Teater

Teater Malstrøm: FESTEN

Teater Malstrøm: FESTEN

 

 

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN

© Tina Liv – all rights reserved

 

 

 

 

✮✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

 

‘ ……… Jeg er dybt imponeret! ……’

– Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

Sådan en alvorlig tale ved Helge Klingenfeldts – Poul Erik Petersen – 60-års fødselsdag. Så alvorligt et emne.

 

Så modigt af Teater Malstrøm at sætte den fortælling op omkring ’Festen’ som er skrevet af Thomas Vinterberg og Mogens Rukov, men som her på teateret er mesterligt instrueret af Nanne Siff Rasmussen og hendes to utroligt dygtige assistenter, nemlig Daniel Stoff Jensen og Christina Lindbæk.

 

Turde jeg at overvære det og hvorfor? Hvad skulle idéen være med at gå i teateret og beskæftige sig med de hårde begreber som incest og overgreb? Mit svar må være; at turde at være der i ofrenes sorg og smerte sammen med dem. Anerkendelsen af hvad der er sket for dem og undgå fortielsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN

© Tina Liv – all rights reserved

 

 

 

 

Jeg er ikke et eneste sekund i tvivl om, at det må have krævet endnu mere af skuespillerne, at skulle udføre denne fortælling om liv, der bliver fuldstændig ødelagt af én persons utilgivelige og selviske handlinger. Det går bare aldrig rigtig væk! Det er der altid! Smerten! Så forfærdeligt, så tragisk, så uudholdeligt!

Du kender sikkert en Helene, Michael eller Christian

De har alle hver deres måde at komme igennem livet på. Vi kender nok alle sammen nogle der er som Helene – Line Frank Karlson – datter af fødselaren. Hun larmer lidt i sin tilstedeværelse, måske for at overdøve den indre stemme i hende, der kender sandheden. Hun distraherer hurtigt sig selv og skifter fra det ene emne til det andet; måske i flugten fra den barske virkelighed?

 

Eller måske kender du en Michael – Mikkel Nordfang Philipsen – som spiller den yngste søn. Han er i dyb fornægtelse og dulmer smerten med alkohol. Han er meget vred, vulgær og regner ikke andre mennesker for meget. Hans tålmodige hustru Mette – spillet af Maria Møller Winther – samler stumperne op efter ham.

 

Så er der Christian – Mikkel Aarestrup. Den ældste søn der holder talen. Han lever i sin egen verden, fuld af sorg og skuffelse. Måske endda et ønske om retfærdighed? Han sanser ikke mange ting omkring sig. Heller ikke når den smukke tjener, Pia – Signe Ladegaard Jensen – flirter kraftigt med ham og endda giver ham et tilbud, de færreste kan modstå.

 

 

 

 

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN

© Tina Liv – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN, løber afsted med seks prangende stjerner

Teaterstykket er udført med finfølelse og respekt for dette alvorlige emne, men samtidig med humor placeret på de helt rigtige tidspunkter til at lette det hele en lille smule, når det bliver for tungt. Her kunne farfar – Bjarne Jønsson – og farmor – Anne Lise Holm – skrue på vores smilebånd med deres finurlige indslag. Jeg genkender med det samme toastmasteren Helmuts accent – flot fremført af Lars Kristensen.

 

Alle deltagerne ved Festen har ydet deres allerbedste, uanset om jeg har nået at skrive deres navne i anmeldelsen eller ej. Det er super flotte skuespil-præstationer og de fortjener, at man nøje studerer dem i deres fine mimiker og gestus, når de udfolder deres talent.

Rammer lige i hjertekulen

Den måde skuespillet på Teater Malstrøm, tvinger tilskuerne til at reflektere over emnet på, til slut i forestillingen, (ingen spoiler herfra) ramte lige i hjertekulen og tårerne fik frit løb. Fantastisk afslutning, udover det sædvanlige. Jeg er dybt imponeret!

 

 

 

 

 

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN

© Tina Liv – all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN spiller frem til 22. april 2023

 

 

 

 

Se mere om Teater Malstrøm: FESTEN her

 

 

Alle fotografier Tina Liv

 

 

Teater Malstrøm: FESTEN er en anmeldelse skrevet af Sussi C. Alminde, KULTURINFORMATION