Teater

GREASE – en legendarisk musical

GREASE – en legendarisk musical

 

 

 

 

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical

 

 

 

 

 

 

 

 

✮✮✮✮✮

 

 

 

 

 

‘…….. Melodien og rytmerne rungede stadigvæk i øregangene da musikken stoppede og vi dansede ud i den kolde marts nat ….’

– Louise Frevert, KULTURINFORMATION

 

 

 

 

 

 

 

 

Musicalen GREASE blev opført første gang i 1972. Den blev hurtig populær og måtte flere gange flytte til et større sted. Den blev vist 3388 gange i New York fra 1972-1980.

 

Musicalen fik sit helt store internationale gennembrud, da filmatiseringen kom i 1978. John Travolta som Danny og Olivia Newton-John som Sandy, tog alles hjerter med storm.

Helt enkelt

Handlingen er lige til at gå til. Den foregår i et high-school miljø i 50´erne. Danny Zuko og Sandy Dee har mødt hinanden i sommerferien og er blevet forelskede. Tilfældigvis skal de starte på samme high school efter sommerferien. Der er hyggelige sammenkomster, slagsmål, pigesladder, mandehørm etc. Der er de sædvanlige små pjankerier imellem de unge mennesker, men de bliver løst med smil og charme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical

 

 

 

 

 

Måske skyldes en del af GREASE’s popularitet, at du et stykke hen ad vejen kan identificere dig med din egen sorgløse og glade ungdom. Det var den i alle tilfælde for mange af os, når vi ser tilbage på den. Sådan var det vist ikke helt, men vi føler en ungdommelig glæde når vi hører musikken.

GREASE – en legendarisk musical, optunet

Man må erklære GREASE for at være en klassiker. Det er syvende gang den opføres i Danmark. Tidligere: Nørrebros Teater-1993, Fredericia Teater-2003, Musikhuset Aarhus-2004 og 2005, Tivolis Koncertsal-2012 samt 2014. Og endelig sås GREASE på Frøbjerg Festspil i 2022.

 

Når man ser en musical som GREASE for måske 10. gang og i en ny opsætning, er der kun en ting at gøre, vaske tavlen ren, glemme alt om Travoltas drengede, sexede blik og Newton-Johns bedårende sødme og lade sig overraske.

 

Det blev vi. Denne gang har One and Only Musicals produceret en ny udgave af GREASE, hvor tempoet har fået et skub op ad, koreografien er ny, men heldigvis er der nogle gamle autentiske trin med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical

Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

 

Der er nye musikalske arrangementer, der fungerer perfekt under kapelmester Joakim Pedersens kyndige hænder. Desuden er lyden glimrende. Der er fuld fart på fra begyndelsen. Ensemblet indtager scenen i flot koreografi. I det hele taget er koreografien genial, fordi alle medvirkende fungerer på lige fod uanset hvilken baggrund de har. Silas Holst har i samarbejde med Toniah Pedersen skabt et koreografisk univers, der passer perfekt i stil til GREASE.

 

Scenografi til en tourné kan hurtig blive begrænset, men det kommer ikke til at ske her. Den er enkel og effektiv med en lille drejescene og sætstykker, der elegant og diskret bliver flyttet rundt, med en flot lyssætning gennem hele forestillingen.

 

Rammerne er optimale til at rumme en succes og det er GREASE. De medvirkende er charmerende og mange har store stemmer. Specielt skal fremhæves Lea Thiim Harder som Rizzo, med en gennemslagskraft og power, som er en fornøjelse. Neel Rønholt, der spiller Sandy, har en yndig stemme og har en yderst graciøs fremtoning.

 

Et dejligt indslag var dansere og sangere i et forrygende nummer med fjervifter og en duft af Hollywoods storhedstid. Sara Gadborg er Teen Angel med et kæmpe format og kraftfuld stemme. Faktisk et af forestillingens helt store indslag. Det kunne have varet dobbelt så længe uden problemer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neel Rønholt

Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

 

 

Silas Holst spiller karikeret, men bevarer den appeal der gør Danny uimodståelig. Silas er dygtig og helt gennemført som Danny.

Nostalgi så det batter

GREASE er endnu en af de musicals der kaster nostalgien ud i frit fald. Vi kender hver en tone, hver en takt og hvert et trin, næsten, så vi sidder og synger (stille) med. Det er vaskeægte, tårepersende pop og vi elsker hver en strofe.

 

Der er blevet danset mange ”Travoltatrin” til: You`re the one that I want. Melodien og rytmerne rungede stadigvæk i øregangene da musikken stoppede og vi dansede ud i den kolde marts nat – rent GREASE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jørgen de Mylius

En æresgæst var mødt frem. Foto: Hasse Ferrold

 

 

 

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical spiller i Falkoner salen: 9. marts – 9. april. Vejle Musikteater: 26. april – 7. maj. Musikteatret Holstebro: 12. april – 23. april. Se mere her

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical. Medvirkende: Silas Holst-Danny, Neel Rønholt-Sandy, Lea Thiim Harder-Rizzo, Joakim Lind Graae Tranberg-Kenickie, Lasse Dyg-Roger, Nanna Rossen-Jan, Christian Collenburg-Doody, Thor Vestergaard- Sonny. Patrick Terndrup-Eugene. Sara Gadborg-Teen Angel. Kirsty McDonald-Cha-Cha, Musicalen er skrevet af Jim Jacobs og Warren Casey. Koreograf: Silas Holst. Scenograf: Steffen Aarfing. Instruktør: Frede Gulbrandsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical

 

 

 

 

 

GREASE – en legendarisk musical er en anmeldelse af Louise Frevert, KULTURINFORMATION