Film

Honest Thief – En filmanmeldelse

Honest Thief – En filmanmeldelse

 

 

Honest Thief

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

”Endelig en ordentlig actionfilm ………”

– Jesper Hillestrøm KULTURINFORMATION

 

 

 

Den tæt ved 70-årige nordirske skuespiller Liam Neeson, nægter at være en sur gammel mand. I dramaet om den ‘Ærlige tyveknægt’ bringer han os som hovedrolleindehaver tilbage til dengang, man kunne finde ud af at producere gode, gamle, ordentlige, solide action- og spændingsfilm i 70’erne og 80’erne. Måske er den ‘ordentlige’ filmgenre tilbage? ‘Honest Thief’ har eksempelvis sine steder paralleller til en af Walter Matthaus bedste bankkupfilm fra 1973 ‘Charley Varrick’.

Enkelt plot

‘Honest Thief’ er den helt enkle plottede klassiker. Liam Neeson spiller bankrøveren Tom, der vil gøre op med fortiden og melde sig selv. Han har mødt kvinden i sit liv den smukke og kvikke Annie, der spilles sympatisk af Kate Walsh, og derfor vil han afslutte sin forbryderiske løbebane.

 

 

Honest Thief

 

 

Tom har i årenes løb begået en række vellykkede bankkup, helt uden at blive opdaget. Hans motivation har været hævn på ‘systemet’, og de mange millioner har han ikke rørt. Han kontakter FBI og får etableret et møde. Han ønsker en mild straf, mod at han opgiver kriminaliteten og leverer pengene tilbage.

 

Men det bliver ikke ligetil. Onde begærlige kræfter hos FBI lader korruptionen råde og en jagt og flugt panorerer hen over filmlærredet samtidig med, at Tom og Annies kærlighed sættes på prøve.

Spænd mundbindet og sikkerhedsselen

De 99 minutter, filmen varer, spildes ikke. Ærlighed og uærlighed konkurrerer med biljagterne i et forholdsvis coronatomt Boston. Tom vil naturligvis have sin ret og helst også sin lårkorte Annie, der ærlig talt både ser ud og virker utroligt sød i sin rullekrave.

 

 

Honest Thief

 

 

Spænd sikkerhedsselen og glæd dig over at film, fra dengang man kunne lave film, er tilbage.

 

Filmen kan ses i biograferne landet over netop nu – og som bonus må lillesøster og lillebror gerne komme med, da filmcensuren har godkendt den fra 11 år.

 

 

 

 

Honest Thief er en anmeldelse af Jesper Hillestrøm, KULTURINFORMATION