIn, Twitter samt Tivoli News der er forlystelsens eget intranet TV.

 

 

Se mere her: https://www.tivoli.dk

 

 

 

Indlægget er redigeret af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION